Haklısın abi. Ben bunları yazarken aklımdan hiç bir şekilde Tvs'yi kötüleme amacı yada düşüncesi geçmedi. Dediğin gibi Apache king. Niye king yağ yakmıyo, sahibini üzmüyo, sen yolda motorla süzülürken millette seni süzüyoo oooo felan motor şekil.
Birde Erol abi geçen Cbf150 forumunda biri demiş ki; 15 yıl bisiklet kullandım motor almayı düşünüyorum Tvs,Ybr,CBF150 hangisini almamı önerirsiniz gibisinden bir soru sormuş. Arkadaşın biride demiş ki; (Aynen buraya kopyalıyorum. Orayada yazıcaktım ama tartışma konusu olur, gerginlik çıkar diye yazmadım. Eğer yanlışsam sen düzeltirsin abi şüphem yok.)
Bu arada ben bildiklerimi altına belirgin şekilde yazıcam. Yanlışlarım olursa sen ve diğer herkesten düzeltmelerini rica ederim.
apache gerek boyu kısa olması gerek 1-1,5 beygir sanırım cbf ten kısa olması ve motor ağırlığının cbf e göre biraz daha geride bulunması nedeniyle öyle ani gaz açmalarda anında tek teker üstüne kalıyorsun ve acemi kullanıcı için değil herkes için tehlike.
cbf konfor rahatlık ve 150 cc grubu motorların yani ekonomi motorlarının tüm özelliklerini barındırıyor KONFOR SÜRÜŞ KEYFİ EKONOMİ 1,5 beygir dediğin şey o kadar farketmiyor inan şekli için de bencede çok şık apache ama honda kalitesi parça servis rahatlığı ucuzluğu değişilmez bence.
Boyu kısa olması derken uzunluk olarak mı yoksa yere daha çok yakın olduğu konusunda mı yorum yapmış pek anlamadım ama ben yere daha çok yakın olduğu konusunda yorum yaptığını farzederekten şöyle bir açıklama getirmek istiyorum. Benim bildiğim yere yakın olan motosiklet olsun araba olsun her zaman virajda daha kararlı ve isdikrarlı ilerler. Hani kaydım kayıcam gibi naz yapmaz. Birde ekonomi demiş. Geçen bir arkadaş yazmıştı buraya. 1050 km yol yapmışlar Cbf150 ve Apache ile Cbf150 160 küsür lira yakmış. Apache 113 lira benzin tüketmiş. Nerede kaldı cbf150'nin ekonomikliği. O küçümsenen 1-1,5 bg'in önemi ortaya çıkıyor işte. Cbf150 bir yokuşu 50 km hızla 6/7.000 d/dk'da çıkıyorsa, Apache aynı yokuşu 4.000/5.000 devir aralığında aynı hızda çıkıyor. Buda Apache'yi kullanan kişinin yokuş çıkarken daha az gaç açma gereği duyduğu için Apache'yi daha ekonomik kılıyor.
Cbf150 forumuna bir uğradım da şimdi, herkez ayrı bir dertten sitem ediyor ki, ben bilindik bir örnek vericem. Bir arkadaş 2.500 km'de 400 gr yağ eksiltmiş. Tamam hadi bakan kişi için yağ eksiltme problem olmaz (Özellikle Ethem abi var çok güzel bakıyor motoruna onun için hiç problem olmaz. Ama oda kabulleniyor yağ yaktığını ve diğer kişiler gibi hondayı baş tacı edipte yağ yakmıyor vb yönlerden savunmuyor.) ama bu motor için konuşuyorum sadece (CBF150) honda'nın en ayıplı mallarından biri. Kaldı ki adının honda olmasından dolayı çok satıyor. Oldu ki Apache'yi honda çıkarmış olsa, yere, göğe sığdıramazlardı eminim. Niye adı "HONDA" çünkü. Cbf150'de Tvs adı altında olsaydı, küfür bile ederlerdi diye düşünüyorum. Ama adı olan motor her zaman iyi oluyor nedense. HalilHayabusa'yı mutlaka tanıyanlar vardır. Yada adını duymuş görmüş olanlar. Kendisini biraz araştırdım da, üst segment motor yarışçısı olmasına rağmen gidip bir ybr125 veya cbf150 değil de iş motoru olarak apache almış. Motorlarla en içli dışlı olan bildiğiniz üzere yarışçılardır. O kişi bile Apache seçtiyse mutlaka bir bildiği vardır diye düşünüyorum.
ybr ye gelince 125cc 150 cc arası baya bi fark oluyor mekanik olarak çook sağlam diye biliyorum araştırmalarıma dayanarak ama elektrik sistemi dandik diye duydum ne doğru ne yanlış bilmem ama bana sorarsan paran varsa eğer cbf candır seni üzmez kalıbına göre gayet seri ve atak bi motor vitesli kullanmaya başladığında anlarsın
125cc ve 150cc arasında ne kadar bir fark olabilir ki? Şahsen ben o cümleyi okuyunca 100'lük cup bir motosikletten Ninja 250R felan binmiş diye düşünürüm. Abartmış bence. Ayrıca Ybr125'i o kadar çok araştırdım ki, hiç bir şekilde elektirik tesisatının dandik, bozuk, işe yaramaz olduğunu söyleyen kimseyle karşılaşmadım. Dediği gibi CBF candır. Çünkü adı Honda. Üzmez demiş, hele bir 3.000 4.000 km motorun yağına bakmadan kullansın o zaman üzer mi üzmez mi anlaşılır. Ben normal kullanım için yazdım. Hep sıkıştırarak kullanıcak olan birisi 2.000 2.500 km'de motoru kilitler bence.
Erol abi ben bunları yazdım. Yanlışım varsa düzeltmeni rica ediyorum ki, olan yanlışlarımı, düşüncelerimi, bilgilerimi doğruları ile pekiştirebileyim. Bu arada benimde adım Mustafa abi. Sizler beni her ne kadar tanımasanız da, ben sizi, sizleri baya baya tanıyorum. Bayadır forumun takipçisiyim. Sizleri tanıdığım için mutluyum. Yalan yanlış şeyler dönmüyor burda. Titreşim varmı? Var ama rahatsız edici değil. Örn bir soru sorulduğunda benim de yazdığım gibi açık,net,kısa cevaplar veriliyor. Aynı şey bir Cbf150 için olsa.Örn: Bu motor yağ yakıyormuş. Biri diyo yok öyle birşey çamur atıyorlar. Diğeri; eeeeh işde sıkıştırırsan yakar tabi. Öteki bakma sen onlar ben yağ yetiştiremiyorm 15/20.000'de motor bitti diyenler aradığında hemen bulunuyor. Eski sayfalarda ben çok denk geldim. Apache'yide sıkıştıran çok var ki; ben hiç benim yağım eksik çıktı diyen görmedim duymadım.
Hepinize iyi geceler. Allah rahatlık versin.