Suzuki Suzuki Inazuma Gw 250/ Inazuma F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sordukların motoru görmüş denemişmi. yoksa bizim gibi teknik verilerlemi konuşuyolar. vidyolara bakıp mı yorum yapıyolar. suzukiye sorarsan bu motor altı aydır geliyo. bende her sorduğumda 15 gün sonra kesin diyolar. gelsin şu makinada hayırlısıysa. ak koyun kara koyun çıksın meydana.

İşin aslı herkes suzukinin nasıl motor olduğunu az çok bilir..
Aslında tüm beklentiler bu yönde.. Ama biraz fiyatını göz önünde bulundurursak (9,850 TL )
düşük gelebilir. Tabiki bu paraya suzuki biraz da olsa malzemeden veya teknik detaylardan ödün vermiştir..
Gelecek olan motoru aman aman bişey beklemek bence yersiz.. Verdiğim parayı hakedecek motor alayım, uzun yıllar
süreyim ,bana sorun sıkıntı çıkarmasın dersen o zaman pamuk eller cebe.. 600 cc den başlayan naked motorları
irdeleyeceksin. altı üstü 250 cc motor alıyorsun ve İstanbulu fatihten sonra fethetmesini istiyorsun.. Verdiğin parada
10,000 lira.. bence sorun motorda değil mantalitede yatıyor.. Dediğim gibi iyi mal iyi para.. bugün cbf 150 ye 5,000 TL
verip bi ton sorunla uğraşan adam, bunada 10,000 verir ,lambalarda scooterlere yenilir.. Hayat tamamen sizin görmek istediğiniz
gibidir.. Beni 7 yıldızlı otele götür sana 40 tane beğenmediğim durum sayayım :cat:

Şu silindir çapı ve strok hesabı sadece piston kuvveti açısından bakarsanız doğrudur ancak olaya tork açısından bakarsak sonuçta bir fark kalmaz. Sebebini şöyle anlatayım. :

CBF 150 için --> çap x strok : 57,3 x 57,8 (mm), piston yüzey alanı : 2579 mm2

Lifan Discovery 150 için --> çap x strok : 62 x 49,5 (mm), piston yüzey alanı : 3019 mm2

Burada Lifan'ın yüzey alanının fazla olduğu görülüyor ve buna bağlı olarak da piston kuvveti (aynı patlama basıncı olduğunu varsayarsak) CBF'ten daha fazla oluyor. Ancak torku hesaplamaya kalkarsak o kuvveti bir de piston yolu ile çarpıyoruz ve buradan yüzey alanı fazla olanın piston yolu (yani krank kolu boyu) daha kısa olduğundan torklar eşit çıkıyor. Tabi pratikte CBF'nin torku daha fazla çünkü yanma basınçları büyük olasılıkla farklı. Kursun uzun olması sayesinde maksimum tork ve gücünü daha düşük devirde veriyor ve daha sakin bir kullanım sağlıyor.

Yani kabaca, kurs boyu fazla olan ile az olan arasında tork değerleri farklı olmaz, olsa bile bu her zaman kursu fazla olandan yanadır. Değişik motorlarda bunu incelerseniz görebilirsiniz. En yakın örnek de CB125E'dir. Bu motorun piston kurs boyu çapından baya bir fazladır ve 125 cc kategorisinde en yüksek torku olan motordur. Kursun uzaması yanma süresini arttırdığından daha verimli bir yanma sağlar. Yani bunun teknolojiyle pek ilgisi yoktur, sadece üreticicnin tercihine kalmış bir olaydır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:02 ----------

Motor neden yavaş hızlanacak ben onu anlamadım. Ağır derseniz tamam olabilir ama motoru güçsüz derseniz buna katılmıyorum. Torku diğerlerinden farklı değil artı videolarda görüldüğü kadarıyla vites oranları oldukça kısa. Sıkıştırma oranı da 11.5:1 ve strok değeri piston çapından büyük. Ben bu motorun fazla yakmayacağından adım gibi eminim.

Hayal tacirliğine devam, arkadaşlar umdugunuz gibi cıkmayacak bu motor; boşuna reklamını yapmayın bence;broşürlerden anladııgm kadarıyla cüssesi küçük bir motor bu.

dün istanbulda suzukinin toplantısı vardı.. Mototaş yetkilileri inazumayı görmüş.. 1 tane teşhir için gelmiş.. belkide görücüye o çıkar..
güzel olduğunu falan söylediler.. neyse siteden 2 kişi olmak üzere siparişleri verdik.. motoseyyah(serdar abi) ile ben .. serdar abi izmirden kırmızı bi ınazuma aldı, bense mototaştan..
kaporasını yolladım, sözleşmemi yaptım.. aralık sonu bende olacağını geminin yolda olduğunu bildirdiler.. taze haberler bunlar arkadaşlar

Aslında benim şahsi kanaatim 2013 motosiklet festivalinde sergilenip yaza doğru satışa başlanacağı yönünde idi . Enduro almak istiyordum yaza kadar nasılsa 8-10 ay var , 1 tane yazılayım gelirse duruma göre hareket ederim diye düşünmüştüm ama aldığım son bilgilere göre bir kaç haftaya kadar İnazumalar bayilerde olacak(mış).Böylelikle enduro düşüncem suya düşmüş oldu.Hayırlısı bakalım ,enduroya niyet İnazumaya kısmet diyelim.

Test sürüşü de yaptıracaklarmış....Dayanamamışlar buradaki ilgiyi görünce

:) vuuuu inazuma yollara iniyor demek.. İyiymiş.. Ha alacağımdan değil ama forum saolsun bu motora karşı bir ilgi oluştu bende :) şimdiden alacaklara hayırlı olsun.. Kazasız sürüşler..

Test sürüşü de yaptıracaklarmış....Dayanamamışlar buradaki ilgiyi görünce

Gösterilen bunca ilgi karşısında bunların gözleri mi sulandı yoksa başka bir şey mi bilemem,lakin ben yaza kadar gelmez diye düşünmüştüm planlarım da ona göreydi. Yalnız şu var ki henüz Türkiye'ye gelmeyen bu motora bu kadr ilgi olması çok ilginç.

250 cc de, ben kaliteliyim diye resmen bağıran Honda VTR 250;

*italyan tasarımı sase,
*30 HP güç,
*debriyaj teline kadar Japon,
*V motor lezzeti,
*Dolu ağırlığı 161 kg,
*160 km/h nispeten rahat gören,
*12.5 yakıt tankı ile 400 km menzile yaklaşabilen... ... ... eskimeyecek tasarıma sahip muhteşem bi naked motosiklet yıllarrrdır üretiliyor !!!

Pahalı v.s diye yerden yere vuruldu, çok ağır hakarete uğradı :/

Bu plastik kaplama, çin kafalı, artçı tutamağından, kuyruk tasarımına kadar 90' lardan kalma duran inazuma nasıl bu ilgiyi topladı inanın aklım almıyor :pale:

Tabiki zevkler tartışılmaz fakat forumdaki arkadaşlarımızın bilinçli yaklaşımlarını az çok zamanla algıladığım kadarıyla,

kara kaş kara göz için 10.000 TL civarı hiçkimse kolay kolay pay biçmiyor bi motosiklete, dolayısıyla olay kötü tasarımı da değil sanırım :/

Benim göremediğim bişey mi var inazuma da :silent:

250 cc de, ben kaliteliyim diye resmen bağıran Honda VTR 250;

*italyan tasarımı sase,
*30 HP güç,
*debriyaj teline kadar Japon,
*V motor lezzeti,
*Dolu ağırlığı 161 kg,
*160 km/h nispeten rahat gören,
*12.5 yakıt tankı ile 400 km menzile yaklaşabilen... ... ... eskimeyecek tasarıma sahip muhteşem bi naked motosiklet yıllarrrdır üretiliyor !!!

Pahalı v.s diye yerden yere vuruldu, çok ağır hakarete uğradı :/

Bu plastik kaplama, çin kafalı, artçı tutamağından, kuyruk tasarımına kadar 90' lardan kalma duran inazuma nasıl bu ilgiyi topladı inanın aklım almıyor :pale:

Tabiki zevkler tartışılmaz fakat forumdaki arkadaşlarımızın bilinçli yaklaşımlarını az çok zamanla algıladığım kadarıyla,

kara kaş kara göz için 10.000 TL civarı hiçkimse kolay kolay pay biçmiyor bi motosiklete, dolayısıyla olay kötü tasarımı da değil sanırım :/

Benim göremediğim bişey mi var inazuma da :silent:

VTR için sonuna kadar arkanızdayım ,250 cc için harika bir motor keşke daha uygun fiyatı olsaydı da herkes alabilseydi. O paraları hak edip etmeyeceği tartışılabilir ama kalitesi ve üstün özellikleri asla tartışılamayacak bir motor.

İnazuma .....bakalım nedir ne değildir ak koyun kara koyun belli olur yakında. Motosiklet hakkında kitapçıklardaki teknik verilere bakarak çok ta yorum yapmak istemiyorum.

geldimi inezumalar? inanmam :d ben 2013 fuarına bakliyordum inezumaları :mrgreen:

VTR250 şimdi tekrar gelse vergi düşümünden dolayı fiyatı 10 - 11 bin TL civarında olur, iyi de satar.

Kendi adıma konuşursam Inazuma'da beni cezbeden şey zaten o klasik ve sade görüntüsü. Bunun yaşla ilgisi de olabilir tabi ama ben eskiden beri klasikleri severim. Ayrıca yukarıda bir arkadaş küçük demiş ama eğer videolardaki insanlar Pigme falan değilse, Inazuma gayet büyük ve artçı için de rahat bir motor. Artçılı kullanımda Türkiye'de satılan hiçbir 250 cc makina bu kadar rahat gözükmüyor. En azından fotoğraflarda öyle. Burada biraz da racing tarzı sevenler ile naked sevenlerin tartışmaları yaşanıyor. Naked seven biri olarak ben görüntü açısından bu motoru ne CBR250, ne Ninja 250 ne de GT250 ile kıyaslamam bile. Kafamı karıştıracak tek motor SYM Wolf olur. Tarz meselesi yani...

VTR ÖTV kurbanı olmuş. Bu motor hala gelecek mi ? Komşunun eşi hamileydi inazuma gelecek çoçuk 2 aylık oldu inazuma gelecek. :)

Aslında benim şahsi kanaatim 2013 motosiklet festivalinde sergilenip yaza doğru satışa başlanacağı yönünde idi . Enduro almak istiyordum yaza kadar nasılsa 8-10 ay var , 1 tane yazılayım gelirse duruma göre hareket ederim diye düşünmüştüm ama aldığım son bilgilere göre bir kaç haftaya kadar İnazumalar bayilerde olacak(mış).Böylelikle enduro düşüncem suya düşmüş oldu.Hayırlısı bakalım ,enduroya niyet İnazumaya kısmet diyelim.

serdar abi benim iş tamamlandı.. hayırlı olsun der, heyecanla beklemeye çekilirim :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar