Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

fren hidroliğ eksilmez.. eksiliyorsa balata seviyesi düşüyor demektir.. biten balata azalan hidrolik seviyesidir yada bir kaçağın habercisidir... ha bide yıllar geçtikce diskte incelme olur ve o incelme seviyesi ile doğru orantılı olarak seviye eksilir...

koray abi kitapçıkta tavsiye edilen dot4 demiş sonuna da eklemiş dot4 bulunamazsa dot3 kullanılabilir diye , aynı tip fren hidroliği olmazsa reksyona girer fren perfonması düşer diyor :) syf 6-20

dot4 alabilirsen dot4 al koray abi sen değiştirecem diyince bi bakayım dedim kitapçığa :) kendin değiştireceksen çok dikkat et koray abi aman diyim boyaya gelmesin hiç iyi olmuyo :queen:

benim kitapçıkta dot 3 yazıyor ve yılda bir değiştirin diyor..
o zaman herkesin kitapçığı farklı... ama ben kitapçığa göre hareket etmiyorum... servis 2 yılda bir değiştir diyor

eski ybr emde hiç hidrolik değiştiğiöi bilmem ilave etmişliğim vardır oda balata bitiyor o yüzden.. şu anki ybr emede ankarada hidrolik takviyesi yaptım dot 3 müydü 4 müydü fırat ta varmış..oda normalde eksilmez ön balata azaldığı için yağ seviyesi düşük görünüyor..motorumda 15-16 binde..

Herkeze iyi günler.Neşeniz daim olsun inşallah :) Dediğimi yapdım.Subapları Newceri abimizin konusuna bakaraktan yapdım şimdi içim rahat.Devirde düşmeler çıkmalar kayboldu.Aklıma gelmemişti burdan sorayım.Debriyaj balatasını değiştirirken şu resımdeki 6 numaralı service manuel de BALL diye geçen parça onu resimde işaretli çubuğa kaynamış.Serviste o bilyayı kesip yerine aynı bilyadan koydular.Soracağım şu bu bilya buraya neden kaynar yüksek ısıdan mı yoksa başka birşeyden mi ? Yada ne gibi zararı olur o bilyanın oraya kaynamasının.Şimdiden teşekkürler.

Adsz-8.png

Herkeze iyi günler.Neşeniz daim olsun inşallah :) Dediğimi yapdım.Subapları Newceri abimizin konusuna bakaraktan yapdım şimdi içim rahat.Devirde düşmeler çıkmalar kayboldu.Aklıma gelmemişti burdan sorayım.Debriyaj balatasını değiştirirken şu resımdeki 6 numaralı service manuel de BALL diye geçen parça onu resimde işaretli çubuğa kaynamış.Serviste o bilyayı kesip yerine aynı bilyadan koydular.Soracağım şu bu bilya buraya neden kaynar yüksek ısıdan mı yoksa başka birşeyden mi ? Yada ne gibi zararı olur o bilyanın oraya kaynamasının.Şimdiden teşekkürler.

http://i1202.photobucket.com/albums/bb363/enqerek/Adsz-8.png

o kaynayan bilyayı ilk kez sende duydum.. sınırsız sayıda motor sökmeme rağmen bir ilk oldu seninki...

o kaynayan bilyayı ilk kez sende duydum.. sınırsız sayıda motor sökmeme rağmen bir ilk oldu seninki...

Yüksek ısıdan olabılır belki.Ordaki eleman çekdi çekdi gelmedi.İyi asıldılar çıkdı sonunda.Bakıyor içine bilya yok.Bakdı o çubuğa kaynamış bilya.Orda kesdi gitti bi dükkandan aldıda geldi aynı ebatlarda içine attı.

Normalde o bilya kendi düşüyor he eski balatayı sökerken..bana kalırsa sen ybr ye çok kaliteli yağ kullandın ondan oldu okan :queen:

Nası kullandıgımı anla işte :p Ne işe yarıyor o bilye ?

uçarken çektiğin resim vardı hatırladım....

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:25 ----------

Normalde o bilya kendi düşüyor he eski balatayı sökerken..bana kalırsa sen ybr ye çok kaliteli yağ kullandın ondan oldu okan :queen:

hehehhehe..
aynen kanka........

Yani bizde öyle ne o öyle tek teker.Önemli olan tekerler yere deymeden gidebilmek :p Yok abi arkadaş vardı ozaman gezerken yapıyorduk şimdi tek başına pek bi heyecanı kalmıyor.Sadece geziyorum motorla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar