oha süper ben bursada bir tek sanayide buldum küçük olan 15 tl büyüğü 5 tlye aldım evlat acısı gibi koydu valla çok merak ettim şunuvalla markası yok :cherry: motorcuya gittim benzin filtresi ver dedim aldım fiyatıda 1 tl :queen:
selocan nabıyon beya. takmışın filtreyi hadi iyisin gene işede yaramış iyi olmuş..
adam karbüratör ve hava filtresin değiştirmiş(k&n) filtreyi nerden buluruz acaba
http://www.youtube.com/watch?v=D39J-9Rz730
iyide musluk arızalı diyosun filtreden yine benzin musluğa geliyor yani ha depodan gelmiş ha filtreden aynı miktar değilmi musluktan geçen benziniyi akşamlar dostlar uzun bir aradan sonra :rendeer:
sefa tekleme sorunu bendede vardı ama bilmeyerekten sorunu çözdüm nasıl oldu anlatayım
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
benim benzin musluğu arızalı motora yeterli benzin gönderemediğinden tekleme yaptığını öğrendim bunu nasıl çözdüm
benzin filtresi aldım benzin musluğu ile karbüratörün girişine bağladım taktım benzin önce filtreye akıyor oraya bir miktar doluyor sonra ordan karbüratörü besliyor yani filtrede sürekli benzin bulunduğu için benzin kesintisi yaşamıyor yani ikinci bir depo görevini görüyor
bilmem anlatabildimmi ama tabi filtreyi taktığımdan buyana hiç tekleme yapmadı...
dediğini anladım ama musluk arızalı olunca yine kesik kesik göndermez mi?şimdi şöyle düşün musluk arızalı karbüratöre bazen benzini kesiyor az geliyor
birde orda filtre olduğunu düşün ve orda herzaman benzin var ordan kesintisiz akıyor
yani depodan kesik kesik de aksa filtreye filtrede sürekli bir miktar benzin bulunmakta kesintisiz sürekli akışta yani ikinci bir depo gibi düşün bilmem anlatabildim mi ?
aklımda bulunsun saol, ama beyin kaynaklı gibi geliyor banagöndersin zaten dedimya filtrede yetecek kadar benzin kalıyor depo kesik kesik bile gönderse filterede bitmeyecek kadar benzin oluyor buda motor için yetiyor 1 hatfa oldu takalı maşallah diyelimdedaha hiç tekleme yapmadı
dostum denemekte fayda var ne kaybedeceksinki...
göndersin zaten dedimya filtrede yetecek kadar benzin kalıyor depo kesik kesik bile gönderse filterede bitmeyecek kadar benzin oluyor buda motor için yetiyor 1 hatfa oldu takalı maşallah diyelimdedaha hiç tekleme yapmadı
dostum denemekte fayda var ne kaybedeceksinki...
bendende iyilik sağlık kanka hep buralarda takipdeyim..havalar iyi olsada bi hafta sonu toplanıp bi çay içsek muhabbet etsek...
ama selo bide şöyle birşey var..depodan gelen benzin direkt olarak karbüratörden yanma odasına gitmiyorki.. senin benzin filtresinin yaptığı işi(ikinci bi depo işini yani) karbüratöründe yapması lazım.. yani demem o ki; karbüratörde birikn benzin yavaş yavaş yanma odasına gider, hatta bunun için şamandıra vardır.
herkese iyi günler. arkadaşlar bugün 3 viteste giderken lambalarda durdum debriyajı sıktım boşa attım yeşil yanınca tekrar debriyajı sıktım ama 1.vitese geçiremedim belli bir süre. boştayken ara gaz verdim sonra bire geçti bunu sürekli olmasada yapıyor çoğu zaman acaba bu motorun özelliği falan mı yoksa sorun neden olabilir.
70 tlmiş ben arabamada aldım orjinal filtresi 45 tl k&n 115 tldi yıkayıp yağlayıp kullanıyorumkn filtre çok pahalıdır bence gerek yok.. daha ucuza başka filtreler bulabilirsin
doğrudur benimkide teklemeyi kesti gazı topuklayıp düz yolda bugün 15 dkya yakın 130 kmle gittim hiç teklemedişimdi şöyle düşün musluk arızalı karbüratöre bazen benzini kesiyor az geliyor
birde orda filtre olduğunu düşün ve orda herzaman benzin var ordan kesintisiz akıyor
yani depodan kesik kesik de aksa filtreye filtrede sürekli bir miktar benzin bulunmakta kesintisiz sürekli akışta yani ikinci bir depo gibi düşün bilmem anlatabildim mi ?
bendede var bu sorun debriyaj ayarın bozuk olabilir yada tam sentetikse yağın ondanda yaparmışherkese iyi günler. arkadaşlar bugün 3 viteste giderken lambalarda durdum debriyajı sıktım boşa attım yeşil yanınca tekrar debriyajı sıktım ama 1.vitese geçiremedim belli bir süre. boştayken ara gaz verdim sonra bire geçti bunu sürekli olmasada yapıyor çoğu zaman acaba bu motorun özelliği falan mı yoksa sorun neden olabilir.