Mondial Mondial 125 MX - Grumble

Bu motora Cg (köylü) egzoz taksak, euro3 zımbırtılarını söksek, karbüratörü 150'lik taksak, emme manifoldunu katalizörsüzünden taksak çekişi artmaz mı acaba :) çekişi güzel de şu sabit devirde silkelemesi çok gıcık, sanki benzin yetmiyo gibi.

F54

mengü bu rialli den alış veriş yaptım gelen şeyler yerine oturtmak çok zor oluyor yan sanayi ama bu kadar da ölçüsü kaçık olmamalı bence:farao:

mengü bu rialli den alış veriş yaptım gelen şeyler yerine oturtmak çok zor oluyor yan sanayi ama bu kadar da ölçüsü kaçık olmamalı bence:farao:
Daha önce demiştim zaten, rialli özenli çalışmıyo diye. Hassas parçaları kesinlikle almamalı. Mondial AGK amortisör körüğü istedim, 125KT'ninkini yollamışlar. piston-silindir istesen silindir kapağı istesen, debriyaj istesen istediğin parçayla kel alaka bişey yollayabilirler. Attığın mesajlara da cevap vermiyolar olumsuz bişeyse. Telefonda tartışmak da istemiyorum, telefonu suratıma kapatacak adam çok büyük hata eder, öc alma duygularım depreşir o yüzden sineye çekiyorum artık. Ama ciddi parçalar alınmaz ordan, zaten mallar kalitesiz.

Bugün ankara-çubuk'un köylerinden doğru kazan'a indim sonra kızılcahamam'a gittim, dönüşte normal yoldan döndüm. Kızılcahamam'a gittiğimde bi baktım motorun sesi egzoz patlak gibi, çektim sağa egzoz boğazını sıktım bişey değişmedi birazdan bi baktım geri dönüşüm hortumlarından biri patlamış. Ya kazan'dan kızılcahamam'a doğru yokuşlarda çok bastığımdan patladı yada egzoz patlatmayı sevdiğimden patladı :cherry: ama bu hortum yarılınca düz yolda 90 zor giden motor, düz yolda 100'ü geçmeye başladı 102-103 falan. bu hortum yarılmasından sonra yokuş aşağı da 118 gördüm en son, daha basacaktım ama karşıdan millet selektör yapıyodu radar diye, görüşüm full açık radar yok gibi ama yinede gaz kestim, ama orda radar da yokmuş hani. 120'ye dayayınca ibreyi devir 10500 falan oluyo.
kizil.jpg

img00128201208191035.jpg

Geçmiş olsun egzoz patlatmakla pek alakası olduğunu sanmıyorum :) Şimdi ne yaptınız o hortumu kapatabildiniz mi ?

Geçmiş olsun egzoz patlatmakla pek alakası olduğunu sanmıyorum :) Şimdi ne yaptınız o hortumu kapatabildiniz mi ?
Yok daha kapatamadım, söktüm eve getirdim uyumlu bir hortum arıyorum. Ama çok uyduruk malzemeden yapmışlar ya, o kadar kısa mesafede 180 derece geriye dönen bir hortumun daha sağlam olması gerekir. Yine lanet olsun euro3'e diyorum :pl:

Yok daha kapatamadım, söktüm eve getirdim uyumlu bir hortum arıyorum. Ama çok uyduruk malzemeden yapmışlar ya, o kadar kısa mesafede 180 derece geriye dönen bir hortumun daha sağlam olması gerekir. Yine lanet olsun euro3'e diyorum :pl:

Hazır patlamışken iptal edin bence çok mantıklı bir hareket olur :)

Hazır patlamışken iptal edin bence çok mantıklı bir hareket olur :)
Üst kapağın tepesi delik olmayanından alıp, subab ayarı yaptırırken taktırmayı düşünüyorum. Hava filtresini de geri dönüşümsüz bir CG 125 hava filtresi ile komple değiştiricem bu durumda.

Üst kapağın tepesi delik olmayanından alıp, subab ayarı yaptırırken taktırmayı düşünüyorum. Hava filtresini de geri dönüşümsüz bir CG 125 hava filtresi ile komple değiştiricem bu durumda.

Hava filtresi çok acayip bişey cuk diye oturan başka filtre takamazsınız gibi açık filtre hariç.

Malesef öyle. Sağ üstten bakın tepesinde mx yazıyor silindir kapağında. Yani değişmesi gerekiyor.
Yazıyor evet ama bu euro3 uyumlu kapağın normal filtre ve katalizör olmadan kullanılamayacağı anlamına gelmemeli. Bi hortumu sökünce bile çekişi nasıl arttı.

Yazıyor evet ama bu euro3 uyumlu kapağın normal filtre ve katalizör olmadan kullanılamayacağı anlamına gelmemeli. Bi hortumu sökünce bile çekişi nasıl arttı.

O hortumun amacı hava yollamak. Normalde motorun hava filtresindeki havayı çekiyor. Onu çıkarınca performans artması normaldir motora daha fazla hava gidiyor hava filtresini sömüren yok. Subap ayarı yaparken gördük katalizör hizasında silindir kapağından boru çıkıyor contalı. Düz kapağı takamadık o yüzden.

O hortumun amacı hava yollamak. Normalde motorun hava filtresindeki havayı çekiyor. Onu çıkarınca performans artması normaldir motora daha fazla hava gidiyor hava filtresini sömüren yok. Subap ayarı yaparken gördük katalizör hizasında silindir kapağından boru çıkıyor contalı. Düz kapağı takamadık o yüzden.
O kadar da büyük çıkıntı yok ya takılır normal kapak.
screenshot003_9274903_598175.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar