Kask motor ilişkisi hk

Dün yine yazdım ancak mesajlarım her nedense çıkmadı? tekrar yazayım istedim,

Elektronik arge yapıyorum yazılarınızı çoğunu okudum mutlu olanları da acı olanları da ,

Kaskı takmayanın motorunu kesinlikle çalıştırmayacak bir sistem yapabilirim bunu sebebi de kask takılmasını zorunlu hale getirmek aynı zamanda motorun üzerinde anahtar da olsa motoru kimse çalıştıramaz yani çalıntı olaylarıda engellenmiş olur bir nebze. burada koşul kask kafanızda olması ancak o zaman motorunuz çalışır.

Sistemin çalışması RF kablosuz haberleşme ile olacaktır kaskın içindeki devre insan sıcaklıgını ölçüp önceden set edilen degerler içinde motor ile haberleşecektir

Fikirleri olanların yorumlarını yazsınlar

Selamlar

c90

iyi güzel hoş
bu büyük maliyet demektir
nasıl olsa biz insanız istemez isek onu da by pass eder yine kasksız yollara düşeriz
bence kişinin KASK ciddiyetinin ne olduğunu öğrenmesi
bu anca yaşayarak yada çevremizde görerek olur
mesela ben bakkala ekmek almaya dahi gitsem kaskımı kafama takarım
o açık kask dediğimiz tamda güvenli olmayan kaskın bile hayat kurtardığını gördüm
eee o zaman ne etcez Ayranımız Olmasada İçmeye KASK takarak gitcez mıçmaya ::gazla::

Bişey diyimmi sana kardeş icadın çok iyi güzel hoşda dası var Türk'üz eyer bi yabancı olsaydık heleki şu 4japon mühendislerinden biri olsaydın bu sistem patlardı Her motora takılırdı ve faprika çıkışlı olduğu için maliyetide çok ucuza mal olurdu ufak bi beyin ve bluetooth gibi bir sistemle maliyeti kapatılabilirdi
Ama işte aslında bu sistemi bulmuşlardır o dev firmalarda yapmıyorlar işte Demek ki çıkarlarına ters düşüyor

iyi güzel hoş
bu büyük maliyet demektir
nasıl olsa biz insanız istemez isek onu da by pass eder yine kasksız yollara düşeriz
bence kişinin KASK ciddiyetinin ne olduğunu öğrenmesi
bu anca yaşayarak yada çevremizde görerek olur
mesela ben bakkala ekmek almaya dahi gitsem kaskımı kafama takarım
o açık kask dediğimiz tamda güvenli olmayan kaskın bile hayat kurtardığını gördüm
eee o zaman ne etcez Ayranımız Olmasada İçmeye KASK takarak gitcez mıçmaya ::gazla::

İnsan canı parasal ölçülmemeli bence maliyetinin yüksek oldugunu bilmeniz için devrenin algoritmasını bilmeniz lazım dolayısı ile çok da pahalı olan bir sistem degildir .eğer işi profsyonelce yaparsanız kaskın içindeki devreyi çıkarttıklarında bile motoru direk çalıştıramasınız ,

tabikide insanları önce bilinclendirmek lazım yoksa bunların hiç birisine gerek olmayacaktır, ama birisinin motoru aldıgında eğer kaskı takmadan çalıştıramıyorsa bu insanı kask takmaya mecbur eder amaç budur,

Saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------

Ben Arge yapıyorum icad degildir sadece her yerde kullandığım bir haberleşme sistemini kasklara uyarlıyorum yazılm yaparak,

Firmaların çıkarlarına ters düşen derken eskiden insanlar adım adım gidiyorlardı bunu örnegi de 20 sene önceki arabalara bakın, ancak bu son5 sene içinde dediklerinize katılıyorum isteseler neler yapılmazki imkanları da var ama yapmıyorlar haklı oldukları nedenleri yazayım,

Büyük firmalar örenk olarak bir araba firması vereyim aracın bu günkü teknolji ile araçların her tarafını elektronik olarak kontrol etme imkanları vardır lastik basınçından tutunda metal yaşlanmasına kadar aklınıza gelecek her şeyi kontrol edebilinir ancak büyük firmaların servis ağlarını ayakta tutmaları lazımdır eğer araçlar arıza yapmassa servisler para kazanamzlar kazanmayıncada kapanır kapnıncada araç satışları olmaz yani bu bir döngü dür benim bildigim Türkiyede bir çok firma ürettigi çihazların yazılımına program yazıp fişe takıldıgı günden ihtibaren garanti süresini 2 ay geçince bloke ettirip servis aglarını ayakta tutan bir çok firma var hatta insanlar zaman zaman ya tamda garantisi bitti arıza yaptı derler bunların hepisi yazılım ile olan şeylerdir,

Saygılar

Bişey diyimmi sana kardeş icadın çok iyi güzel hoşda dası var Türk'üz eyer bi yabancı olsaydık heleki şu 4japon mühendislerinden biri olsaydın bu sistem patlardı Her motora takılırdı ve faprika çıkışlı olduğu için maliyetide çok ucuza mal olurdu ufak bi beyin ve bluetooth gibi bir sistemle maliyeti kapatılabilirdi
Ama işte aslında bu sistemi bulmuşlardır o dev firmalarda yapmıyorlar işte Demek ki çıkarlarına ters düşüyor

oncelikle motora kasksız binmeyen biriyim: lise sondayım ve robotik uzerine çalışıyorum, unide de mekatronik istiyorum zaten. Bu cihazı seri uretebiliriz.

---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:48 ----------

oncelikle motora kasksız binmeyen biriyim: lise sondayım ve robotik uzerine çalışıyorum, unide de mekatronik istiyorum zaten. Bu cihazı seri uretebiliriz. Destekçinizim. Bir anadolu şehrinde fen lisesi ogrencileri bunun gibi bir proje yapmışlard onu da inceleyebilirsiniz.

Ben Arge yapıyorum icad degildir sadece her yerde kullandığım bir haberleşme sistemini kasklara uyarlıyorum yazılm yaparak,

Firmaların çıkarlarına ters düşen derken eskiden insanlar adım adım gidiyorlardı bunu örnegi de 20 sene önceki arabalara bakın, ancak bu son5 sene içinde dediklerinize katılıyorum isteseler neler yapılmazki imkanları da var ama yapmıyorlar haklı oldukları nedenleri yazayım,

Büyük firmalar örenk olarak bir araba firması vereyim aracın bu günkü teknolji ile araçların her tarafını elektronik olarak kontrol etme imkanları vardır lastik basınçından tutunda metal yaşlanmasına kadar aklınıza gelecek her şeyi kontrol edebilinir ancak büyük firmaların servis ağlarını ayakta tutmaları lazımdır eğer araçlar arıza yapmassa servisler para kazanamzlar kazanmayıncada kapanır kapnıncada araç satışları olmaz yani bu bir döngü dür benim bildigim Türkiyede bir çok firma ürettigi çihazların yazılımına program yazıp fişe takıldıgı günden ihtibaren garanti süresini 2 ay geçince bloke ettirip servis aglarını ayakta tutan bir çok firma var hatta insanlar zaman zaman ya tamda garantisi bitti arıza yaptı derler bunların hepisi yazılım ile olan şeylerdir,

Saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------

Destekçinizim demeniz bile liseli bir gencimizden duymak güzel bir duygu teşekkür ederim Sag Ol.
Robotik üzerine çalıştığınız yazmışsınız mutlu oluyorum bunları duyunca gerçekten. Takıldıgın yerler olursa yaz bana yardımcı olurum her konuda program-devre dizynı -kartçizimi vs.vs

Saygılar
oncelikle motora kasksız binmeyen biriyim: lise sondayım ve robotik uzerine çalışıyorum, unide de mekatronik istiyorum zaten. Bu cihazı seri uretebiliriz.

---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:48 ----------

oncelikle motora kasksız binmeyen biriyim: lise sondayım ve robotik uzerine çalışıyorum, unide de mekatronik istiyorum zaten. Bu cihazı seri uretebiliriz. Destekçinizim. Bir anadolu şehrinde fen lisesi ogrencileri bunun gibi bir proje yapmışlard onu da inceleyebilirsiniz.

Dün yine yazdım ancak mesajlarım her nedense çıkmadı? tekrar yazayım istedim,

Elektronik arge yapıyorum yazılarınızı çoğunu okudum mutlu olanları da acı olanları da ,

Kaskı takmayanın motorunu kesinlikle çalıştırmayacak bir sistem yapabilirim bunu sebebi de kask takılmasını zorunlu hale getirmek aynı zamanda motorun üzerinde anahtar da olsa motoru kimse çalıştıramaz yani çalıntı olaylarıda engellenmiş olur bir nebze. burada koşul kask kafanızda olması ancak o zaman motorunuz çalışır.

Sistemin çalışması RF kablosuz haberleşme ile olacaktır kaskın içindeki devre insan sıcaklıgını ölçüp önceden set edilen degerler içinde motor ile haberleşecektir

Fikirleri olanların yorumlarını yazsınlar

Selamlar
Benim 3 tane kaskım var, hangi birine devre takıcam ? hadi buna da yapın bi ARGE :mrgreen:

Kasktaki Her modül şifresi farklıdır yani modüllere kimlik numarası veriyorum motorda bulunan RX modülü şifre yani kimlik okuma özelliklidir Kask çalındığı taktirde başka alacagınız modülü motorunuza tanıtacaksınız ve yeni kaskınız aktif olacaktır eski kaskınız ile binen olursa motorunuz çalışmayacaktır.

İyide adam ya kaskı çalarsa ne olucak?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:12 ----------

Kaskınızın 3 tanesine de TX modülü taktıracaksınız ve moturunuza kasklarınızı tanıtacaksınız hangisini takarsanız takın motorunuz çalışacaktır
Benim 3 tane kaskım var, hangi birine devre takıcam ? hadi buna da yapın bi ARGE :mrgreen:

güzel çalışma ancak pek tutmaz gibime geliyor
motor kullanan adam canını seviyorsa kaskta takar korumada takar
koruyacak beyni olmayan adama ben ne deyeyimde taktırayım bir kere kaza yapsın ondan sonra takmaya başlar lakin yaşarsa tabi
kask tak yaşa takma öl

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Boyle bir sistem ancak zorunlu olursa gerceklestirilebilir.
Yoksa boyle bir sistemin adaptasyonunu talep edecek sahislar zaten kask takan sahislardir.
Eh adam zaten taktigi kaski hatirlamak icin yazilima ihtiyac duymaz dogal olarak.
Kisacasi
bu projenin hayata gecmesi ancak yasa ile mumkun.

arkadaşlar malesef bu sistem türkiyede batar coq arkadaşım güzel demiş yasa ile hayata gecebilr demiş ama bu cihazın maliyetlerini hesaplanması denenmesi gerekir buna yasa cıktımı büyük ihtimal kaskların vergilerini arttırıcaklar artık bi kaskı büyük ihtimalle arkadaşımızın anlattıgı sistemle beraber en dandik kasklara 1000 verriz sanırım

Olursa cok iyi olur..

Sahibinden.com da söyle bir yazı vardı motor satan biri yazmıstı.. Honda C90 motor Yazı su yönde motordan cok memnunum ama kask takmak zorunlu oldugu için satmak istiyorum:queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Demekki yapılan bir şey varmış en azından uygulamışlar böylelikle bu projeyi rafa kaldırıyoruz ,

başka projelerde fikri olan varsa yasınlar yapabileck bir şey varsa yaparız ,

niye rafa kaldirasin ki!
projenin adini degistir,
peynir ekmek gibi satarsin.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Demekki yapılan bir şey varmış en azından uygulamışlar böylelikle bu projeyi rafa kaldırıyoruz ,

başka projelerde fikri olan varsa yasınlar yapabileck bir şey varsa yaparız ,

Aslında sizin için daha iyi.
Projeyi inceleyip bir adım daha ileri götürebilirsiniz.
Bence vazgeçmeyin.
Çalışmalarınızda başarılar..

O icadı yapsan takmamanın yolunu yine bulur apaçiler. Sen tek beyin olarak düşünüyorsun ama binlerce apaçi var mutlaka bir yolunu bulup yine kafalarını o kaska sokmazlar. Boşver bende çok dil döktüm apaçi arkadaşlarıma en sonunda geberin .... dedim çekildim :)

fordun anahtarı yerleştirmeden aracı çalıştırma sistemi kullanılabilir.Anahtardaki vericiyi kaska araçtaki alıcıyıda motosiklete bağlayacaksın olacak bitecek

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar