5- Ekonomik kullanımda 2,2-2,5 lt seviyelerinde olan ortalama yakıt tüketimi, sürekli dipgazda bu değerlerin 1 tl daha üzerine çıkabilmekte.
6- Eski kasayı yeni kasa görünümüne çevirmek için eski kasa-yeni kasa arasındaki farkları yazmış olduğum link altındaki, görsel unsurları değiştirmen lazım. Hangisi kalsa olur, hangisini değiştireyim olayı sana kalmış tabiki. Ama bence böyle bi çalışmaya hiç gerek yok. Boşuna masraf. Ha devir göstergeli gösterge panelim olsun dersen onu anlarım. Ama sadece grenajların stickerları farklı diyede grenaj değiştirmeyi düşünmüyorsundur herhalde, hem böyle doğan görünümlü şahin gibi bişey olur, yarın öbürgün satmak istersin, hertarafı değişmiş kazalı motor gözü ile bakarlar satamazsında. Bırak eski kasa ise eski kasa hali ile orjinal temiz temiz kullan, satarkende zorlanmazsın. Gereksiz yere masrafa da ayrıca girmemiş olursun.
7- En kolay cevap bu, kullanmış olduğun motorun yağ yaktığını yağ çubuğunun gösterdiği seviyeden anlayabilirsin. Motorda hiç eksilmemiş olan 1 lt yağ doğru bi ölçümde yağ çubuğunun max. seviyesinde görünür. 200 gram seviylerinde bi eksilmeyi yağ çubuğunda max-min aralığının tam ortasında görüyorsun. Eğer 300 gram eksik ise. Yağ çubuğunun aşağı yukarı 1-2 mm ucuna değiyor. 600 gram yağıda yağ çubuğunda göremiyorsun. Bu çok sakat bi durum. Ben bu seviyeleri teşhis ederken elbette yağı bu seviyelere düşürmedim. Garanti olsun diye yağ değiştirirken sürekli çubukla ölçüm yaptım. Karter kompla boşken. 500 gram koydum. çubukta görünmüyor. 600 gram koydum. 1 mm ucu deydi diyebilirim. 800 gram koydum tam ortaya geldi. 1 lt koydum, tam max. seviyesine ulaştı. Ayrıca motorunu tanıyorsan, sık sık kullanıyorsan, özellikle motor ısınınca vites geçişleri sertleşmeye başlar, çekişte dikkatini çeken bi artış hissedersen bu motorun müdahale edilmesini gerektirecek serviyede yağ eksilttiğine işaret olabilir. Motorda eksilen yağ, motor bloğu içindeki yağ popasının, ayrıca pistonun daha serbest hareket etmesine sebep olduğundan çekişte artma eğilimi gösteriyor. (Hey maşşallah be, motorunda çekişi nede arttı be. böyle gitmezdi bu motor ...) gibi bi gözlemin olursa yağını yine kontrol etmeni öneririm.
Tabi sen cbf 150 alıcaksın. Yağ yakıyormu yakmıyormu anlaman gerekiyor. Eğer almayı düşündüğün motorunun eksoz çeperinde, eksoz deliğinin hemen yakın çeresinde aşırı siyahlaşma, nokta nokta eksoz deliğinin hemen altına konuşlanmış siyah lekecikler (motor kısa bi süre önce temizlenmediyse ve burası da özellikle silinmediyse yağ yakan cbf te mutlaka bu işaret vardır). Genelde kullanıcı bilinçsiz veya yağ yaktığından bi haber olabilir. Bilerek veya gerçekten bilmeyerek motorun yağ yakmyorda diyebilir. Neyse, Bu durumda yağının ne zaman değiştiğini sor. .... km önce değişti abi. Ok. Motorun her şeyini beğendin, yağ da yakmıyorsa veya .... km deki yağ tüketimi kabul edilebilir değerlerde düşükse ve motoru alacaksan, bi servise yağ değişimi yaptırt ve çıkan yağı ölçtürt. Veya bu imkan yoksa üstte yazdığım yağ seviye ve yağ çubuğunda görülen yer ile ilgili, yağ çubuğundan yardım al.
8- 200 cc yapma işine hiç girme çünki bu işi zincirleme yapman lazım. Silindir piston gömlek değiştirmekle iş bitmiyor. O motoru bzleyecek olan karbratör değişecek. 200 cc bi motorun çalışması için gerekli olan akımı ve diğer elekrik aksamı aynı anda çalıştırabilmek için enerji üreten, aküye şarj eden, alternatör. Yani sadece silindire piston segman değiştir. Hadi yallah sana 200 cc. Değişmesi gereken çok parça var. Dolayısıyla zincirleme olarak arıza yapmaya, can sıkmaya gebede çok parça mevcut. Ne yazıkki çok kısa bi süre performans alırsın. Çok büyük zarar edersin. Bence böyle. Ama inan kenarda bu iş için gözden çıkarabilceğin bi param olsaydı denemek isterdim. Yani bütçe var. 200 cc modifiyesini girdim. dikiş tutmadı, yine bütçe var. Orjinal motora döndüm. Ne yazık ki bu seviyede gözden çıkarabileceğim bi param olacak ki deneybileyim. Ama ne yazık ki böyle bi imkanım yok. Olmayan da denemsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
Emeğini, bilgisini esirgemeyen insanların yetişmesinde katkıda bulunan naçiz büyüklerine çok teşekkür ediyorum sevgili ethemm76 arkadaş.
Saol kardeşim, zevkle yazdım. Okuyna olursa ne mutlu. Canım sıkılıyordu zaten, iyi oldu, zaman geçirdim bence

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:49 ----------
Abi, sanırım yaşça büyüksünüz, sizin gibi deneyimli, kültürlü abilerimizi ortamımızda görmek çok keyifli. Saygılar. İyi geceler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:52 ----------
Hocam, kardeşimde de 2011 DL-650 V-Strom var. 11 bin km de. Bi kaç kere servis bakımına girdi. Fakat hem motoru ile kendi ilgilenmesini seviyor, hemde daha ekonomik olabilmesi açısından, buji yağ yağ filtresi ve hava filtresi gibi sarf malzemelerini kendi değiştirebilmek istiyor. Avatarınızda gördüğüm kadarıyla sizdede 2005 DL var veya daha önce olmuş. Bakımlarını kendiniz mi yapıyordunuz, servise mi gidiyorsunuz ? Buji değişimi için deponun falan kalkması gerekiyormuş, radyatörün biraz öne alınması falan gerekiyormuş sanırım. Bu işlem zor veya sıkıntıl ımı ? DL-650 nin bahsettiğim parça değişimlerini kendimiz yapabilirmiyiz ?