Motul 300v 15w-50

Geçmiş olsun ozaman yazık olmuş.Ver kurtul :wiinkk: Konu başlığı yok olmuş bu arada pardon.Ana fikre gelecek olursak,motul 300 iyi bir yağ reklam olmasın :).yeni nesil makinalarda bana göre başarılı.

Hocam ne olmuşta sat gitsin dedin..Hani bu ses kötüye mi delalettir..??

Hocam ne olmuşta sat gitsin dedin..Hani bu ses kötüye mi delalettir..??

Valla usta bende hic satmak istemiyorum acikcasi.Bu ses pek hayirli oldugunu sanmam ancak bu sekilde kullanirsam daha kotu olurmu yada temelli stop edermi bunu bilmiyorum.Aksi taktirde morda herhangi bi cekisten dusme tekleme anormallik yok.

Serdar hocam,tam emim değilim sesi duyma şansım yok.Ancak arkadaşın anlattıklarından eksantrik zincir sesine benziyor,ya zincir uzadı yada zincir gergisinde sıkıntı var gibi.Düzeltilmez,bu şekilde kullanılmaya devam eder ve olaki eksantrik millerinden birinde sente atlarsa en iyi ihtimalle sibop yamultur,üst kapağa hasar verir.Bu en iyi ihtimal:).Oradaki servis fiyatlarını üç aşağı beş yukarı bildiğim için satmasını önerdim.Burada olsa tabiiki tamir yolunu tavsiye ederdim.

Ergün usta, ben merak ettim de onun için sordum hani bildiğin bişey vardır onun için öyle konuşmuşsundur..

Ben de Motul 5100 - 15/50 denemek istiyorum motorumda...
Ama Hayabusa için ne kadar uygundur bilemiyorum :silent:

Ben de Motul 5100 - 15/50 denemek istiyorum motorumda...
Ama Hayabusa için ne kadar uygundur bilemiyorum :silent:

5100 bildiğim kadarıyla yarı sentetik. ve hayabusa gibi ciddi basınç ve devirle çalışan motosikletlere sadece tam sentetik yağ kullanılıyor. yani 7100 daha doğru bir seçim olacaktır bence...

5100 bildiğim kadarıyla yarı sentetik. ve hayabusa gibi ciddi basınç ve devirle çalışan motosikletlere sadece tam sentetik yağ kullanılıyor. yani 7100 daha doğru bir seçim olacaktır bence...

Cevabın için teşekkürler fakat esterbazlı oldugu için sentetıkten daha dayanıklı dıyen arkadaslarımız da var. ASIL kullanıcıları bişi yazsa keske :)

Cevabın için teşekkürler fakat esterbazlı oldugu için sentetıkten daha dayanıklı dıyen arkadaslarımız da var. ASIL kullanıcıları bişi yazsa keske :)

Kullanıcılar yağın dayanıklılığını nasıl ölçebilir ki? Yazsalar bile bişey ifade etmez, yanıltabilir. Ancak motul kendisi söylüyor işte, sentetik olayında en üst yağımız 300 V dir diyor, sonra 7100 geliyor. Sonra yarı sentetik olan 5100 var. Eh zaten yağ markaları kendileri söylüyor full sentetikler en uzun ömürlü ve en dayanıklı yağlardır diye. Özellikle 4 silindirli, yüksek devirli makinelere tavsiye ediyorlar. Bunlara rağmen kullanıcı yorumlarına bakmanız daha doğru olmaz bence.

Mesela Hayabusa kullanan bır arkadasımız; bir kaç yağı denedıkten sonra objektif yorum yapabilir.
Örnek verecek olursak; Ben CBR600F imde, Motul Yağı hiç beğenmiyordum. Vitesi sertleştiriyor ve motor seslı calısıyordu. bu yüzden MOBİL 15-50 KUllandım ve memnun kaldım.
Her motor her yağı beğenmeyebilir. Bu durumda Kullanıcıların yorumları gerekiyor veya iyi bir motor ustası :)

Evet, bu da mantıklı. Gerçi yanlış anlamayın ama motuldan memnun kalmayanı da ilk defa duyuyorum :) Ancak bazı motorların bazı yağlara biraz daha uyumlu olduğu da bir gerçek sanırım. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar