behçet o zaman eğer yedek hariç 10.5 lt ise arada yakıt farkı yok sen yedeğe 440 da geçersin bende 390 da ama sen 1 lt fazla benzinle benden 50km fazla gidiyorsun bu hesaba göre motorlar aynı yakıyor:cat:Fatih'im yedek hariç tam 10.5 lt alıyor tam borunun alt ağzına kadar ama dahada konulabilir 1- 1.5 lt daha rahat alır![]()
behçet o zaman eğer yedek hariç 10.5 lt ise arada yakıt farkı yok sen yedeğe 440 da geçersin bende 390 da ama sen 1 lt fazla benzinle benden 50km fazla gidiyorsun bu hesaba göre motorlar aynı yakıyor:cat:
yaw yeni kasalarde tps sensörü varya ondan az yakıyor sanıyordum:farao:Aynı yakması lazım zaten Fatihbenim hesabıma göre 100 kmde 2.4 küsür yakıyorum hep, depoyu tam doldurup yapıyorum hep hesabı yanılma payı çok azdır.
merhaba
Ben motorumu alalı 17000 km oldu ama daha hiç bakıma götürmedim. Motorumu aldığımdan beri sabah akşam marşa bastığımda hiç çalışmamazlık yapmadı bi basışta çalışıyo hemen ama son zamanlarda bıraz fazla yakmaya başladı ve eskısi kadar çekisi ve gidişi iyi değil. Sadece 5 bin km'de bi hava filtresini temizliyorum ve 3 binde de yağını. Motorumun eski haline getirmek için ne yapabilirim?
son depomda 10 litre ile 300 km gittim. 3.33 litre. 15.7 kuruş falan. elim sürekli gaz elciğinin sonunda. virajlarda bile gaz kesmiyorum.
bu gece depoyu fulledim ve bu depoda 60ı geçmemeye karar verdim. 6 bin deviri geçmeden, elciği sona dayamadan fiti fiti sağdan sağdan gideceğim.
bakalım bu depoda kaç litre yakacak?
önceki bakım 1700 küsür km oldu bakıma 300 km falan kaldı. depoyu bitirip bakımını yapacağım. debriyaj balatasını değişeceğim. gene fazla yakarsa Ankara'ya Durmuş abinin servisine gideceğim.
toplam kilometre 17800 küsür... 9001 kmde almıştım. şubat-ekim tam 9 ay oldu bugün. 9 ayda 8800 km...
Peki gaz yiyor mu yani 10 bin devire filan çıkıyor mu motor?
Benim ybr250 den çok yakmış yahu ben 463 kmde 55 lira benzin aldım..4.68 den 11.75 litre..sakin kullandım 100-100 gittim buda eşittir 6.500 devir..son depomda 10 litre ile 300 km gittim. 3.33 litre. 15.7 kuruş falan. elim sürekli gaz elciğinin sonunda. virajlarda bile gaz kesmiyorum.
bu gece depoyu fulledim ve bu depoda 60ı geçmemeye karar verdim. 6 bin deviri geçmeden, elciği sona dayamadan fiti fiti sağdan sağdan gideceğim.
bakalım bu depoda kaç litre yakacak?
önceki bakım 1700 küsür km oldu bakıma 300 km falan kaldı. depoyu bitirip bakımını yapacağım. debriyaj balatasını değişeceğim. gene fazla yakarsa Ankara'ya Durmuş abinin servisine gideceğim.
toplam kilometre 17800 küsür... 9001 kmde almıştım. şubat-ekim tam 9 ay oldu bugün. 9 ayda 8800 km...
eğer dediğin gibi baklalar yamuk ise dişli setine ağır hasarlar verebilir.gayet çıkıyor, gidiyor kesiciye bilem giriyor.
ama 8bin devirden sonra 10 bine kadar 2-3 kere bi anlık devir sabit kalıyor. zincirden de olabilir. birkaç bakla yamuk duruyor.
evet bu değerlere düşebilir ama 600o dd geçmezsen ve hep uzun yol yaparsan yoksa nasıl düşer ben anlamadım dişli değişimi yapsan dahi şehir içi motorun 50cc gibi gider 2 kişi giderkende vay anam vay:farao:Valla durum böyle hacı, azını çoğunu bilmem ama yukarıda 2.13 lt yaktığını söyleyen var.
görkem sen cbf in demirlerini buna uydurmaya çalışsan hem daha ucuz olur hemde 1 taş 2 kuş vurmuş olursun
---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:55 ----------
evet bu değerlere düşebilir ama 600o dd geçmezsen ve hep uzun yol yaparsan yoksa nasıl düşer ben anlamadım dişli değişimi yapsan dahi şehir içi motorun 50cc gibi gider 2 kişi giderkende vay anam vay:farao:
o yüzden benim motor 2.2 ile 2.8 arası yaksın yapıştırdım mı da 120 ye dayansın sıkıntı ybr nin yaktığı batmıyor
zaten gözüme battığı an gider cripton alırım o 3.5 lt benzin ile 200km yol yapıyor:cherry: