vayyy saygılarımı sunuyorum o zaman..

sürgün olduğunu ben bilmiyordum oraya ama sürgün yeri olduğunu biliyorum...

sizin zamandan bizim zamana baya bir değişmiş olması lazım gibi geliyor bana. yeni bir yemekhane yapıldı. bizim zamanımız da açılışı oldu. şimdiler de de bu Samur'lar varya yeni yüzen şerit köprüler onun için 3. bölüğün orayı yıkıp yeniden yapacaklar diye bir şeyler yapılıyordu. ilk zamanlar kaçmayı bile düşünmüştüm oradan ama sonrasında alıştım baya bir zevkli gelmele başladı askerlik işi hatta intikallere gidiyorduk göllere köprü yapıyordık falan baya zevkli ve güzel anılardı benim için yanlız 4 bölüğün köprüleri çok ağırdı ve elle yapıldığı için baya bir eziyet durumdaydı allahtan bizim araçlar ve iş hidrolik sistemdi...

)
Sizin köprüler kamyonun sırtında hazır.. Bir kolla atıyor kendiliğinden açılıyordu...
Fiat kamyonlar bayağı sağlamdı...
Bizimkiler 49 model M4T6 ... Muzların üzerine monte olan tek tek montajlanan köprülerdi...
12 kişilik kompresör takımı bile vardı yahu...
Ben kademe çavuşuydum... İşim olmadı hiç ... Ama çocukları görünce içim acıyordu yahu...
Safi amelelik...
Hergün 12 tonluk 4 kamyonu boşalt köprüyü kur, akşama sök, kamyona tekrar yerleştir...
Çin işkencesi.... :queen:
Çinliler bile bıkmışlar , amerika bize hibe etmiş , daha doğrusu kakalamış.... :queen: