Hararet yapar mı ?

Arkadaşlar motor tecrübemi kazandıktan sonra SS almayı düşünüyorum ama benim aşırı hızda gözüm yok sadece sesi ve görüntüsüne hastayım sırf onun için istiyorum. Bir kaç kişi ile konuştum düşük hızlarda kullanınca hararet yapar olmaz diyorlar bu motorlar 100-150 arası hiç mi gidilmez illaha 200 üstümü olması gerekli ?
Ben arada gaz açarım ama genelde 3. viteste 150 civarı kullanırım diyorum ama olur mu ?

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Sen o makineyi al hız yapma ::exclaim:

Ben de öyle diyodum. Sokak arasında farkında olmadan o dediğin 150'yi görüyosun ::153::

hararete gelirsek. Aslında hızınla çok da bağlantısı yok. sık sık dur kalk yapar ve yanlış viteste gereksiz kalırsan illaki hararet yapacaktır. Altındaki makine normal birşey değil :cat:

en basit anlatımla, aldığın rüzgar yaptığın deviri karşılamıyorsa hararet yapar... ama bu soruyu sorduğuna göre demek ki ÇOK yenisin, demişsin ya tecrübemi kazandıktan sonra alıcam diye, tecrübe kazanınca sormayacaksın böyle soruları. tabi tecrübe motoru yürütebilmek değil önce tecrübe ne demek onu doğru kavraman lazım, o yüzden şimdi başla forumu okumaya...

Sen o makineyi al hız yapma ::exclaim:

Ben de öyle diyodum. Sokak arasında farkında olmadan o dediğin 150'yi görüyosun ::153::

hararete gelirsek. Aslında hızınla çok da bağlantısı yok. sık sık dur kalk yapar ve yanlış viteste gereksiz kalırsan illaki hararet yapacaktır. Altındaki makine normal birşey değil :cat:

İllaha hız yaparsın ama hiç mi düşük hızda gidilmez yani 150 filan ?
Görmedim değil yolda adamın biri racingle 120 civarı falan gidiyordu gaz açmadan belli bir hızda.
O kadarını arabadaki mantıktan biliyorum ama 6-7bin devirde hararet yapar mı mesela yoksa illaha gaz açıp motoru rahatlatmak mı gerekir ?

en basit anlatımla, aldığın rüzgar yaptığın deviri karşılamıyorsa hararet yapar... ama bu soruyu sorduğuna göre demek ki ÇOK yenisin, demişsin ya tecrübemi kazandıktan sonra alıcam diye, tecrübe kazanınca sormayacaksın böyle soruları. tabi tecrübe motoru yürütebilmek değil önce tecrübe ne demek onu doğru kavraman lazım, o yüzden şimdi başla forumu okumaya...

ÇOKta yeni değili bu konuları 1 senedir araştırıyorum elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum artık bi kullanımla teknik konusu kaldı bunuda ancak racing kullananlardan öğrenebilirim. Bu nedenla daha bir çok bu şekilde konu veya sorularım olucak sizlerde yardım ederseniz sevinirim.
Bilmek istediklerim racing kullanabilmek için bazı önemli konular biraz saçma gibi ama şöyle örnek veriyim ;
* Virajda ön frenin kullanılmaması gerektiği
* vites geçişlerinde hafif gaz açmanın motoru vites geçişine hazırladığı ve kolaylık sağladığı
* bir aracın arkasından giderken ortalamayıp tekerlek hizasını takip edilmesi gerektiği gibi benze konulardan bahsediyorum
aklınıza geldikçe söylerseniz sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Düsük hiz ve 150 !!!!!!:silent:

Nooldu horoz efendi?.....

Sizin oralarda çok yüksek bir hız mı?... :p
Bizim buraları için leplepi çekirdek...
125 lik asyalar bilem yapıyor... :queen:

Kaldı ki topiklerin birinde SS makinalarla 150 nin altında gidince hararet yaptığını savunan arkadaşların eseri bu arkadaş...

Mt nin meşhur SS çileri sağolsun...
Ön ayak oluyorlar gençlere...
Çıkıyor 300 - 320 yapçam diyor....
:queen:

Düsük hiz ve 150 !!!!!!:silent:

bir racing ile 80-90 arası gidildiğini duymadığım için direk 150 dedim benim için ideal hız 120 civarı ama gerektiğindede basmaktan korkmam.
Genelde şöyle duydum racingler çok hız cezası yiyor çünkü sınır 90 racing 90 ile giderse hararetten yanar mecbur basıyosun falan gibi bu yüzden soruyorum yani 100-150 arası gidilemez mi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

Nooldu horoz efendi?.....

Sizin oralarda çok yüksek bir hız mı?... :p
Bizim buraları için leplepi çekirdek...
125 lik asyalar bilem yapıyor... :queen:

Kaldı ki topiklerin birinde SS makinalarla 150 nin altında gidince hararet yaptığını savunan arkadaşların eseri bu arkadaş...

Mt nin meşhur SS çileri sağolsun...
Ön ayak oluyorlar gençlere...
Çıkıyor 300 - 320 yapçam diyor....
:queen:

Evet başkalarından aldığım duyumlar için sordum bu makinalar 300 mü yapmak zorunda illaha ?

Sadece konu açılmış olması ve gereksiz bi tartışma yaratmak için açılmış bi başlık;baştan sona saçma ve tutasızlık içeren kelimelerle dolu.Forumda bilgi kirliliği yaratmaya sonn...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Evet başkalarından aldığım duyumlar için sordum bu makinalar 300 mü yapmak zorunda illaha ?

Al işte horuzcum.... :mrgreen:
Şimdi bu gencin aklına bu şekilde sokmuşlar...
Allah tan foruma gelip fikir danışıyor...
Ya danışmayanlar ?....

Sadece konu açılmış olması ve gereksiz bi tartışma yaratmak için açılmış bi başlık;baştan sona saçma ve tutasızlık içeren kelimelerle dolu.Forumda bilgi kirliliği yaratmaya sonn...

Ben bilgi kirliliği değil birşeylerin gerçeğini öğrenmek için açtım bu konuyu kusura bakmayın biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayır şu da ilginç...
Şimdi dikkatimi çekti...

Kardeşimizin soy adı YAVAŞ....

Canım kardeşim gel vazgeç bu SS sevdasından...
Önce ufaktan başla :p

alıntı

Ya danışmayanlar ?....

Evet sağolsunlar olurmu abicim yaa 220 nin altına düşmicen diyenler çok vardı

anlaşılan yalan bu iş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------

Hayır şu da ilginç...
Şimdi dikkatimi çekti...

Kardeşimizin soy adı YAVAŞ....

Canım kardeşim gel vazgeç bu SS sevdasından...
Önce ufaktan başla :p

Evet öyle ama içimdeki zevk tam tersi :)

önce küçük cc ler ile başlıcam ama ne kadar bilgi o kadar tecrübe hesabı birazda heves olunca öğrenmek istiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------

Teknik olarak olmuşsun ;)

Henüz olamadım bilinmesi gereken çok bildiğim az :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ya danışmayanlar ?....

Dogru söylüyorsun aslinda.
Bu arkadas en azindan soruyor.
Biz de cevap verelim madem.
Kafasi karismasin.
Neye bulastigini bilsin.
Hep kirip dökecek halimiz yok.
Baris kardesim ne merak ediyorsan açik açik utanmadan sor.
Aslinda soracagin sorularin bütün cevaplari forumda var.
Biz de elimizden geldigince seni yönlendirelim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dogru söylüyorsun aslinda.
Bu arkadas en azindan soruyor.
Biz de cevap verelim madem.
Kafasi karismasin.
Neye bulastigini bilsin.
Hep kirip dökecek halimiz yok.
Baris kardesim ne merak ediyorsan açik açik utanmadan sor.
Aslinda soracagin sorularin bütün cevaplari forumda var.
Biz de elimizden geldigince seni yönlendirelim.

Vallaha anlatacam da korkuyom... Şimdi hayabusacıların cbr1000RR cıların hedefi olurum...:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar