sizinle bir görüş paylaşayım, siz ne düşünürsünüz?
bence ön dişli temizliği gereksiz. ben de yaptım geçmiş kmlerde ama orası hiç bir zaman tamamen pislikle dolamaz, içindeki hareketli zincire pislik temas edecek boyuta geldiği anda fazlası zincire kapılıp dışarıya atılmaz mı?
bu teorime göre :mrgreen: içeride hep zararsız bir miktar sabit pislik kalacaktır. bu görünmez pisliği motorun bir parçası olarak kabul edebilirim. :mrgreen:
Aslında kısmen doğru sayılır, fakat çok geçmiş sayfalarda bi arkadaş, uzun süre temizlemediği ön dişlisinin fotolarını paylaşmıştı, o seviyede yağlanmasını ve paslanlasını şahsen içim elvermez. Keşke o fotoyu bulabilsem ama kimbilir geçmişte hangi sayfadadır. Şu da var tabiki, ön dişli kapağı hiç sökülmediği için .... km sonra motoru şöyle arıza vermiş diye bi bilgide yok. Ama ben 4-5 bin km de bir temizliyorum, hem psikolojik olarak ta kendimi daha iyi hissediyorum
Sende geçmiş tarihte 26 Mayıs 2010 da zincir dişli temizliği yapmışsın
http://www.motosiklet.net/forum/mot...kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-744.html
Ama senin fotoğraf değil, durumu çok kötü idi dediğim ön dişli, o fotoyu bulamadım, o ön dişli kapağının altındaki manzara içler acısıydı.
Şöyle 20 bin-30 bin km ön dişlisi hiç temizlenmemiş bi cbf bulup bakmak lazım. Kimbilir, belkide vardır