Motorun Kralı KANUNİ ZEBRA 90

Arkadaşlar başlık biraz iddalı oldu ama buna değer.Daha önce imzamdaki motorları kullandım ve en son işim dolayısı ile kanuni zebra kullanıyorum.
Motorum 2009 model 18,000 km ye yakın.Marş basmıyor, hava fitlresi alındığından beri değiştirilmedi, TEMİZLENMEDİ, yağı 1000-3000 km de değişti o zmandan beri senede 1 kez nisan ayında değiştiriyorum,arka dişliyi tekere sabitleyen 4 somundan 1i yalama durumda,zincirini 3 ayda bir yağlayıp geriyorum.Motorumun özellikleri bunlar şimdi gelelim neden motor kral?

Hiçbir bakım yapılmadan yapılan yol zincir bile germedim.

edirneden sabah yola çıktım.Motoru ilk harekete gecirdiğim andan itibaren 1-2-3-4 vitesi 4 e alınca havsa'ya kadar hiç gaz kesmedim.Havsada durdum 1 çorba içtim sonra havsadan lüleburgaza geçtim.lüleburgazda iş görüşmemi tamamlayıp çorluya doğru yola cıktım.Lüleburgaz çorlu arasında muratlı ayrımında motorum aniden BURGG BURGG yaptı ve istop çaktı.Hemen motorsiklet tamircisi arkadaşımı aradım bana dediği cevap su '' O motor oraya kadar gıttıyse daha ne istiyosun bariyerlerin arkasına bırak otobuse bın devam et'' dedi.Ben yapma etme felan dedim bir yol goster derken 10dk felan gectı gecmedı bir kere yoklayayım dedim ayaktan marsa bir körükledim tık çalıştı arkadaşıma tamam kapaaat dedim ve 1-2-3-4 yola devam.ve çorlu merkez. km me baktım 140 km demişlerdi çorlu edirne bnm km de durduğum ve saptığım sehirler dolayısıyla 160km yazdı.

İşimi hallettim ve sıra en keyifli şeye dönüş yolun geldi.

Çorluda bir sokak arası motorsiklet tamircisine saptım ve bak bakalım neden stop etmiş? dedim adam bana motorun bakımsız kalmıs felan dedi.Dedim anlatma bak.Bulamadı.Zaten sibop ayarı felan deyince tamam dedim bırak yağı değiştir dedim.Değiştirdi 15 tl yağ orjinal shell 5 de ustalık 20 tl verip çıktım.

Çorludan çıktım ve 70 km hızla ilerleyerek vakıflar b.karıştıran ve lüleburgaza geldim.Orada bir mola verdim ve çıkıp hiç durmadan havsa 15 dk mola edirneye varış.Sabah 7de çıktım akşam 7de evdeydim.

Bu motor benı bugun bu iş sıkısıklıgında yolda komadıysa artık hıcbırsey olmaz dıyerek yenı motor alıcam kısmetse seneye bunu satmayacagım servise goturdum dun kemal abi var bana dedi çagırayım kanuniden mühendisleri gorsunler motoru sana sıfır motor verırler bu motoru incelemeye alırlar dedi :D

gülüşerek çıktım ve motoruma garaja aldım.Bugun bu olayı paylaşmak istedim.

Saygılar...

Yolu bilmeyen arkadaşlar için harita
http://maps.google.com/maps?hl=tr&p...=obRJUPiOKoOKhQfUpYCYCQ&sqi=2&ved=0CB4Q9w8wAA

yaaav adamların motor bilgisi yok okulunu okumamış biraz sağdan soldan birşey duymuş kendini biliyorum zannediyor
dört zamanlı motor eğer bakımları yapıldıysa hatalı parçası yoksa çok sıkıştırmayınca hiç durmadan (benzin almak hariç) istediğin yere gidersin
benim 100 cc cub ile gitmediğim yer kalmadı

motorunu kötüleyen küçük görenlere aldanma

benim motor canavar bunu burda paylaşmamın nedeni kanuni kalitesinin farkedilmesi..

Yakıt tankı kaç lt benzin alıyor ? Ve 100 km ne kadar yakıyor ?

türkiyede üretimi yaptıgı tek motosiklet bu kanuninin
gerisi has çinli..

Benim arkadaşlardan Honda, Kanuni, mondial kullananlar var modele göre şikayetleri oluyor markalar için. Honda için diyecek bir şey yok ancak Kanuni zaten kuruluşu geçmişi tamamen motosiklet geleneğinden gelmiş çok iyi modelleri var. Diğer yeni yerli motor üreticileri farklı sektörden motora geçişleri oldu. Tip olarak güzel modeller yapıyorlar ancak bir iki seneye dökülüyor ama bazı modelleri güzel. Özellikle mondialde de iyi modeller çıkıyor. Yanlız ben Japon kullanıcısıyım ama Kanuni düşünen için WindyS serisi, Seyhan 150c, yeni Ruby100 scooter, ve cup modellerini önerdim.

seyhanlar dökülüyor
windy s üzerine gidiyor kanuni geliştirmek için onda bir kalite yakalama derdinde biraz iyi digerlerine göre
hala daha kötü ama bu da bir gerçek
scooterları zaten es geçiyorum
scooter modellerinde kalitenin k si yok mondial ve kanuninide

Yaptığın aptallık.

Bakımsız araçla yola çıkılmaz. Altında Kanuni de olsa, BMW de olsa, Ducati de olsa, KTM de olsa "arka dişliyi tekere sabitleyen 4 somundan 1i yalama durumda" olan bir motora binen ve bununla övünen aptaldır.

Dost acı söyler. Git adam gibi motorunun bakımını yap. Arka tekerin fırlayıp, bariyere girip, ömür boyu sakat kalmandansa sana aptal dediğim için bana kızman daha iyi.

Bırak aptallığı.

sürekli gaz kesmeden gittigin için şişmiştir motor ondan stop etmiştir. ama motorunun bakımlarını yaptırmanı tavsiye ederim zira stop etmesinden daha büyük dertler çıkabilirmiş.

Şişmek ? Ha doğru ya çinli (vb.) şişiyordu dimi... Çok iyiymiş gerçekten...

Cevaplarınız için teşekkürler.Motorun kalitesini anlayan anlamış.Neden yazıyı yazdıgımı bazıları anlamamıs akıl istemek için değil kaliteyi gostermek için.
Bakım yaptır diyenler bu motoru ben zaten bakım yaptırmadan kullanayım diye aldım idda üstüne alındı zaten.Dayanırmı bana dayanmaz mı
bakım yaptırırsan en adi çin malları bile ömür boyu arıza açmaz.Önemli olan bakım yaptırmadan masraf yapmadan motorun kendini öldürme yani motorun ömrünü yeme yaşını tespit etme.
Yani motor sizden fedakarlık istemeyecek '' bakımımı yaptır sahip'' demeyecek.Kendinden ödün verecek sizin cebinizi üzmeyecek.Motor bakımsız ama ben motora devamlı kask ve montum ile binerim yaz kış.

Ve son olarak bugun arkadaşıma verdim motoru eve gıdıp geldı bana motorum debriyaj balatası bitmiş içeride kasnaktan yeme yapıyor dedi.Ne yapacagımı bilmiyorum aradım sordum 15 tl balata 15 tl ustalık 30 tl dedi.Yaptırmayacagım 30 tl lik benzin aldım garaja koydum.

Herkeze teşekkürler motorumdan memnunum yorumları bekliyorum bnm hakkımda değil motor hakkında ...

MkD

yukarıda peder soru sormuş :p

hava filtresi değiştirmeyi bırak temizlenmemiş bile
bütün güvenlik amaçlı ayarları geçtim
o pislikten nasıl hava giriyor ki motora
bu halde yakıt ve performansı ne halde kim bilir ?

Cevaplarınız için teşekkürler.Motorun kalitesini anlayan anlamış.Neden yazıyı yazdıgımı bazıları anlamamıs akıl istemek için değil kaliteyi gostermek için.
Bakım yaptır diyenler bu motoru ben zaten bakım yaptırmadan kullanayım diye aldım idda üstüne alındı zaten.Dayanırmı bana dayanmaz mı
bakım yaptırırsan en adi çin malları bile ömür boyu arıza açmaz.Önemli olan bakım yaptırmadan masraf yapmadan motorun kendini öldürme yani motorun ömrünü yeme yaşını tespit etme.
Yani motor sizden fedakarlık istemeyecek '' bakımımı yaptır sahip'' demeyecek.Kendinden ödün verecek sizin cebinizi üzmeyecek.Motor bakımsız ama ben motora devamlı kask ve montum ile binerim yaz kış.

Ve son olarak bugun arkadaşıma verdim motoru eve gıdıp geldı bana motorum debriyaj balatası bitmiş içeride kasnaktan yeme yapıyor dedi.Ne yapacagımı bilmiyorum aradım sordum 15 tl balata 15 tl ustalık 30 tl dedi.Yaptırmayacagım 30 tl lik benzin aldım garaja koydum.

Herkeze teşekkürler motorumdan memnunum yorumları bekliyorum bnm hakkımda değil motor hakkında ...
Arkadaşım kusura bakma ama bu motorun 1000-1500km'de bir yağını değiştirmiyosan salaksın. Motorun bakımsız olarak ölme km'sini bulma diye bişey olamaz. Eskiyen veya arıza yapan parçaları değiştireceksin, yoksa arıza diğer parçalara yayılır. Motoru bakımsız bırakarak kalite ölçülmez ayrıca.

yaw arkadaşlar...doğru yada yanlış adam bir halt etti...tabikide çok yanlış da...ne salaklığı kaldı ne cahilliği...abartmayın yahu...

zebra gerçekten zor yolların motoru ve kendinden beklenmeyecek bir performans göstermiş.
Birde seynhan 150 s kullandım 65.000 km yaptık titreşim hariç oda iyi motordu şimdi bora 125 kullanıyorum 13.000 km oldu .maşaallah. diyeyimde nazar almasın..
vesselam..

yaw arkadaşlar...doğru yada yanlış adam bir halt etti...tabikide çok yanlış da...ne salaklığı kaldı ne cahilliği...abartmayın yahu...

Abartmıyoruz. Belki bizi dinlemez, 90'la giderken motor kilitler veya arka dişli somunu yerinden fırlayıp arka tekeri kilitler, arkadaş düşüp ölür veya sakat kalır. Belki de bizi dinler, 3-5 gün sonra motoru bakıma sokar, hayatı kurtulur. Gencecik bir insanın 30 lira için ölmesini istemem, uyarmak görevimdir.

Oyun değil bu arkadaş, hayat meselesi. Motoru bakıma sokmamakla övünmek aptalca ve cahilcedir.

Motosikleti
Forza 250
Resmen fantazi yapmışsın yaşına veriyorum.. Aynısını bende zamanında Kanuni Storm ile yapmıştım.
Zonguldak' dan İstanbul a gidip 1 saat kalip geri gelmiştim.. toplam 700 km.
Bir daha yapar mıyım? asla.. sende yapma..
Aklıma buji kablosunun cıkıp, zifiri karanlıkda kurtların ulumasını duydugum geldi.. aman allahım kabus gibi..

Arkadaşlar konu burada bitmiştir.Yorum yapan herkese teşekkürler.Arkadaşım motorunu sayenızde bakıma soktu.Bencede hayatının en iyi hareketini yaptı.Bu arada biraz geç oldu ama motor benim zebra 90 değil AziCobra'nın zebra 90'ıdır.Benim motorum bakımlı ve sadece ön cam catlak onadan için eriyor her gorduğümde.Herkese teşekkürler.Motor bakımda gözünüz aydın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar