Ben de motorumu kusadasi mnr motordan gecenlerde aldim ilk motorum bu arada, ilk benzinimi motorum geldigi gun opetten aldim. Bugun 460 km de motor yedek depoya gecir beni diye teklerken tam da opetin yanina gelmistim tekrar doldurdum. Motor gerçekten az yakiyormus ama sanirim rodajda oldugundan bahsedilen 2 lt seviyesine birkac bin km sonra dusecek. Selenin sertliginden cok sikayetciyim, kusadasi sanayide bir yere sordum 80 tl ye sungerini degistiririm ama guzel olmaz dedi, izmir e dondugumde orada yaptirmayi dusunuyorum. Simdilik sandalye minderiyle geziyorum. Gercekten utanc verici. Motorumun bir de benzin deposunun oynamasindan dolayi ses cikarma problemi var ama 1000 km bakimina goturdugumde cozerler diye umut ediyorum. Sele, depo ciyaklamasi disinda hicbir problem yok, vites gecisleri gidisi ve sessiz calismasi cok guzel.
Kullanma kilavuzunda yag icin 800 ml mi yaziyor? Eger oyleyse ilk yagini motoru bayide toplarken mi koyuyorlar? 1000 km bakimini yaptiranlarin yaglari kac ml cikmis bilen var mi?
Haa bir de unutuyordum soylemeyi, motor yazlikta duruyor haftasonu kullaniyorum, her cuma aksami motora binebilmek icin is cikisi kusadasina geliyorum ama ilk calistirmam uzun zaman aliyor, jigle cekili calistiriyorum ama yine de ilk gaz verdigimde stop ediyor, ertesi gun bir problem olmuyor, sanirim bir problem degildir.
Fotograflari cektim , minderli olanlari paylasmaktan utaniyorum , nasil fotograf paylasildigini ogrenene kadar sanirim utancim gecer.
Herkese sevgiler,saygilar
Yok yahu utanılacak bişey değil ki

Ayrıca minder kullandığınız için gittikçe yumuşayamıyor olabilir mi
Şehir içi ufak yolculuklarda mindersiz binin bence 1000 km bakımı sonrası tekrar değerlendirirsiniz sele süngeri değiştirmeyi.
Bayağa bi fark oluyor bence !
İlk çıkan yağın miktarını bilmiyorum ama toplarken koyuyorlarsa 1000 ml çıkar büyük ihtimal :/
Normalde 750-800 ml arası ideal, yağ çubuğunu kılavuzdaki belirtilen ön hazırlık sonrası bi kontrol edin, belli oluyor fazla mı değil mi !
Depo ciyaklaması denen şeyi ben yaşamıyorum ama çok duyuyorum, acaba depo kapağının naylonu tam sökülmediğinde çıkan o cırr cırr sesmidir
Koruyucu naylon sökülünce tamamen kesiliyor ! Arkadaşın bahsettiği ses o ses midir ???
İlk 500-600 km bende de olmuştu gaz açtığımda stop etme, bu sanırım rolanti devrini arttırmayan herkeste oldu.
Bir hafta yattıktan sonra çalıştırırken 3-5 dk rolantide çalışsın motosikletiniz, ısınınca bişey kalmıyor.
1mm-2mm gibi gaz açarak biraz daha hızlı ısıtabilirsiniz, bu şekilde de stop etmez

Zaten bu durum hemenhemen bikaçyüz km sonra kalkacak ortadan
ŞİMDİ YÜKLE" ye basın 2-3 saniye sonra size kodlar verecek !
Bu kodlardan - "
Forumlar: (bbcode)" a karşılık gelen beyaz kutucuktaki kod u ( ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------[/SIZE]
fotoğraf paylaşmak için tinypic.com 'a gir, fotonu upload et ve oradaki message board seçenegi ile uygun link'i al. (Message board seçeneği, forumlarda sayfayı kasmadan fotonun görünmesini sağlayacak boyutlandırmayı yapar). Link, [ I MG]...[/I M G] şeklindedir. onu, fotografın görünmesini istediğin yazının altına üstüne kopyala..
Pardon Ati

aynı anda yazdık sanırım mesajını görmemiştim.
Bu arada "0.8 US quarts = 0.757 liter" yapıyormuş. Bende bu yüzden 760 ml gibi bişey koydum, çubukta tam olması gerektiği yerde diye eklemedim sonradan da.