Akü'm şarj almıyor.

kanuni windy s marka motorum alalı yaklaşık 10 gün oldu,dün el marşına bastımda cızzz sesinden başka hareket olmadı anladık ki akü bitmiş.
2 gün önce arkadaşa 5dk kadar aktarma yapmıştık aküden,onun sebep oldugunu düşündüm ayaktan çalıştırıp 15dk kadar kullandım ama şarj olmadı açtım baktım ne var ne yok göreyim diye resimdeki kablonun boşta olduğunu gördüm şarjla ilgili bişeymi yoksa başka bişeymi bilmiyorum belki aktifdir diyerekden sağa sola deyip motora zarar vermesin diye akünün üstüne plastiğe bantladım.

özet : akü bitti ortada boşta bir kablo var,2 gündür ayaktan çalıştırıp kullanıyorum ama akü hala boş.

peki ucu boşta başka soket bulamadınmı onun yakınlarında starta bastığında gelen cızz sesi kutup başları gevşek isede yapar kontrol etmelisin

Akü kutup başları doğru bağlı değilse akü şarj olmaz. Akünün bağlantılarını bir ustaya kontrol ettir.

Not: Başlığı okuyunca aklıma "Odam kireç tutmuyor" türküsü geldi :p

peki ucu boşta başka soket bulamadınmı onun yakınlarında starta bastığında gelen cızz sesi kutup başları gevşek isede yapar kontrol etmelisin
kutup başlarını kontrol ettim doğru ve sağlam ama halen aynı sorun devam

Akü kutup başları doğru bağlı değilse akü şarj olmaz. Akünün bağlantılarını bir ustaya kontrol ettir.

Not: Başlığı okuyunca aklıma "Odam kireç tutmuyor" türküsü geldi :p

kutup başları doğru,yarın sabah 500 bakımı için servise gitcem malum kanuni servisi ilgisiz,bilgisiz..ustanın eline düşmeden önce bi yardım alayım dedim sizden ama olmadı ustanın insafına kalıcam :)

at yenisini al sorun çözülür

kardeş kafamız o kadar çalışıyor,aldığım yeni aküde sıfırlanıcak 10günde bir akümü değiştircem kalıcı çözüm lazım.sen bu kafayla arbiden suda batmassın yani

şarj dinamosu kablosu çıkmış olabilir,önce bağlantıları baya bi kontrol edin bi yerlerde açık soket bulursunuz zaten

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar