Koray' cım, valla çok şaşırdım, hayırlı olur inşallah, ne var kafanda ? Marka model =?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:00 ----------
12 bin bakımında yağ ve hava filtresi haricinde değişen yok, 12 bin bakımımı ben yapayım dersen 30-35 tl sana maliyeti. Ne 120 tl si. Ayrıca buji ömrü kitapçıkta 8000 km yazar, 8000 bakımında bujin değişmeliydi. Lakin 5-6 bin km seviyelerinde buji tırnağı kapkara oluyor. Ben o buji ile 12 bin gitmek istemezdim. 12 bin km de bir kitapçığına göre Suzuki dl-650 buji değiştiriyor. Biz aynı buji ile 12 bin gitmemeliyiz.
Ayrıca temiz asfaltta geziyorsan hava filtrende rahat 8000 km gider. Yani 4000 de söküp temizleme gerekliliği olmadan 8000. km değiştirsende olur. Çok toz toprak yola giriyorsan 4000 de değiştir. Benim hiç toprak yol sürüşüm yok. Şöyle bi periyod yaptım. 7000 km de bir buji ile hava filtresini aynı anda değiştiriyorum. Hava filtresi ve buji için ayrı ayrı km tutmaya gerek yok bence. Buji değişim km sini 1000 km öne aldım. Hava filtresinde de 7000 de bir değişimle hiç sıkıntı yaşamıyorum.
Bence 8000 bakımında bujin ve hava filtren değişmeliydi. Neyse, 12 bin bakımında değişecek diyelim bunlar. Hava filtresi 11 tl. Buji 17,5 tl. Yağın kralını alsan 30 tl. (Hava filtresi ve buji fiyatları güncel DB Motor fiyatlarıdır). Dolayısıyla 12 bin bakımında senin motorun için değişenler: 58,5 tl yapıyor. Bakımını sen yapsan 58,5 tl ye mal olacak. Hangi servis se o çok güzel düdüklüyormuş gerçekten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------
Her servisin kendine has uygulaması var. Doğrumu yanlışmı, uygun mu. Ne kadar doğru, sorgulamak lazım.
ethem abi hava filtresi benim bakım faturasında 7,6 tl yada 8,6 gibi bişi yazıyo değiştirdim bende
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------
4.000 bakımının zamanı geldi arkadaşlarcuma günü 3 te ehliyet i emniyetten alıcam. klasik bir soru olucak ama, 4000 bakımında neler yapılıyor ve tahminen ne kadar tutuyor? güncel olarak yapan varsa bilgim olaraktan gideyim D&B motor a
![]()
hava filtresi temizleniyor ama ben değiştirtdim
subab ayarı yapılıyor
işte zincir debriyaj ayarı filan
olmazsa olmaz yağ değişimi
fiyat 75 tl (iphone 10-40 yağ ile )