depo kılıfı depoya zarar verirmi??

öncelikle tüm MT ailesine selamlar..
motoruma 1 kaç ay önce depo kılıfı taktırmıştım.çokta hoşuma gitmişti :)
yanlız kafama bi kaç soru takıldı..yagmurda ve yıkamadan sonra depoda paslanma olabilirmi??
pası engellemek için kılıfı takmadan önce herhangi bi işlem yapmalımıyız.?
yoksa ayda bi yada ıslandıktan sonra depo kılıfını çıkartıp havalandırmalımıyız??
yarın çıkartmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım bu konuda..
bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...

bwl80.jpg

bwld8.jpg

F54

ben kullanmadım ama o depo kılıfı alttan yani deponun alt kısmından hava alır ve kurur pas olmaz yani hiç çıkartmaya uğraşma

Kocaeli İl Temsilcisi
depo kılıfı boyayı dış etkenlerden ve yüzeysel çiziklerden koruyor bu güzel yanı lakin çok çok uzun süre çıkarmaz isen ve kılıfta esneklik gevşeklik varsa mm lik oynamalarla zamanla boyayı matlaştırması olası bir durumdur depodaki boyada dökülme vs yoksa pas yapmaz ama zamanla uzun süreli kullanımlarda depo ile kılıf arasındaki mm lik sürtünmelerden kaynaklı boyada matlaşma olduğunu gözlemlediğim oldu :) ama çiziklerden yinede iyidir bir pasta yada cila işi çözer sıkıntı olmaz :)

mesela ben motorumu bayiden sıfır aldığım gün taktırdım ve o gün bu gündür hiç çıkartmadım (1 yıl ) şimdi olacak durum senaryosu hakkında yorum yapalım :)

en kötü ihtimal vernikte matlaşmalar olacak , cbf motosikletimin kafa granajları güneş gördüğü için zamanla solacak deponun rengi daha çiziksiz ve canlı kalacak arada bir fark oluşacak ama bu düzelmeyecek durum değil söylediğim gibi pasta cila işi çözer birde şu var deponuz ve kılıfın arasına çamurlu su, kum, yada toz toprak girecek gibiyse sıkıntı olur :)

özelliklede benzin kapağı çevresinden toz pislik giriyor ümit oralara dikkat et :)

Eğer derin çizik vs çok varsa pas olabilir :)
depoda en ufak çizik yok..
benim aklıma takılan kılıf ıslanırsa deponun üstünde durdugu süre içinde pasa dönüşürmü,,
geerçi şuan ıslanınca güneşte bırakıyorum kurusun diye..
ama kışın kesin çıkartırım donma yapar ne boya kalır ne bişi.

---------- Post added at 02:41 ---------- Previous post was at 02:39 ----------

depo kılıfı boyayı dış etkenlerden ve yüzeysel çiziklerden koruyor bu güzel yanı lakin çok çok uzun süre çıkarmaz isen ve kılıfta esneklik gevşeklik varsa mm lik oynamalarla zamanla boyayı matlaştırması olası bir durumdur depodaki boyada dökülme vs yoksa pas yapmaz ama zamanla uzun süreli kullanımlarda depo ile kılıf arasındaki mm lik sürtünmelerden kaynaklı boyada matlaşma olduğunu gözlemlediğim oldu :) ama çiziklerden yinede iyidir bir pasta yada cila işi çözer sıkıntı olmaz :)

mesela ben motorumu bayiden sıfır aldığım gün taktırdım ve o gün bu gündür hiç çıkartmadım (1 yıl ) şimdi olacak durum senaryosu hakkında yorum yapalım :)

en kötü ihtimal vernikte matlaşmalar olacak , cbf motosikletimin kafa granajları güneş gördüğü için zamanla solacak deponun rengi daha çiziksiz ve canlı kalacak arada bir fark oluşacak ama bu düzelmeyecek durum değil söylediğim gibi pasta cila işi çözer birde şu var deponuz ve kılıfın arasına çamurlu su, kum, yada toz toprak girecek gibiyse sıkıntı olur :)

özelliklede benzin kapağı çevresinden toz pislik giriyor ümit oralara dikkat et :)
anladım abi tesekelr..
birde bişey duymuştım depo kılıfını takmadan öcnce depoya cilamı ne y çekiliomuşş
sizin dediginizde bumu??

F54

ümit su giren yerden hava da girer ve içini kurutur takma kafana :cat:
çıkartıp takmaya düşünmüyorsan bana yolla bari ben takayım:cherry:

ümit su giren yerden hava da girer ve içini kurutur takma kafana :cat:
çıkartıp takmaya düşünmüyorsan bana yolla bari ben takayım:cherry:
ayıpsın yollayayımda bu drift için :)
30 liralık depo kılıfı yüzüden
200 liralık depo gitmesin haybeye :))
birde bunu takarken kılıfı güneşte bekletmek gerekiomuş esnemesi için
serviste arkadaş takarken 2 tane parçaladı..

Kocaeli İl Temsilcisi
depoda en ufak çizik yok..
benim aklıma takılan kılıf ıslanırsa deponun üstünde durdugu süre içinde pasa dönüşürmü,,
geerçi şuan ıslanınca güneşte bırakıyorum kurusun diye..
ama kışın kesin çıkartırım donma yapar ne boya kalır ne bişi.

---------- Post added at 02:41 ---------- Previous post was at 02:39 ----------

anladım abi tesekelr..
birde bişey duymuştım depo kılıfını takmadan öcnce depoya cilamı ne y çekiliomuşş
sizin dediginizde bumu??

aslında takarken cilaya vs. gerek yok ama kılıf çok uzun süreli takılı kaldıysa ve altttaki boyayı anlatmaya çalıştığım gibi matlaştırdıysa pasta cila ile depo eski parlaklığına geri döner ama depoya kılıf çekmek iyidir en çokta dizliklerden sebep :)

F54

ayıpsın yollayayımda bu drift için :)
30 liralık depo kılıfı yüzüden
200 liralık depo gitmesin haybeye :))
birde bunu takarken kılıfı güneşte bekletmek gerekiomuş esnemesi için
serviste arkadaş takarken 2 tane parçaladı..
geçen bende alacaktım ybr için port bagaj vs siparişi verdim sonra aradılar port bagaj yok o zaman bütün siparişleri iptal ettim bana lazım olan olmayınca.bi arkadaş var koltuk çu o dikecek bayram sonu hem yan çanta hemde bi kılf yaptıracağım bakalım önüne resmi koydum mu iş tmm :cherry:
senin depoya birşey olmaz merak etme ama mondialin depo biraz pahalıymış dikkat etsen iyi olur:)

geçen bende alacaktım ybr için port bagaj vs siparişi verdim sonra aradılar port bagaj yok o zaman bütün siparişleri iptal ettim bana lazım olan olmayınca.bi arkadaş var koltuk çu o dikecek bayram sonu hem yan çanta hemde bi kılf yaptıracağım bakalım önüne resmi koydum mu iş tmm :cherry:
senin depoya birşey olmaz merak etme ama mondialin depo biraz pahalıymış dikkat etsen iyi olur:)
hayırlısı..depo kılıfı çok işe yarıo..
birde cepli olması çok avantajlı..
irfan abinin dedigi gibi dizliklerden de koruyo..
ozaman kışa kadar bekleteyim..

F54

aga benim arkadaş ona yan cep bile diker yani:pl:
ben dizliklerin üzerine eşortman giydiğim için sıkıntı olmuyor:cat:

cbf 150 nin depo kılıfını, 1-1,5 sene aralıkla birden çok kez söktüğüm halde hiç bir olumsuzluk görmedim. Nasıl oluyorsa sadece tozlandığını gözlemledim, ama tozunu alınca hiç güneş görmemiş depo cam gibi idi diyebilirim.

bende demin söktüm depo kılıfını baktım bi paslanma varmı die..
hiç bir sıkıntı yok...
taktıgım gibi dduruyor..
depo kılıfını söküp takmakta çok zor deilmiş ..
ayda bir kontrol için söküp takarım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar