şanına kapılıp almıştım bir tane;
mondial scooter arora cup arora scooter jinlun commuter kanuni commuter gibi çin markaları içinde verdiğim paraya acıdığım tek motor tvs apache.
gayet tatmin edici bir torku dışında o motor 5 para etmez diye düşünüyorum. titreşim çinlilere göre az ama uzun yolda bir farkı kalmıyor. vites geçişleri çok mükemmel. hayatımda kullandığım en rahat vites geçişine sahip motor.
ancak oturuş pozisyonu işleri çok bozuyor. her hafta çin malı commuter ile 140+140 uzun yol yapıyordum geçen sene, kız arkadaşımla 50 km mesafedeki denize giderdim. arkadaşlarımla (adanada oturuyorum) osmaniye iskenderun hatay gezerdik. bu kadar gezen biri olarak tvs apache aldığımda çok hayal kırıklığı yaşadım. uzun yoldaki performansı çok kötü, motor 90dan sonra aşırı rüzgar tutuyor ve bütün rüzgarı süren kişi yiyor. süren kişinin beli ve yükünü üzerine verdiği kollarında aşırı ağrı yapıyor. hiçbir zaman beğenmediğim ybr bile ondan daha rahat diye düşünmüştüm.
arkada oturan için ise işler daha da kötü ,arkadaki deve kulaklarına tutunduğu zaman motor aşırı bir rüzgar tutuyor ve hızı düşüyor, yine o kulaklara tutunduğunda yüksek açılı yokuşlarda kalkamıyorsunuz, çünkü şasenin aşırı kısa olması dolayısıyla önü atıyor, çok yavaş davranmak zorunda kalıyordum. arkadaki kişi size yaslandığı zaman bu sefer kollarınız ve beliniz hepten ağrıyor koltuğun yapısı nedeniyle arkadaki size baskı yapıyor ve totoda sorunlar çıkıyor.
bütün bunları yaşadığınızda zaten titreşimi unutuyorsunuz, masaj aletinin üzerine binip gelseniz daha konforlu olur. derseniz ki kısa mesafelerde şehir içi kullanıyorum tamam ideal ancak 10+kmde apache ye binilmez. bende diğer arkadaşlar gibi cbf150 öneririm. bütçenize uygun çok konforlu ve tork olarakta apacheyi aratmıyor. birazcık daha fazla yakıyor ama yaktığının hakkını veriyor düye düşünüyorumm.