Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
KLX 250 ile henüz toplamda 20 km kadar şehir ici sürüş yapabildiğim icin kıyaslama yapmam mümkün değilSavaş bey klx250'niz hayırlı olsun. Sizin sattığınız gibi bir honda bulmak çok zor.Bu nedenle ikinci şık olarak klx250 lere bakmaya başlamıştım. Ben XL200'üm varken, motorumda kolların gidona mesafesi ,dengesi ve dik oturuş pozisyonundan çok keyif alıyordum. Alacağım motorda bu nedenle performanstan çok sürüş şekli ile ilgileniyorum.
KLX 250'nin denge,sürüş ve oturuş pozisyonu XL200'e ne kadar benziyor ile kıyaslayabilirmisiniz?
Şöyle biraz yol yaptıktan sonra detaylı izlenimleri aktaracağım.
ancak genel farklılıklar şöyle
KLX 5 hp daha fazla,yeni motorda ayrıca FMF eksozla güçte belirgin farklılık oluşuyor-orijinal eksozla kıyaslama şansım oldu,Her iki eksozu da kullandım.
FMF şehir icinde kullanılabilecek bir eksoz değil,dehsetli bir gürültüsü var,alarmları harekete geciriyor
KLX de arkada da disk fren var ve diskler papatya.Fren mesafesi daha iyi.
KLX su soğutmalı,piston kolu daha uzun ve daha torklu bir motora sahip,6 vites
KLX daha yüksek ama 16 pozisyonlu ayarlı amortisörleri var,
Görsel olarak KLX daha modern ve malzeme kalitesi bariz şekilde daha iyi.
Farı orijinal XL den çok daha iyi.Selektör düğmesi yok,
Gösterge dijital.
Maximum sürat 115 lerde görünüyor.modifiyeli XT 125 ile bile 2 kişi bundan daha fazlasını görünce son sürati tatmin etmeyebiliyor
ilk hızlanması XL den çok cok iyi.
Açıkcası KLX den daha çok WR 250 almayı planlıyordum ama WR 250 lere ulaşmak zor,WR nin sıfırı 15.000 TL.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------
Lastikler özelliğini kaybetmiş olabilir ancak arazi kullanımında eski yada yeni olması çok önemli değildir,patlayana kadar kullan.Ulaşamadığın yerlerdeki toprakları yıkamacıda basınçlı su ile temizleyebilirsin,Merhabalar. Daha önce üye olmadan defalarca yararlandığım bu foruma ancak üye olabildim. Antalya'da yaşıyorum, 32 yaşındayım. Ressam ve grafik tasarımcısıyım. Motosiklet tutkusuyla geç tanışanlardanım.
1 yıl önce aldığım Ramzey 150cc cross motorumu satıp nihayet hayallerimdeki basamaklardan biri olan xl 200'ümü aldım (2004 model beyaz, 16000). Sahibi arkadaşımın tanıdığı bir bayandı. Motor anladığım kadarıyla çok az kullanılmış, yaklaşık 2-3 yıldır havadar bir depoda üstü örtülü beklemiş. Aldığımda doğal olarak çalışmıyordu. Neyse temel bakımlarını filan yaptırdık. (yeni akü, yağ değişimi, karbüratör ve depo temizliği, hava filtresi vs.). Dün ve bugün motorumun görüntüsünü güzelleştirmek için kendim bişeyler yapmaya çalıştım. Ön çamurlukta düşmeden kaynaklanan bariz çizikler var. ayrıca zincir dişlisinin bazı ulaşamadığım yerlerinde ve zincirde (özel temizleyici uygulayıp biçok yerini temizlememe rağmen topraklar var ve çıkmıyor). Çizikler için biraz kulaktan dolma biraz içgüdüsel bilgiyle önce kalın zımpara sonra ince zımpara ve daha incesini kullanarak daha iyi hale getirdim ama hala bişey eksik. Acaba pasta gibi bişeymi uygulasam ne dersiniz. şimdiden teşekkür ederim. Bi konu daha var. Bu beklemeden dolayı lastikler bozulmuşmudur. Çünkü çok yeni duruyor.
Cila olarak arexon kullanabilirsin,bauhouse de 9.5 Tl.ya satılıyor.
Lastik alacağın zaman,enduromarket Latif KORKMAZ'ı ara ,elindeki mitas C-04 lerden alabilirsin.Fiyatları makuldur C0 4 arazide çok iyi asfaltta kötüdür.
Asfaltta giderken panzer gibi ses yapar,