Ben 1. 2. vites hariç 5 bin devirde yokuş bile çıkamıyorum :cherry: yokuş çıkamayacağım devirde viteste hızlanma denemesi yapmak pek mantıklı olmaz bence.Haksızlık olur öyle5 binde gaz açıyoruz ortalama
![]()
Ben 1. 2. vites hariç 5 bin devirde yokuş bile çıkamıyorum :cherry: yokuş çıkamayacağım devirde viteste hızlanma denemesi yapmak pek mantıklı olmaz bence.Haksızlık olur öyle5 binde gaz açıyoruz ortalama
![]()
Ben 1. 2. vites hariç 5 bin devirde yokuş bile çıkamıyorum :cherry: yokuş çıkamayacağım devirde viteste hızlanma denemesi yapmak pek mantıklı olmaz bence.
Yine de sağlam çıktı meret, motoruna anahtar değmedi desem yeridir. Ancak bunun da sürekli tam gaz gidince biraz yağ sızdırma sorunu var gibi, sol kapaktaki mondial yazılı yuvarlak kapağı söktüm oralar hep yağ :cherry: krank keçesinden yağ kaçırmış.Evet aşırı torksuz bir motor![]()
Yine de sağlam çıktı meret, motoruna anahtar değmedi desem yeridir. Ancak bunun da sürekli tam gaz gidince biraz yağ sızdırma sorunu var gibi, sol kapaktaki mondial yazılı yuvarlak kapağı söktüm oralar hep yağ :cherry: krank keçesinden yağ kaçırmış.
Yağ pompasıyla yağlamanın oranı sıçratmayla yağlamaya göre ne kadar fazlaysa o kadar az yağ sızdırıyo gibi bu motorlar. Cub'larda krank yağı her yere sıçratıyo o yüzden her yerden yağ fışkırıyo yüksek devirde :cherry: bu cg'ler yine iyi sayılır.Tam gaz gidersen heryerinden yağ kaçırabilir:mrgreen:
Yağ pompasıyla yağlamanın oranı sıçratmayla yağlamaya göre ne kadar fazlaysa o kadar az yağ sızdırıyo gibi bu motorlar. Cub'larda krank yağı her yere sıçratıyo o yüzden her yerden yağ fışkırıyo yüksek devirde :cherry: bu cg'ler yine iyi sayılır.
Takıcam ya takmaz olurmuyum :cherry: ama motor tamirine biraz ara vermek istiyorum iş arayıcam biraz.Dikey motor biraz daha iyi tabiSilindiri takmayacaksan yolla kargo benden
![]()
Takıcam ya takmaz olurmuyum :cherry: ama motor tamirine biraz ara vermek istiyorum iş arayıcam biraz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------
http://img855.imageshack.us/img855/9614/img00187201211042202.jpg
[YT]b6ggedGzijY[/YT]
Şu honda cg'ye bak tek marşta çalışıp 5 saniye içinde yola çıkıyo ben MX'in motoru sıcakken bile bu kadar kolay çalıştıramıyorum :mrgreen:
Ya bu arada bizimm mx'in ön dişli kapağını çıkartmanın yolunu bir türlü keşfedemedim. Kapağı çıkartmak için yolcu basamak demirini sökmek gerekiyo gördüğüm kadarıyla.
Evet benim sağ ayaklık da biraz yukarı eğik duruyor. Sürekli arka basamaklar açık kullanıyorum bi süre sonra hem ayaklıklar kapanmaz oldu hem biri daha yukarda diğeri daha aşağıda.Banada öyle geliyor. Çok kötü yapmışlar ayaklıkları.
Evet benim sağ ayaklık da biraz yukarı eğik duruyor. Sürekli arka basamaklar açık kullanıyorum bi süre sonra hem ayaklıklar kapanmaz oldu hem biri daha yukarda diğeri daha aşağıda.
Neyi değiştirecem neyi çıkarıyorum :cherry: Arka dişliyi değiştiricem ben onun için de ön kapağı sökmeye gerek yok. Benim arka dişlide 40T yazıyor diye hatırlıyorum 38T takıcam zaten bu ebatta 41 dişli yok diye biliyorum. 45T var ybr dişlisi oluyo galiba.Çıkarmışken değiştirirsin artık
Benim dişli 41t diye hatırlıyorum. Bi yanlışlık olmasın ?
Neyi değiştirecem neyi çıkarıyorum :cherry: Arka dişliyi değiştiricem ben onun için de ön kapağı sökmeye gerek yok. Benim arka dişlide 40T yazıyor diye hatırlıyorum 38T takıcam zaten bu ebatta 41 dişli yok diye biliyorum. 45T var ybr dişlisi oluyo galiba.
Bütün cub'lar için konuşuyorum itirazın mı var ? heryerinden sızdırmazsa da egzoz subab tapasından vites mili keçesinden illaki biraz yağ sızdırır. Motoru sürekli yıkayan biri değilsen de bolca iz yapar o yağlar. Ama benim cub bile o kadar abartı yağ eksiltmiyo 1000km'de 50-100ml arası. CBF150'ler o kadar yağdan fazlasını sadece yakıyo o yüzden cubdaki büyük sıkıntı değil.Mengu16 cuplarda yağ sızdırıyor heryerinde derken kendi HyX in için konuş
Bütün cub'lar için konuşuyorum itirazın mı var ? heryerinden sızdırmazsa da egzoz subab tapasından vites mili keçesinden illaki biraz yağ sızdırır. Motoru sürekli yıkayan biri değilsen de bolca iz yapar o yağlar. Ama benim cub bile o kadar abartı yağ eksiltmiyo 1000km'de 50-100ml arası. CBF150'ler o kadar yağdan fazlasını sadece yakıyo o yüzden cubdaki büyük sıkıntı değil.
http://img834.imageshack.us/img834/1550/img00188201211071514.jpg
5 bin km hatırası![]()