Birşeyi merak ediyorum benim str 250 yi rahatca tekere alabiliyordum, gelgelelim mondiyi kaldıramıyorum lastiktenmidir torkdanmıdır? çözemedim tork 22 Nm diye biliyorum teker için yeterli olması gerekiyor zira str de daha azdı bu konuda düşüncesi olanların belirmesini rica ediyorum bu arada jant sorununuda çözemedim çözenler varsada paylaşırsanız memmun olurum? Acaba sadece göbeği kullanarak büyük çembere telleri değiştirerek olabilirmi.
Xtremin dingil mesafesi daha uzun olması gerek yanlış görmüyorsam. Tekere getirmek için kötü bir özellik. Tork olarak STR den iyi, 2sini de kullandım. Ancak dişliler de çok önemli, sadece ön dişli - arka dişli oranı değil, 1. vitesin oranı da en az okadar önemli. Bir de Tunç'un dediği gibi ağırlık da çok etkiliyor. Yani herşey aynı olsa ama motorun ön tekeri +5, +6 kg daha ağır olsa bile çok etkilenir. Ben de teker konusunda özürlünün önde gideniyim, Gerçi bizim tekerler daha küçük(17"), fiziken daha zor tekere gelmesi gerek aletin...Ben demek ondan teker yapamıyorum :queen:
valla gazi şu teker konusunda hepimiz özürlüyüz ben motora asılmadan ancak diz hizama kadar kaldıra biliyorum oda herzaman değil kanımca str nin öntarafın kilosu hafifi olsa gerek oyüzden kaldırıyordur benimde bildiğim bizimkinin 20 nm olduğu tork unun yanlız hızdan kaybetmek problem diyil diyorsan sanırm ön dişiliyi bir iki diş büyütmek şahlandırı motoru bu arada poti bizim katalizör egzosta değil kardeş onuda öğrendim

o norveçlilermi avustralyalılarmı egzostaki neyi kaldırıyorlar anlamadım
Yavrum tunç... Bayramda sırf seni sopalamaya gelicem oralara bak gör... :jocolor: Eh öğrendin peki katalizör orada değilmiş, peki neredeymiş?? Niye yazmıyosun

Para mı istiyon ne istiyon...

l: Şimdi benim de şüphelendiğim birşey var ama egzozun içinde olmadığı için emin olamamıştım. Motorun sol ön grenajının uç kısmında kalan(grenajın sonunun arkasına konumlanmış) bir kutu gibi bişey var. Kablolar felan gelip gidiyor oraya. Geçen servisteyken adama sormuştum, bu ne biliyor musun diye. Adam da "o katalizör işte, onla alakalı hatta sele altındaki ucu açık hortumlardan birisi de ondan geliyor" felan demişti. Sonra ne alaka anlat hele felan filan derken herif arada kaynattı gitti, unuttum bende tekrar sormayı. Zaten motoru 4-5 saatte zor teslim almıştım...
Şimdi de bakayım, katalizör susturucuda değilse neredeymiş? Benim bildiğim kadarıyla susturucuda değilse egzoz borusunda olması gerek ve iptalini de şu örnekteki gibi yapabilmemiz gerek ;
RKS200 katalizör iptali
Ama bizim egzoz borusu üzerinde de öyle bir boğum yok.... Ee nerde bu katalizör ? :silent: