ethem kardeşim, motor yıkarken video koyma imkanın varmı? makineyi musluğamı bağlıyorsun deposu mu var nerden aldın?
burda maltepede yalap şalap yıkamaya 10 tl alıyorlar koymaya başladı.
Makineyi biraz önce denedim, hatta önceden arka janta ve zincire mazot sıkardım yağı iyice atsın diye, ilk etapta makineyle mazot sıkmadan denedim zincir ve jant temiziliği, şebeke suyu ile mazotla yaptığım temizliğin neredeyse aynısını basınçlı makine yapmayı başarıyor, motosiklet yıkamak için çok çok yeterli bi makine, ilerde video çekme imkanı yakalayabilirsem eklerim. Burada oto yıkamacılarda 10 tl alıyorlar bide üstüne motor nasıl yıkanır, özellikle nerelerine tutulur. 10 tl verip yıkattıktan sonra bide eve gelip evin önünde 1 saat ben uğraşıyordum. Şampuanlı, mazotlu komple yıkadım biraz önce, 15 dk da bitti. Müsait yeri olanlara şiddetle tavsiyemdir, hem daha keyifli, hem daha verimli. Benimde aslında bahçeli bi evim yok, yani ortamım % 100 müsait te sayılmaz. Ayrıca kiracıyım. Giriş katındayım, kot farkından dolayı bi tarf zemin de sayılır, bi taraf 3-4 metre yüksekte. 30 metre su hortumu aldım, banyo oto park tarafındaki pencereye biraz uzak, bu yüzden 30 metre hortum almam gerekti. Bide hemen pencerinin dibinden sallandırayım diye 10 metrede uzatma kablo yaptım. Aşağı sallandırdım. Belki bi çoğumuz çok daha müsait ortamlarda ikamet ediyorken oto yıkamacılara para yediriyoruz. Yapmayın ark.lar. Makine 159 tl, Yıkamacılar adam gibi yıkamayadıkları halde bide 10 tl alıyorlar. 16 yıkama sonra zaten kendini amorti edecek. Ki işin eğlencesi ve tatmin duygusuda size yanında hediye. Artık bi takım yağmurluk alırım yağmur yagdığında da işim olduğunda hay Allah, yağmur yağıyor, otobüsle gideyim, demem korkmadan işimi görürüm, motor ne kadar batarsa batsın. 5 dk da yıkar ve temiz temiz brandasını örterim. Eskiden yağmurlu havalarda veya hatta zemin ıslakken bile motor batıcak, sonra temizlemesi nasıl olacak diye düşünerek işimi otobüsle, minibüsle görüyordum. Artık bu dertten de kurtuldum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------
serviste 10-40 sentetik ve 20-50 mineral yağ var castrol ün , başka alternatif yok... ikisini de denedik yağ ile alakası yok... motor ısındımı bitti vitesler yani 1-2-3 resmen trrrraaaakkk diye zorlayarak geçiyor... sabah mesala ilk 10-15 km motor tam ısınmamışken o kadar keyifli ki kadife gibi vitesler... ama ısınınca ızdırap... 8000 bakımında açtıracam vites bölümünü, bu km kadar oyaladılar şöyle yap geçer böyle yap geçer, daha yeni motor ilerde geçer... yemez artık
Hatay gibi Türkiye nin neredeyse en sıcak iklimine sahip bi coğrafyada vites geçişlerindeki en iyi performansı Castrol de olsa 10-40 veya 20-50 hele bide mineral yağp ile hiç alamazsın. Motordan kaynaklı bi arıza olsaydı vites geçişlerin soğukkende sıcakkende aynı seviyede problemli olurdu. Isınınca problemin oluşması bence % 100 yağ kaynaklı. Ayrıca servisin elinde bulunan yağdan kullanma zorunda değilsin ki, yağını kendin al. Bu problemi o iklimde gözlemleyeceğin en iyi yağ 15w-50 tam senetetik yağdır. Yarı sentetik bile değil, probleminin kesinlikle yağdan kaynaklamadığına emin olmak için denediğin yağ tam sentetik olucak. Sen birde mineral yağ denediğinden bahsetmişsin. Yağını sen temin et, 15w-50 tam sentetik yağ ile ya değişimi yaptır. Ayrıca eksik yağ da bunu yapabilir, yağını kontrol etmemiş olabilirmisin ? 200-300 gram eksik yağ elbette eksik olması kaynaklı ve ısınmanında etkisiyle yağın yağlama kabiliyeti de zayıflıyor. Yağını kontrol ediyorsan, eksileni de tamamlıyorsan, yağın eksik olması kaynaklı değildir. Ama bahsettiğim gibi bi 15w-50 tam sentetik yağ ile bi dene.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
hayırlı olsun abi artık detaylı temizliğin adresi belli oldu
Saol Nihat çım, elbette her zaman beklerim. Biraz önce ilk defa yıkadım, sonuç harika