Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

evet arkadaslar öncelikle ön far ayarı ile ilgili pratik çözüm fotolarımla baslayayım

30299000.jpg

alttaki vida deliğini granaja dogru matkapla biraz daha açtım ki alt taraf motora daha fazla yanasabilsin işe de yaradı :cat:

88673336.jpg

99796570.jpg

70415198.jpg

bunlarada adana max bulusmamızdan bir kaç foto

hakanın motor :)

16586738809261343872074.jpg

günün sonundan ve geziden :)

40530838809281344376152.jpg

grnt074c.jpg

grnt072a.jpg

57867938809259343821386.jpg

57623738809265743981705.jpg

54037838809263743937181.jpg

53133038809267744038102.jpg

42753138809273344172036.jpg

41895938809271744131509.jpg

çukurova üniversitesi arka tarafı göl kenarından

26860338809276944261138.jpg

31355238809278544305076.jpg

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:22 ----------

Bu arada hakanın motor rodajda oldugunda ve ben arazi acemisi oldugumdan fazla zorlu parkurlara girmedik girdiğimiz yerlerde de ne yazıkki foto cekmedik unuttuk :(

beklenen seylerden birisi evet motoru modifiye ettim...

zongshen 65.5 mm silindir takıldı. suan gayet memnunum ama onunda rodajı oldugundan ben de şimdilik fazla zorlamıyorum... genel itibariyle gayet iyi oldu... ailemin yanına gidiyorum motorumdan 1 ay kadar ayrı kalıcam dönüşte aklımdaki yeniliklerle gene sizlerle olucam o zamana kadar hoscakalın, en azından bende motorla ilgili haber olmayacak, olamıyacak :pr:

Cem paylaşım için teşekkürler. Gözüm gönlüm açıldı vallahi.
Arazi süpermiş. Tam pati koymalık :p , Valla yollar benim çok hoşuma gitti. Küçük basit tepeciklerde var.
Alt kısımda dere geçiyor galiba. Ne güzel yollar var. Birde bizim yolları görsen. Hardcore, ya yolda gideceksin düşeceksin. Yada dengeyi kaybedip uçurumdan aşağıya.
Böyle düz hafif kumlu tepecikli yer bulamadık gitti. Bizde hep yarık, kaya, çakıl. :(

xtreme max in bire bir aynısını bizim ülkede olmasa bile başka markalar tarafından başka ülkelerde satılıyor mu? yani bu motora internetten parça aksesuar gibi şeyler bakmak istediğimzde hangi markalarla uyumlu?

S.A Arkadaşlar Ön Ve Arka Tekerin Standart Hava Basıncı Varmıdır Veya Kaçtır.?
Yoksa Eski Düzen Havayı Bas Elle Mıncıkla Devam Etmi XD

xtreme max in bire bir aynısını bizim ülkede olmasa bile başka markalar tarafından başka ülkelerde satılıyor mu? yani bu motora internetten parça aksesuar gibi şeyler bakmak istediğimzde hangi markalarla uyumlu?

UM200 dü galiba bizimkine benziyen, internette araştırınca görürsün.
Hem neden değiştireceksin ki anlamadım. Zaten fazla yok, Birde herkes bilmiyor. Koskocaman mondial yazıları olmasına rağmen bir çok motorcu bana bunun markası ne diye sormuştu :D
Şimdi her yerinde sticker var. yine ne olduğunu bilen yok :p Mondial Xtreme max diyorum. Neee vışş aney aff buyır oda ne ki diyiler :p
Sen Türk değil misin kardeşim. Her parçayı uydurursun. :cat: Avrupalı insanların kafası bizim kadar basmaz :queen:

S.A Arkadaşlar Ön Ve Arka Tekerin Standart Hava Basıncı Varmıdır Veya Kaçtır.?
Yoksa Eski Düzen Havayı Bas Elle Mıncıkla Devam Etmi XD

Servise sormadın mı hiç. Havasını indirdin dimi. büyük hata yaptın. İnşallah janta zarar vermemişsindir.
Patlatmayacak kadar, elle göçertebileceğin kadar da az havası olmayacak şekilde şişir işte.
Daha sonra sorar ona göre havasını ayarlarsın yada aklında tutan arkadaşlar sana online olunca yazar. Benim aklımda değil :(

Eski motoruma ; Ön : 28 - Arka : 30 olarak hava basmıştık diye hatırlıyorum. inşallah araba basınç değeri değildir :p
Xtreme max de nedir bilmiyorum. Sen yine gümletene kadar basma.
Bak bende şimdi merak ettim.

Yok İndirmedim Gözüme Biraz İnik Geldi Arka Lastik
Dedim Göz Kararı Hava Basim
İşte Aksilik Olucakya
Fass Fuss Tass Tuss Basıyom Basıyom Teker İniyo XD
Haydeee Komprasörde Hava Kalmamış
Dedim Takim Elektriğe Tekrar Dolsun
Elektrikler Gitmiş :)
Bulunduğum Yer Küçük Bi Kasaba Lastikçi Benzinci Yok
Yoldan Geçen Bi Bisikletli Çocuğun Pompası Varmış
Onu Aldım Cebelleşe Cebelleşe Bastım Havayı
Sonrada Aklıma Lastik Havaları Takıldı Bi Öğrenim Dedim :)

Yok İndirmedim Gözüme Biraz İnik Geldi Arka Lastik :)

Anladım kardeş :cat:
Akşam akşam gülümsettin beni :p Elektrik gelince ayarlarsın artık.
Ben 30 biliyordum ama cem 33 dedi. Artık diğer 3-5 kişinin sözüne bakacağız. Sen garantiye al 32 yap :queen:
Ön ile arka farklı olacak ama cem sen öne kaç psi bastın ?

225kpa yada 33psi

bakıyorum da kaale alan yok beni :pl:

kullanma klavuzuna göre yazdım ben o degerleri
kafadan atmadım yani

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

kullanma klavuzu 225 kpa diyor
o degerde 32küsür psi ya denk geliyor.

ama benim sahsi degerlerim ön 29 arka 30 civarı

UM200 dü galiba bizimkine benziyen, internette araştırınca görürsün.
Hem neden değiştireceksin ki anlamadım. Zaten fazla yok, Birde herkes bilmiyor. Koskocaman mondial yazıları olmasına rağmen bir çok motorcu bana bunun markası ne diye sormuştu :D
Şimdi her yerinde sticker var. yine ne olduğunu bilen yok :p Mondial Xtreme max diyorum. Neee vışş aney aff buyır oda ne ki diyiler :p
Sen Türk değil misin kardeşim. Her parçayı uydurursun. :cat: Avrupalı insanların kafası bizim kadar basmaz :queen:

Aklımda var bişeyler güzel görünebileceğini düşündüğüm. Yarın bayiye görmeye gidicem, heyecanlıyım :queen:
Pazartesi mi teslim alırım sizce?

Slm. Bugunlerde bende motoruma binemiyorum. Babamın rahatsızlıgı ile ilgileniyorum. Evde net de yok. Simdide telefondan yazıyorum. Telden takip etmek biraz zor oluyo acıkcası.

bakıyorum da kaale alan yok beni :pl:

Sakin ol cem. Ben sen kızdın diye tekerin havasını indirip senin verdiğin değerlere göre şişirdim. :thumleft:

Aklımda var bişeyler güzel görünebileceğini düşündüğüm. Yarın bayiye görmeye gidicem, heyecanlıyım :queen:
Pazartesi mi teslim alırım sizce?

Önce hayırlısı ile bi eline geçsin. ondan sonra doya doya, bol para saçarak geliştirebilirsin. Mastercard varsa gerisi tefarruat :p

Slm. Bugunlerde bende motoruma binemiyorum. Babamın rahatsızlıgı ile ilgileniyorum. Evde net de yok. Simdide telefondan yazıyorum. Telden takip etmek biraz zor oluyo acıkcası.

Geçmiş olsun abicim acil şifalar diliyorum.

Arkadaşlar.
Facebook kullananlar beni ekleyebilir.
https://www.facebook.com/tckulakci
Geziler ve fotolar içinde burdan takip edebilirsiniz
www.sakamoto.tk

Cem paylaşım için teşekkürler. Gözüm gönlüm açıldı vallahi.
Arazi süpermiş. Tam pati koymalık :p , Valla yollar benim çok hoşuma gitti. Küçük basit tepeciklerde var.
Alt kısımda dere geçiyor galiba. Ne güzel yollar var. Birde bizim yolları görsen. Hardcore, ya yolda gideceksin düşeceksin. Yada dengeyi kaybedip uçurumdan aşağıya.
Böyle düz hafif kumlu tepecikli yer bulamadık gitti. Bizde hep yarık, kaya, çakıl. :(

ilk yaptıgım çamlıyayla bolkar gezisi tam senin dediğin gibi idi, hardcore, kayalık yol, şarampol diye bişey yok uçurum vardı hep

motor arazide güzel güzel olmasına da cok agır geliyor bazen tepelerde tıkanınca tutması zor oluyor baya

silindiri büyütüp ekzozu da acınca baya fark etti gücü de arttı 65.5 mm silindir taktık
üst kapak ,karburator filan hep aynı kaldı duyurulur

---------- Post added at 14:01 ---------- Previous post was at 13:53 ----------

Sakin ol cem. Ben sen kızdın diye tekerin havasını indirip senin verdiğin değerlere göre şişirdim. :thumleft:

tamam tamam sorun yok :cat:

Rampada durduğum zaman bende sinir oluyorum. Bazen öyle bir yerde duruyorum ki. Frene bassam bile motor geri kayıyor.
O anda gazlayıp gitmek istiyorum. Motor boğuluyor. garanti bir kere stop ettiriyoruz. Beygiri geçtim. Eşek gücü yetmiyor. :pr:
Bunun sana maliyeti ne oldu kardeşim ?

Arkadaşlar Bu Rodajı Tamamlayan Varmı.?
Şuan 480 Km Civarındayım 500 Km De Yağı Değiştireceğim
İşte İnsan Bengibi Motor Acemisi Olunca Böyle Sorular Sorar :)
Deviri Kaçta Tutayım 3 Aşagı 5 Yukarı
Motor Sağır Kalmasın Metodu Basıyorum Bazen Ki Bununda Saçmalık Olduğunu Biliyorum
Biraz Araştırdım Tabiki Envai Çeşit Yorum var
Bizim Motorlarda Rodaj Nasıl Yapılmalı Kaç Km De Rodaj Biter

Pazartesi teslim alıyorum motorumu. Bir şeyin parçası olmak ne kadar güzel :)

Arkadaşlar Bu Rodajı Tamamlayan Varmı.?
Şuan 480 Km Civarındayım 500 Km De Yağı Değiştireceğim
İşte İnsan Bengibi Motor Acemisi Olunca Böyle Sorular Sorar :)
Deviri Kaçta Tutayım 3 Aşagı 5 Yukarı
Motor Sağır Kalmasın Metodu Basıyorum Bazen Ki Bununda Saçmalık Olduğunu Biliyorum
Biraz Araştırdım Tabiki Envai Çeşit Yorum var
Bizim Motorlarda Rodaj Nasıl Yapılmalı Kaç Km De Rodaj Biter

Merhaba Sn motorcu kardeşim bildiğim kadarıyla 500 km ye kadar 60 km hızı geçmemek lazım 500 km den sonrada normal kullanıma geçip 1000km sonrada motorun canını alabilirsin :) yanlış biliyorsam arkadaşlar lütfen aydınlatın beni..

---------- Post added at 06:37 ---------- Previous post was at 06:35 ----------

Pazartesi teslim alıyorum motorumu. Bir şeyin parçası olmak ne kadar güzel :)

kardeş hayırlı olsun bende cuma günü kaporasını verip c.tesi tam ödemesini yaptım p.tesi 1 dede motorumu almıştım bunların hepsi bu hafta oldu
senin heyecanını ben çok iyi bilirim hadi hayırlısı bakalım dikkatli kullan haa..:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar