Motosiklet Can Aldı! (Manidar)

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Haber çok manidar :pale: Son günlerde forumda gündemde olan bir konuyu aklıma getirdi. "Ehliyetimi ne zaman alabilirim","Henüz ehliyet almadım bana motor önerin","Ben şimdi motoru alsam, yaşıma girince ehliyet alsam olur mu", söz hızlı gitmiycem vs. vs.

http://www.sakaryarehberim.com/others/haber-motosiklet-can-aldi-170745.html

Yazık yahu... Allah rahmet eylesin. Şimdi annesi babası ailesi ne durumdadır :pale:

Gençler, haberi iyi okuyun da bu tarz konuları açıp yaklaşım ve fikirlerde bulunurken bir daha düşünün derim. Kendinizi düşünmeyin nasılsa düşünmüyorsunuz, arkanızda bıraktıklarınızı düşünün... :jocolor:

Motosikleti
Öyle birşey demedim. :jocolor:

örnek verdıgınız konu baslıklarının hepsı ehlıyetle ılgılı oldugu ıcın öyle yazdım.

Motosikleti
Son zamanlarda can sıkan mesele o olduğundan örnek gösterdim. Ki gayet de geçerli bir sebep. Hoş, günümüzde ehliyet kurslarının da çok etkisi olmasa da en azından hem yaşı gelmiş oluyor hem ailesi-çevresinin onayını almış oluyor, hem de en azından üzerinde olduğu şeyin ehemmiyetini biraz olsun öğrenmiş oluyor...

Ne kadar küçük yaşta bu cümleleri kurarsa o kadar cahil olunuyor bu konularda... Misal, sence bu kazanın sebebi ne? Sokak arasında hız yapmasından başka bir açıklaması var mı?

Biraz düşünerek tepki vermeni öneririm akbilli...

kafasında kask olaydı kalkıp üstünü başını silker yoluna devam ederdi. Şimdi ailesini evlat acısıyla bıraktı gitti. Ehliyet yok kask yok..

Söylediklerinize katılıyorum ama son kelime akbilli yakışmamış aşalar gibi

Son zamanlarda can sıkan mesele o olduğundan örnek gösterdim. Ki gayet de geçerli bir sebep. Hoş, günümüzde ehliyet kurslarının da çok etkisi olmasa da en azından hem yaşı gelmiş oluyor hem ailesi-çevresinin onayını almış oluyor, hem de en azından üzerinde olduğu şeyin ehemmiyetini biraz olsun öğrenmiş oluyor...

Ne kadar küçük yaşta bu cümleleri kurarsa o kadar cahil olunuyor bu konularda... Misal, sence bu kazanın sebebi ne? Sokak arasında hız yapmasından başka bir açıklaması var mı?

Biraz düşünerek tepki vermeni öneririm akbilli...

Malesef o yaşlarda olan arkadaşlara ne desen boş.Kendimden biliyorum.Kazaların çoğu olmayacak yerlerde aşırı hızdan kaynaklanıyor.Kendimde yaptım ve şanslıydım.Kimseye bişey olmadı.Ama gene aynı hızla aynı serserilikle kullandım.Zamanla oturuşan şeyler burlar.Şimdi daha temkinli,dikkatli,nasıl diyim on sn sonrasını hesap ederek kullanıyorum.O yaşlarda ne hatalar yaptığımı bildiğim için o hataları yapmamaya çalışıyorum.Tabiki ehliyet motosoklet kullanmıyor ama cezasını ANA-BABA ödüyor,o yaştaki çocuk değil.Kimse kaza yapmak için trafiğe çıkmaz ama o yaşlar başka usta.Başına bişey gelmeden ne kadar anlatsan anlamaz o yaşlar.Herkese kazasız belasız sürüşler

Son düzenleme:
Tabi siz akbil yerıne motor kullandıgınız icin daha iyi bilirsiniz

Evet dusundum ve hala ehlıyetle asırı hız arasında bır bag kuramadım.

Neyse dedıgım gıbı motorunuz oldugu ıcın daha ıyı bılırsınız.
Ben daha fazla uzatmıcam

Muhtemelen hiç tecrübesi yok ehliyet zaten yok

Kaskta yok

Beyinde yok

Bir anlık heves uğruna gitti kask olsa belki böyle olmazdı

Muhtemelen ya vitesleri bilemedi yada gaz koluna hakim olamadı

Ben 22 yaşındayım Bisiklete binerken bile korkuyorum

Bunlar ne akla hizmet kasksız korumasız binerler anlamıyorum

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Geçenlerde ehliyetsiz bir kebapçı kuryesi bir bayana çarptı bizim burada...
Bayan şu an yoğun bakımda..
Çocuk 17 yaşında,ehliyetsiz...
Kask,mont vs zaten işleri olmaz..
İki tarafın da hayatları karardı.

Boşuna burada insanlar yazmıyorlar..
Ehliyetli adam en azından ehliyetin önemini bilir,daha bilinçli olur,nerde nasıl motosiklet kullanacağını daha iyi bilir...
Tabi ki kazanın nerede nasıl olacağını Allah bilir fakat,şimdi 17 yaşında ehliyetsiz bir bayana çarpan gencin, hayatının geri kalanını nasıl geçireceği,gençliğinin belki de mahvolacağını konuşmaya bile gerek yok...
Ehliyetsiz kullananlar,bırakın bu işleri,yazık etmeyin kendinize,çevrenize...

Motosikleti
Söylediklerinize katılıyorum ama son kelime akbilli yakışmamış aşalar gibi

Tabi siz akbil yerıne motor kullandıgınız icin daha iyi bilirsiniz

Akbilli olmasaydın daha iyi anlardın diyorum. :wiinkk: Yoksa akbillisin diye ne diye aşağılıyım biz de senin yollarından geçtik biz de zamanın da akbilliydik. Neyse sosyal mesaj da bir yere kadar arkadaş. Anlamayana davul zurna az...

böyle bi konuda bile laf olsun diye tartışma çıkaranlar var. Hocam neyin peşindesiniz? Yasal sorumlulukları (geçilmez ya) geçelim... ehliyetini alanlar eskı kullanımlarına göre daha sorumlu kullanıyorlar, motosiklet-araba farketmiyor. Kendimden ve çevremden gözlemlediğim budur.

Daha öğlen ras geldi

Genç bayan kardeşimiz Mondial 150zat ile geziniyordu

Ne kask ne eldiven ama makyajı tam :queen: kask neymişki :queen: kolunda çantası

Beyin bedava(bir kereliğine:queen:)kask nerde diye işaret ettim hiç oralı bile olmadı

Kask yok ehliyet yok bunlari ergenligin kaynayan kanina anlatamazsiniz.. Peki hic dusundunuzmu o isvereni? Sonucta bu cocugu ise alan siparis gec kalmasin diye onu surekli saga sola kosturan isvereni? O isveren motor ile birlikte kaski montu alsa, bunlari giymezsen calisamazsin dese!! Ana babayi dinlemeyen o cocuk iki kurus kazanmak icin o kaskida takardi o montuda giyerdi.. Balik bastan kokar aga, dunyaca unlu fast food zincirleri her yil yuzlerce kask mont aliyor ve giyinmesini mecbur tutuyor neden?

Allah rahmet eğlesin. Kaskını aksesuarını takmadan motor'a binen arkadaşlar eğer bir kaza sonucunda ölürseniz şanslısınız.

Yoksa hayat boyu daha büyük acılar çekebilirler ve çektirebilirsiniz.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
babasına çok üzüldüm çocuğa değil; bunun gibi yüzlercesi var tehlikenin farkında değil.. dönüş tekniği bilmiyor bisikletle döner gibi yatırıyor motoru aynayı çıkarıyor vsvs

Ehliyet için neden yaş sınırı istendiği açıkça meydanda, dünyanın hemen her ülkesinde aşağı yukarı benzer yaş sınırları içinde taşıt ehliyeti alınıyor. Bu yaşın altındaki insanlar zihinsel, bedensel en önemlisi psikolojik olarak bu tür bir sorumluluğu almaya hazır değiller. Bunun aşağısı yukarısı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar