iyi de benim egzozun içinde bundan var![]()
Bahsettigim sey bu
iyi de benim egzozun içinde bundan var![]()
Tamam beraber kaçarızda valla bana hiç güvenme ben ayaklı felaket gibiyim nerde bela abi acayip çekiyorum :thumleft: 29 ekim bayramında polis arabasına geçirince zaten polis mimledi sende arada kaynarsın:cherry: uyarmadı deme sonra bak
hadi leeen....! ne ihtiyarlamsı geceleri saymassam 22,buçuk yaşındayım,dahada cumartesi pazarı çıkmıyom heee.Neoldu ihtiyarladığını düşünüp buişi tadındamı bırakmaya niyetlisin
:queen:
abi bu egsoz içi slencersa onun dleiklerini kaynakla kapatıp boruyu uzatırsanız sesi orjinal gibi yapar performanstada düşüş olmaz fakat hava filtreside takarsanız daha stabil bir artış elde edersniz
Gene mi kural polemiği başladı !!!
Tamam biliyoruz kurallar gereği sürüş esnasında kask takılmalı, ancak bu bireyin kendi sağlığı ile alakalı bir durum. İsteyen takar takmayana da trafik polisi çıkar ceza keser kimse kimseye kaskını tak ya da çıkart diyemez. Enduro dediğiniz grup, o gece dikkat ederseniz onlarında içinde kask takmayan çok fazla idi, zaten o kadar egzos sıcağında, yolda park etmiş beklerken, en yüksek hızın 30 km olduğu bir durumda kask mecburiyeti demek ne kadar akıl sağlığıdır merak ediyorum ????
Böylesine küçük olayları sırf ki laf olsun diye dile getirmekten vazgeçelim, burası global bir grup enduro ya da chopper gibi askeri bir yönetim değil, onun için motor sürüş güvenliği de gezilere gelip gelmemekte kendi kişilikleri de kendilerine kalsın.
" Evet evet, şu kasksız olanlar dii mi " Böylesi basit aşağılamaları bir kenara bırakın artık, ben takmadım kardeşim, o kadar sıcağın içinde motor hararet seviyesinde olduğum yerde dururken kask takmadım.
abi bu egsoz içi slencersa onun dleiklerini kaynakla kapatıp boruyu uzatırsanız sesi orjinal gibi yapar performanstada düşüş olmaz fakat hava filtreside takarsanız daha stabil bir artış elde edersniz
abi performans yerlerde olmaz mı egr valfi gibi egsoz gazının bir kısmını geri döndürecek bu işlemhttp://img42.imageshack.us/img42/6619/img00000201.jpg
Dedigin gibi boruyu uzatmak yerine, ucunu kapatip yanlardan delik actik diger turlu sesi orjinali gibi asiri derecede kisik cikiyor. bunda ise ne yardan ne serden hesabi.
ordu candır:cat::rendeer:"İnsanın kalbinde ne varsa karşısında onu görür,güzellik döşeki gönlüne güzeli gör"Günün Sözü:rendeer:
:bounce:Gökhan toplantıda logonun çıktısını getirmeyi unutma,Pınar Sigorta süresi 10 gün,tescil 30 gün.Kayariki çok sağlam egodan uzak yazıların için tebrikler.Bu arada Sedici haklı Gökhan o ay ve yıldızda dua,ayet bişey yazmıyor değilmi,Wc ye falan gidilr falan saygısızlık etmeyelim hatta yazıyorsa değişelim.bu arada askeriyeyi çok severim Allah'ım ordumuzu havada,karada ve denizde muhafaza etsin,:cat:...
hadi leeen....! ne ihtiyarlamsı geceleri saymassam 22,buçuk yaşındayım,dahada cumartesi pazarı çıkmıyom heee.
1000,rr, almaya, karar verdim,yani kısacası alayım 1000. arar coşkuna vereyim, bir ayar ''he'' he'' he''....
teşekkür ediyorum yazınızı çok beğendim ben bu siteyi dört yıla yakındır izliyorum bazı yanlışlar olsada burada belirtecek kadar önemli görmedim fakat logo konusu açılınca katılımcı olmak istedim daha doğrusu bana göre eksikti çünkü bu tür logo larda koyduğun şeyin (işaret vb) anlamları sorulacaktır yani benim gibi birilerine silik bir kirmızıyı bayrak olarak kabul ettiremezsiniz en çok ta üzüldüğüm gençlerin bu konuya çok ilgisiz davranmaları ama benimki yanlızca bir fikirdi ben sizlerle gezilere gelme şansım şu aşamada çok zor burdan sizi izlemeye devam ederim ilk fırsatta sizlerle tanışmak için toplantılarınızdan birine gelicem lütfen herkes güvenlik ekipmanlarını kullansın çünkü siz birileri için çok özelsiniz beni çocukları olanlar daha iyi anlayacaktır sevgiler hepinize
Az ve öz konuşmak en iyisi hocam. İşte velhasıl kelam yeri gelince konuşmak kadar güzel birşey yok.
egr yi bilmem ama egzos cikisina yapacagin her mudahele motorun performansinda olumsuz etki gosterir. 600 luk bir motorun orjinal egzosunu actigin gibi hissedilir bir performans artisi olur.abi performans yerlerde olmaz mı egr valfi gibi egsoz gazının bir kısmını geri döndürecek bu işlem
egr aynı bu mantıkla çalışır bir valf vardır egsozda orayı açarsın egsoz gazının bir kısmı tekrardan hava filtresie gönderilir emisyon düşer kaparsın normal çıkış sağlanır abi sizinki tamamen açık şekilde olmuş aslında hızlanmayı tahminen değilde saniye ve mesafeyle ölçmek gerek yada hava filtresindeki emiş gücünü ölçüp aynı oranda da çıkış gücü varsa yada daha fazlaysa(fazla oran olursa performansta sürekli aynı seyretmiyor düşüşler ve artışlar olabiliyor) yapılan işlem faydalı olmuştur araçlardan farklı değilmiş ben mi yanlış biliyorum diye araştırdım onuda videoyu aşağıya ekledim ben bütün araçlarımda böyle yaptım(hava filtresi+remap+komple egsoz sistemi)egr yi bilmem ama egzos cikisina yapacagin her mudahele motorun performansinda olumsuz etki gosterir. 600 luk bir motorun orjinal egzosunu actigin gibi hissedilir bir performans artisi olur.
kapalı,kulturlu ve efendı artı kkendı grubumuz???ben bunu anlamadım.kasıt aramıyorum ama anlayamadım dıyelım.askerı dısıplınden kasıt nedır.nobet falan ne iş.13-14 sene once degılmıydı tum bunlar?ben sımdı bu yazılanları ustume alındım halbukı uyumsuzda bısey yptıgıma ınanmıyorum.yada kasım ayı geldıde benmı cok alınganım.dekoder cozemıyomu.uykudan uyanmamnında etkısı olurmu.vs vs vs vs .hocam ac bu konuyu kısaca ben anlamadım.:bounce:Arkadaşlar size güzel bir sürprizim var,çok yakında kapalı ve kültürlü bir o kadarda efendi kendi grubumuzu kurucaz,o zamana kadar bizi sevenide sevmeyenide burda polimik yerine çarşamba Kurter kafe toplantılarımıza bekliyoruz,biz arkadanda sanaldanda gereksiz konuşmayı sevmeyiz mümkünse yüz yüze:bounce:
:bounce:BURADA ya POZİTİF VE İYİ KONUŞALIM YA DA KONUŞMAYALIM,gerçek bir hata varsa küçümseyerek ya da ayıplayarak değilde olumlu ve yapıcı bir şekilde uyarıda bulunalım,benim söylediklerim liderlik ya da siteyi sahiplenme egosu değil,ahlaki,kültürel,insani ve olması gereken ittifak kurallardır:cat:...
:bounce:Kapalı grup kurulduğunda askeri disiplini görsün üyelerimiz,beni mutlaka lider seçiniz vaatlerim çok fazla nöbet bile yazacam herkesel: