- Konu Yazar
Arkadaşlar motosiklet dünyasında çok yeniyim, 1000 bakımım geldi ve yağ değişimi yapılacak. Dünyaca araştırarak motosiklet alanında uzmanlaşmış AR-Ge sine güvendiğim iki adet yağ markasına indirgedim.
Motosikletim Honda CB 125 E, her hususta kullanım kılavuzuna birebir uymaktan hoşlanan biriyim. Hiçbir sorun yaşamadığım bir yöntemdir.
Bu şekilde 1997 de aldığım otomobilinde tek değişenim akü dür 11 - 12 yıl sonra işlevini yitirdi diye değiştirdim.
Kılavuzun önerdikleri:
API : SG veya daha üst sınıflar
Viscosity : SAE 10W - 30
JASO : MA
4 Zamanlı
Listelediğim ürünlerin hepsi SG ve üst sınıflar, ve JASO MA standartlarını karşılıyorlar. Honda bu motosikleti Avustralya, Brezilya, Singapur ...gibi ülkeler başta olmak üzere
sattığına göre ve hepsi bizden daha sıcak iklimlere sahip olduğuna göre SAE 10W - 30 kullanınız doğru olan budur diyorsa orda da sorun yok.
Şimdi benim anlamadığım kısım;
- %100 sentetik bana uygun mu,
- mineral nedir, bana uygun mu,
- yarı sentetik mi bana daha uygun olan,
- ester nedir neden lazımdır CB 125 E' ye uygun mu,
- deterjanlı neden olur yağ, zararı veya yararı varmı neden lazım ... ... gibi şeylere kafam takılıyor.
Uyarı olarakta şunu eklemiş, kriterlere uyan en yalın yağı kullanmamı ve daha iyisinin benim için faydası olmayacağını hatta zararı olabileceğini, performansın düşeceğini gibi gibi...
Başka marka önermeyiniz lütfen ! En iyisine de ihtiyacım yok, bana en DOĞRU olanı lazım :silent:

OKUYABILMEK ICIN TIKLAYINIZ : http://f1207.hizliresim.com/z/d/9n4mp.jpg
Motosikletim Honda CB 125 E, her hususta kullanım kılavuzuna birebir uymaktan hoşlanan biriyim. Hiçbir sorun yaşamadığım bir yöntemdir.
Bu şekilde 1997 de aldığım otomobilinde tek değişenim akü dür 11 - 12 yıl sonra işlevini yitirdi diye değiştirdim.
Kılavuzun önerdikleri:
API : SG veya daha üst sınıflar
Viscosity : SAE 10W - 30
JASO : MA
4 Zamanlı
Listelediğim ürünlerin hepsi SG ve üst sınıflar, ve JASO MA standartlarını karşılıyorlar. Honda bu motosikleti Avustralya, Brezilya, Singapur ...gibi ülkeler başta olmak üzere
sattığına göre ve hepsi bizden daha sıcak iklimlere sahip olduğuna göre SAE 10W - 30 kullanınız doğru olan budur diyorsa orda da sorun yok.
Şimdi benim anlamadığım kısım;
- %100 sentetik bana uygun mu,
- mineral nedir, bana uygun mu,
- yarı sentetik mi bana daha uygun olan,
- ester nedir neden lazımdır CB 125 E' ye uygun mu,
- deterjanlı neden olur yağ, zararı veya yararı varmı neden lazım ... ... gibi şeylere kafam takılıyor.
Uyarı olarakta şunu eklemiş, kriterlere uyan en yalın yağı kullanmamı ve daha iyisinin benim için faydası olmayacağını hatta zararı olabileceğini, performansın düşeceğini gibi gibi...
Başka marka önermeyiniz lütfen ! En iyisine de ihtiyacım yok, bana en DOĞRU olanı lazım :silent:

OKUYABILMEK ICIN TIKLAYINIZ : http://f1207.hizliresim.com/z/d/9n4mp.jpg