kardes ben kotu konusuyorum dıye yukarıda belırttım
Bu ısınma konusuna gelecek olursak usta da tam tersini savunuyor daha çabuk soğurmuşaltmotor ne birader bir açıklasana. geçen de yazdım cevap atmadın. motosiklet ve "motosiklet motoru" kelimelerini yazmak çok da zor olmasa gerek.
neyse.
dizel yağı, düşük devirde çalışan motorlar için üretilmiştir. ayrıca dizel ve benzinli yağları genellikle farklıdır çünkü içindeki deterjan maddelleri farklılık gösterir. eğer motorun tabir yerindeyse "şıkır şıkır" çalışmasını istiyorsan gerçekten castrolden uzak dur, motul (5100 ve üstü) tavsiye ederim.
bir de şu var ki motosiklet yağı, araba ve TIR yağından farklı olarak yüksek sıcaklıkta çabuk korozyona uğramayacak şekilde üretilir. çünkü motosikletler çok daha yüksek sıcaklıklarda çalışırlar. hyosung, 250 cc. modelinde arka silindirini zaten zor soğutan bir motor. sen de tır yağı koyarsan nolur sonramotul 5100 veya 7100, 10w50 öneririm. yaz kış güzel hizmet veren bir yağ.
çinliler zaten düşük sıkıştırma oranı ve kısa yağ değişimi (1000km) yüzünden pek te yağ seçmezler.
kardes ben kotu konusuyorum dıye yukarıda belırttım
Ha ha bu daha garipben de racer200 de 2 sene boyunca po 20-50 dizel ve 10-40 motosiklet yagı kullandım...
1.6 litre koktey yapıyordum...10-40 ı tamamen doldurup 20-50 ile tamamlıyordum...
suanda da 250 lik çinli motoruma gene aynı yagları kullanıyorum....
Tamam haklısın da be kardeş insan bunu yazmadan önce düşünür değil mi şehir kısmına 'bakıcaz' yazmışsın onu değiştireydin bari ben görmeden:mrgreen:
yoo gayet kibar aslında söylemesi bakıcaz artık diye![]()