Kawasaki Kawasaki VN 800 Kullanıcıları / Bilgi ve Paylaşım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba. İsmim Taner, Yaşım 37. İstanbul Silivri denim. Şubat ayında ilk cruiser motorumu aldım ehliyet vs derken kullanmaya başlamak Mayıs ayını buldu. VN800 ile dragstar 650 arasında karar verememiştim. VN 800 nasip oldu. Fakat şimdi karbüratör arızası ile uğraşıyorum. Ona rağmen memnuniyetsizliğim yok. Sadece modelinin eski oluşu biraz rahatsız edici ama imkanlar bunu elveriyordu. Birde sanırım kullanıcı sayısı biraz az . Eh bende sonuçta artık buradayım. Bu arada yedek parçasıda biraz sorunlu sanırım oda Z-Moto dan kaynaklı herhalde.

@tanertc

Dostum aramıza hoş geldin. Senin açtığın konuyu okumuştum. benim motorum da 97 model. Bende de aynı sorun vardı. vites aralarında ve gazı bıraktığımda rölantide durmuyordu motor. Stop ediyordu. Durduğumda da filtre tahliyesinden benzin sızıyordu. Şamandıranın pislikten dolayı takılı kalmış olabileceğini düşünerek sızan yerden - ki senin resimlerindeki yerin aynısıydı- hava tuttum ve kesildi. son iki sızıntıda da karbüratör tahliye vidasını açarak hazneyi boşalttım. Hatta son boşaltmada benzini süzdüm ve boya tortusu gibi ufak tefek parçacıkları gördüm. Ben bu işlemi yaptıktan sonra sorunum düzeldi. Senin diyaframının yırtık olduğunu görünce benim de içime bir kurt düştü ama bende hiç bir anormallik yok şu anda. Bu arada Egzosun çok asimetrik. Sana egozs yapmalıyız :p

Sağlıcakla.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@tanertc

Dostum aramıza hoş geldin. Senin açtığın konuyu okumuştum. benim motorum da 97 model. Bende de aynı sorun vardı. vites aralarında ve gazı bıraktığımda rölantide durmuyordu motor. Stop ediyordu. Durduğumda da filtre tahliyesinden benzin sızıyordu. Şamandıranın pislikten dolayı takılı kalmış olabileceğini düşünerek sızan yerden - ki senin resimlerindeki yerin aynısıydı- hava tuttum ve kesildi. son iki sızıntıda da karbüratör tahliye vidasını açarak hazneyi boşalttım. Hatta son boşaltmada benzini süzdüm ve boya tortusu gibi ufak tefek parçacıkları gördüm. Ben bu işlemi yaptıktan sonra sorunum düzeldi. Senin diyaframının yırtık olduğunu görünce benim de içime bir kurt düştü ama bende hiç bir anormallik yok şu anda. Bu arada Egzosun çok asimetrik. Sana egozs yapmalıyız :p

Sağlıcakla.

Eyvallah hoşbulduk. Karbüratör sıkıntılı, bir şekilde olacak ama parça bulması zor. Artık çıkma vs araştırıyorum. Diyaframa z-moto 420 tl dedi:cherry:
Sökmesi takması eğlenceli ama bir noktadan sonra çileye dönüşüyor. Senin motorda hava filtresinde altta bir hortum var. Şu yanmayan yakıtı tekrar karburatore gonderen sanırım sen onu dısarı vermişssin anladığım kadar. O şekilde yapman ne gibi bir değişiklik yapıyor. Egzoslarda arka silindirdeki başta banada eğik görünmüştü sesi biraz fazla onada bir el atıcamda sırası var daha.

Eyvallah hoşbulduk. Karbüratör sıkıntılı, bir şekilde olacak ama parça bulması zor. Artık çıkma vs araştırıyorum. Diyaframa z-moto 420 tl dedi:cherry:
Sökmesi takması eğlenceli ama bir noktadan sonra çileye dönüşüyor. Senin motorda hava filtresinde altta bir hortum var. Şu yanmayan yakıtı tekrar karburatore gonderen sanırım sen onu dısarı vermişssin anladığım kadar. O şekilde yapman ne gibi bir değişiklik yapıyor. Egzoslarda arka silindirdeki başta banada eğik görünmüştü sesi biraz fazla onada bir el atıcamda sırası var daha.

O hortum karbüratörün benzin tahliye hortumu. Resimde karbüratörü boşaltıyordum öyle kalmış sanırsam. Ayrıca ben yanmamış benzini geri döndüren bir sistem görmedim bu motorda. çin motorlarında egzostan geri dönüş vardı. bunda böyle birşey yok.

Bu arada dün Debriyaj balatasını değiştirdim. hayatım boyunca MCT 250 de dahil değiştirdiğim en kolay balataydı :). Tek korkum sıvı soğutma sistemiydi. Ama onu da sorunsuz halledince çok mutlu oldum. balataların kalınlıkları normal limitlerdeydi fakat birkaç tanesi okadar yamış ki debriyaj saclarıın bile rengi deişmişti. Balatarı değiştirince cekiş vs çok iyileşti. Artık yola hazırız :)

sağlıcakla.

arkadaşlar,benim motorun haziranda muayenesi var,egzosları orjinal fakat,yarım açık,bu şekilde sıkıntı olacağını,düşünüyorum,muayeneden geçmesi için ne yapmam gerekir...

arkadaşlar,benim motorun haziranda muayenesi var,egzosları orjinal fakat,yarım açık,bu şekilde sıkıntı olacağını,düşünüyorum,muayeneden geçmesi için ne yapmam gerekir...

Ben de açık orijinal egzosları ile giridm muayeneye sorun olmadan geçtim. Başka bir arkadaşım kendi imalatımız olan egzosla muayeneden geçti.

Ben de açık orijinal egzosları ile giridm muayeneye sorun olmadan geçtim. Başka bir arkadaşım kendi imalatımız olan egzosla muayeneden geçti.[/QUOTE
dostum,,hangi istasyonda girdin muayeneye,,bende şansımı deneyeyim diyorum,olmazsa seninle tekrar irtibata gecerim,egzos hakkında,,,

ön cam ve sis farı aparatı alacağım önerileriniz

birde bu sayfayı canlı tutsak fena olmaz arkadaslar

selamlar
ben de bir iki güne kadar aranıza katılacağım.
almak üzere olduğum 97 model vn800

280rs3o.jpg

img0195dd.jpg
Merrhaba,birkaç hafta önce 97 model bir vn800 vulcan classic chopper aldım.Motor ile adana gaziantep arasında sorunsuz yolculuk yaptım ve bir iki gün kullandım.ancak dururken vitesi boşa alacaktım ki vites kolunun mafsalı kırıldı.Bende elle 2. vitese geçirerek tamirciye gitmek istedim.daha 1 km yol gidemeden motor bloğumda patlama oldu.iki silindirin tam ortasında (V nin tam birleşme yerinde) bir parmak uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde bir yırtık var blokta.aklıma takılan soru şu neden böyle bir şey oldu?ve en önemlisi de bu arızayı nasıl giderebilirim?yardımlarınızı bekliyorum....

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
VN gibi ölümsüz bir makinede böyle bir blok hasarı normal şartlarda imkânsız. Bu patlama sesinden sonra makine çalışmaya devam etti mi?

hayır stop etti ve bir daha çalışmadı.Marşa basınca dönmüyor motor.Patlamda ses falan çıkmadı sadece motor stop etti.nasıl oldu hala bende anlamış değilim.Bloğu kaynaklamak yada değiştirmek şart.Ancak yeni blok bulmak da epeyce zor olacak sanırım.<yurt dışında komple motorlar falan var ama Türkiye'ye gelişinde ne gibi sorunlarla karşılaşırım bilemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Benden daha tecrübelilerden fikir gelecektir ama vites mafsalının kırılması bir işaretmiş, makine iç mekanikte bir sıkışma sonucu ilk onu kırmış. Ardından kırılan bir parça yerinden kurtulup bloğu patlatmış gibi gözüküyor.

Bu bölüm kaynakla sadece kapatılabilir ama ileride oradan atacaktır. Yeni blok şart... Yurtdışından yeni blok getirtmek kolay olmaz.

Çok geçmiş olsun arkadaşım, ben ilk defa böyle birşeye şahit oldum ama arbetus ile iletişime geçebilirsin, o bu konular hakkında bilgi sahibi olabilir diye düşünüyorum.

Benden daha tecrübelilerden fikir gelecektir ama vites mafsalının kırılması bir işaretmiş, makine iç mekanikte bir sıkışma sonucu ilk onu kırmış. Ardından kırılan bir parça yerinden kurtulup bloğu patlatmış gibi gözüküyor.

Bu bölüm kaynakla sadece kapatılabilir ama ileride oradan atacaktır. Yeni blok şart... Yurtdışından yeni blok getirtmek kolay olmaz.

Geçmiş olsun. Normalde VN nin mekanik aksamı ufak tefek sıkıntılardan dolayı bu tür arıza vermesi çok küçük bir ihtimal. Aynı sorunu başka makinalarda yaşadım sebeplerini ve sonuçlarını aşağıda yazacağım. Muhtemelen sende de buna benzer bi şey söz konusu.

1994 model BMW F650 ile yola giderken makine sarsıldı refleks olarak debriyaja bastım ve motor stop etti. İndiğimde motorun altından yağ sızıyordu. El feneri ile baktığımda blok yatay bir şekilde ortadan ikiye bölünmüştü. Sebebi krank mili ve balansör arasındaki dişlilerden balansör tarafındakinin kaması kesmiş ve boşa dönmeye başlamış ve krank koluna çarpıp ortalığı toz duman etmişti.

2006 model MCT 250 ile giderken motoru 1. vitesten çıkaramadım ne boşa geçiyor ne de 2 ye kenara çektim arkama bir baktım evden geldiğim yere kadar yağ izi var ve zincir yerlerde. Motoru söktüğümüzde gördük ki çıkış milindeki rulman dağılmış ve zincir de mili kendine çekmiş. Bunun sebebi de zincrden ses geldiği için aşırı germem. Meğersem sesi önleyen kauçuk koruyucusu düşmüş. Ben şanslıydım başka bir arkadaş vites milini kırıp seninki gibi bloğu kırmıştı.

Gel gelelim senin olaya;

öncelikle motoru indirdiniz mi? içinde ne hasar olduğunu bilmeden yorum yapmak doğmamış çocuğa mektup modu olur. VN 800 ün motor bloğu dikey iki parçadan oluştuğu için bahsettiğin yerden kırıldıysa iki blok da hasar görmüş olabilir. Kaynak bir çözüm olabilir. Eğer iyi bir usta bulabilirsen. Bloklardan bir tanesinde motor numarası var bunu değiştirmen sorun yaratabilir. Ruhsata işletme gibi ekstra külfetli işler çıkacak başına. Ancak eklemek istediğim birşey var. 3 senedir farklı motorları muayeneye götürdüm. BEnim VN deki motor numarasını bulamadık yani o an aceleye geldi yerini hatırlayamadım. Muayene yapan eleman hafif kusur olarak geçirdi beni. Başka bir akrabamın arabasındaki motor numarası ruhsattaki ile aynı değildi onu da hafif kusurlu olarak nitelemişler.

TR de vn nin çıkma parçaları mevcut. Blok var mıydı tam hatırlamıyorum. Ancak motoru söküp tam teşhis koymadan araştırma yapma derim ben. çatlak çok büyük değilse kaynatılarak onarılabilir. Eğer ki değiştirecem diyorsan da Yurt dışından komple motoru tırcı bir eş dost arkadaşın yoksa getirtmen maliyetli olur. En mantıklısı gerekli parçaları getirtmendir..

Sağlıcakla.

Merhaba arkadaşlar Vn800 ile sola yatışlarda yan sehpa yere sürtüyor, sizlerde de aynı problem var mı ? Ayrıca ufak bir tümsekte altı sürtüyor. Sadece benim motorumda mı var merak ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar