Tekila Kafası

Arkadaşım ramazan bitiminde Absinth(Yeşil Peri) getirecek. Neler olucak asıl o zaman görücez.:pl:

Eniştemin dolabında duruyor şu an yeşil yeşil :pl:
İçtinmi bilmiyorum. Tadı ve içimi güzel ama beklediğin kafayı yapmıyor kesinlikle.
Orjinal Absinthin üretimi tüm dünyada yasak şu an.
Türkiye'de max %40 alkollüsü var.
Yurtdışında da max %70 lik bulabiliyorsun. Sadece alkolün kafası var.
Yeşil peri, halüsilasyon falan hikaye yani :(

%40 mı? Ne anladım ben bu s....ten. Turizmde okuyan kuzenim var karışımları ders olarak görmüş bir insan. Muhtemelen bana bir şeyler uydurur %80i görmem için :pl:

ertesi günü temiz içki, ameleliği yok..meze falan istemez...
kulaklar ısınmaya başladım mı tamamdır...
meksika da şişelerin içinde bildiğin kurt vardır...parmak kalınlığında...

amsterdamda bi barda tuzu hatunun boynundan limonu da duaklarının arasından servis etmekteydiler...ki denenmesi gerek:)

olmeca gold candır...

ama şarap ve kafası en başkadır...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:26 ----------

Eniştemin dolabında duruyor şu an yeşil yeşil :pl:
İçtinmi bilmiyorum. Tadı ve içimi güzel ama beklediğin kafayı yapmıyor kesinlikle.
Orjinal Absinthin üretimi tüm dünyada yasak şu an.
Türkiye'de max %40 alkollüsü var.
Yurtdışında da max %70 lik bulabiliyorsun. Sadece alkolün kafası var.
Yeşil peri, halüsilasyon falan hikaye yani :(

yeşil perilisini çek cumhuriyetinde kaçak olarak bulabilirsin..çeklerin ab üyeliğinden sonra bu içkiye de ayar çekip içindeki halüsinasyon gördüren maddeyi çıkardılar...yüksek oranda alkollü olan da tyek başına bildiğin zehir...şeker yakma gibi ritüelleri var...absinth çeklerin iblinmesine rağmen orjini de fransızdır çok ilginç...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Aperatif olarak farkli bisey içeyim diye takilirsaniz alinabilecek bir içki.
Ama Kafa yapayim diye içmeye kalkarsaniz, bir sise yetmiyor.
Ekonomik sarhosluk için iyi bir seçenek degil bence.:)
Margarita falan yapip kizlara ikram edilebilir.
Tex-mex gibi bisey galiba bu.
avrupali,
vaaaooov biz aksam aci yedik
mevzuuna dalar,
Türk tex-mex alip yanina aci sos ister.
O da kesmez, çiçek biberiyle tatlandirir.:p
Tekila da öyle biseydir.
Raki'nin yanina su niyetiyle içilebilir.:cherry:

Aperatif olarak farkli bisey içeyim diye takilirsaniz alinabilecek bir içki.
Ama Kafa yapayim diye içmeye kalkarsaniz, bir sise yetmiyor.
Ekonomik sarhosluk için iyi bir seçenek degil bence.:)
Margarita falan yapip kizlara ikram edilebilir.
Tex-mex gibi bisey galiba bu.
avrupali,
vaaaooov biz aksam aci yedik
mevzuuna dalar,
Türk tex-mex alip yanina aci sos ister.
O da kesmez, çiçek biberiyle tatlandirir.:p
Tekila da öyle biseydir.
Raki'nin yanina su niyetiyle içilebilir.:cherry:

Katılıyorum. Zevk olsun diye 2 şişe 70 liğe gömüldük yüz bilmem kaç lira ufak bir sarsıntıyla kaldık. Tabi bunda 5er dakika aralıklı sohbet ve 10 dakikada bir yapılan biranın cilasıda etkili olmuş olabilir :cherry:

Ancak eğer içilecek yer evse , daha da önemlisi kendi evinizse tekila bir tanedir. Kusan olmaz , kirlileri hemen yıkarsın , mezeyle uğraşmazsın , tuz-limon her evde vardır. Herkes aynı anda fondiplediği için grup ruhunu ateşler , ortaklığı güçlendirir , dayanışmayı sağlar. Ama çok Batı'dır. Çok yüzeysel geliyo bana bazen. Yani rakının o hoş muhabbeti , arkada ki Müzeyyen Senar'ın sesi , adabını bilen arkadaşlar , eski sevgilileri aramak için kurban seçilen birinin faturalı hattı...

Vay anasını vaktimiz gelmiş bizim , demlenme yakındır.:)

Eğer iyi bir tekila içicisiysen bir de; mandalina, tarçın ve tekilayı dene. :thumleft:

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
ama şarap ve kafası en başkadır...

sen şarapçılardan mısın abi yaa...
içecek ile ilgili her konuda şarap öneriyorsun...
geçenler de vişne şarabı almıştım...
ne kadar güzeldi yaa...
şuan bir şişe kavaklıdere beyaz şarap var...üstünde inci damlası felan yazıyor...
açarsam bitecek diye korkuyorum :p

Pahalı olunca içmesi de zevkli oluyor.
Ama kieve gidip olmeca gold'lardan %90lık absinth'lere samagondan vodka redbullara koşunca usanmadan içilecek tek içkinin chivas regal olduğunu anlıyor insan. Viski değil chivas ama... jameson da viski...

Hocam bana şarap demeyin ya , izmirden arkadaş geldi fazla paramız yoktu Biricik diye 8Tl'lik dandik bi şarap aldık. 5 kişiyiz , taş-kağıt-makas yaptık ben dışarda kaldım bu 4'ü batak oynamaya başladı. Ben sıkıntıdan benim şişeyi bitirdim , sıkıldım arkadaşınkini bitirdim , sonra biraz daha sıkıldım diğer arkadaşınkini bitirdim. Saat 19:00da "Hadi eyvallah!" dedim evin yolunu tuttum sonrası kesik kesik.

Yürüyorum , kapıyı açıyorum saate bakıyorum 20:00 , kafamı çeviriyorum bi daha bakıyorum 02:00.

2 gün kırmızı kustum arkadaş. Üzüm suyu bile içmem artık.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Pahalı olunca içmesi de zevkli oluyor.
Ama kieve gidip olmeca gold'lardan %90lık absinth'lere samagondan vodka redbullara koşunca usanmadan içilecek tek içkinin chivas regal olduğunu anlıyor insan. Viski değil chivas ama... jameson da viski...
yarın bakayım fiyatlarına...:thumleft:
chivas ın tadını çok merak ediyorum
deneme amaçlı alsam mı acaba :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------

Hocam bana şarap demeyin ya , izmirden arkadaş geldi fazla paramız yoktu Biricik diye 8Tl'lik dandik bi şarap aldık. 5 kişiyiz , taş-kağıt-makas yaptık ben dışarda kaldım bu 4'ü batak oynamaya başladı. Ben sıkıntıdan benim şişeyi bitirdim , sıkıldım arkadaşınkini bitirdim , sonra biraz daha sıkıldım diğer arkadaşınkini bitirdim. Saat 19:00da "Hadi eyvallah!" dedim evin yolunu tuttum sonrası kesik kesik.

Yürüyorum , kapıyı açıyorum saate bakıyorum 20:00 , kafamı çeviriyorum bi daha bakıyorum 02:00.

2 gün kırmızı kustum arkadaş. Üzüm suyu bile içmem artık.
abi bizim köyde üzüm şarabını kendimiz yapardık...o zamanlar küçük oldugum 1-2 bardak içerdim...tadı da fena değildi...
burda 4 ay önce 6 liraya köpek öldüren aldım...o gün şarapdan nefret ettim...

ilk mesajımda da söylediğim gibi hatunla içeceğimiz için kırmızı ve bryaz şarap aldım...
ama bu sefer kaliteli bir şey aldım...o içmedi ama neyse karıştırmayalım orasını...
ben de kötü bir tad bekliyordum ama 75 lik şişeyi 2 dikişde yarıya getirdim...:cherry:
burda alkolik bir arkadasım var...10 liranın üstündeli bütün şaraplar iyidir dedi...

Hayat sana ekşi limon uzatıyorsa, sen de yanında tekila ve tuz iste..

Hell Yeah!! :bounce:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Gariban içici olunca, seçenekler hayli fazla.
Zenginseniz, zaten ne içtiginizin bir ônemi yok.
:)
Ama garibansaniz, içeceginiz içkinin markasi,
ne kadar içtiginizle alakali oluyor.
Mesela benim gibi orta halli bir vatandassaniz istediginiz her içkiyi tadabilirsiniz ama devamlilik içtiginiz miktarla baglantilidir.
Ben kendi payima hesap kitap yapmam.
Günlük ortalamama bakarim.
Içtigimiz miktara göre ortalamam 18-25 euro arasinda degisen siselerdir.
Bu siselerden beni ilgilendirebilecek olanlar,
chivas regal
clan campbell
balantines
jack daniels
gibi gariban içkileridir.
Bu markalar arasinda bir iki euro oynar.
Ben tercihimi balantines ya da clan campbell'den yana kullanirim.
Ama bunlarla ilgim zaten yemekten önce aperatif olarak vardir.
Yemekle birlikte mutlaka sarap olmalidir ve sonrasinda da mevsimine göre konyak ya da likör mevzusuna dejeftif olarak girerim.
Zaman zaman viskiye de dejeftif muamelesi yaptigim olmustur ama muhtemelen evde konyak ya da likör kalmamistir.
Yine de tekila ile uzaktan da olsa bi rmuhabbetimiz var.
Zaman zaman gittigim bir retoran var ve tekila ile sahane bir kokteyl yapiyorlar.
Her gittigimde yemek öncesi mutlaka bu kokteylle aperatif yaparim ve zevkle içerim.
ama o kadar.
Daha fazla samimiyetimiz yok.

Alkolu agzimla icmeyi bilmedigim donemlerde icmistim tekila ve vodkayi. Simdi ise ikisindende nefret eder oldum.

Ben kendimi sarapta buldum. :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar