taşıt kredisi

evet beyler başlıktanda belli olduğu gibi size bunu soracağım. 19 yaşındayım 2 yıldır aynı yerde çalışıyorum 2.el cbr1000rr almayı düşünüyorum kredi çekmeyi denesem alabilir miyim? veya satan kişi senet gibi birşey yapabiliyor mu?

hayabusa daha iyi değilmi? Hızlı yoldan kolay sonuç :cat:

ciddi bişey soruyorum kardeşim
1000rr da yıllardır gözüm var hep istemişimdir:)

yav arkadaşım bende cidden yazıyorum alınma. yaş 19. Hadi diyelim 17 yaşında ehliyet aldın. 2 yılda 1000 lik raceye binebilecek kadar tecrübeyi nasıl kazandın? Şu işin sırrını bizede verde bizde faydalanalım :santa: ben sana ettsem etsem 250 cbr tavsiye ederdim ama sen kararını vermişsin. Gel yol yakınken bu sevdadan vazgeç:cat: biraz daha tecrübe kazan sonra 1000 rr ok?

Kocaeli İl Temsilcisi
sorunun cevabını sanırım bankalar daha iyi verecektir , daha önce kredi kartı vs. kullandınmı , ödeme şeillerinde sakatlık oldumu ? ufak miktarlerda da olsa kredi çekip sıkıntısız ödedinmi ? bankalarla aranı sıcak tutuyormusun ?

maaş bodroru alıyormusun maaşın ne kadar görünüyor bodroda ? 1000 rr alabilmenin detaylı cevapları sana sorduğum sorulardan geçiyor burada bankacı arlkadaşlar varmı bilmiyorum lakin işi bilen bankacı arkadaşlar daha iyi cevaplar vereceğinden eminim
,

yada en güzeli gidip bankaya başvurmak :)

dip not : şayet verirlerse tüketici keredisi kullanmanı öneririm . senetle sepetle kimse sana motor vermez , canlı para tek kurtuluştur , hayırlısı olsun diyelim

yalnız bir abi tavsiyesi :) dikkat et gazı açarken hayallerini süsleyen makina aynı anda kabusun olmasın .

1000cc ye scooterden geçen arkadaşım var kendini kaptırmadıkça sorun yok zamanla alışırsın 250 yada 600 pek fark etmez kullanması sana kalmış dedi daha önce kredi kartı kullanmadım bankalarla herhangi bi işimde olmadı ilk olucak bu normal maaşım 1200 1300 lira ama vergiden yırtmak için asgari ücret gösteriyolar bunun bi sorunu olur mu acaba

Kocaeli İl Temsilcisi
1000cc ye scooterden geçen arkadaşım var kendini kaptırmadıkça sorun yok zamanla alışırsın 250 yada 600 pek fark etmez kullanması sana kalmış dedi daha önce kredi kartı kullanmadım bankalarla herhangi bi işimde olmadı ilk olucak bu normal maaşım 1200 1300 lira ama vergiden yırtmak için asgari ücret gösteriyolar bunun bi sorunu olur mu acaba

gerçek maaşının bodroda görünmemesi kesinlikle sorun olur bu durum tabi çekeceğin miktarla alakalı bir durum , gerçiii çekeceğin miktarı bilmiyorum ama elden yazılı kaşeli işverenin alinden imza sürküsüyle birlikte bu arkadaş benim işyerimde 1300 lira net maaşla çalışıyordur şeklinde bir kağıt alırsan sanırım kredi çekmeyi başarabilirsin ,

bu arada 250 cc ile 600 cc makinayı bir kefeye koyma aralarında uçurumlar var tork ve hız olarak bu konuda teknik tecrübe ve yeteneğin hakkında soru sormuyorum ama yanılıyorsun ,

kaldıki 1000 cc makina şakaya kesinlikle gelmez 600 cc de öyle :) tabi buradan edebiyat parçalamak yersiz olur şu makina sana uygundur şu cc ile başla tavsiyelerini yapmayacağım ama inşallah hayallerinin aletine sahib olursun ve inşşallah burada 19 yaşında genç bir kardeşimizin kaza haberini okuyup üzülmeyiz ,

bundan gayrisi can sağlığı hayırlı uğurlu olsun kazasız kedersiz günlere diyeyim :)

Motorlar için bankalar en fazla 5.000tl kredi verir sana onuda alabilmen için aten maaş bordron olması gerekli... senetli alım satıma gelirseksenetli belki bi ihtimal olur ancak ondada senet vadesi vs.. derken çok kafa ağrır yada gene senetli yapar ama 1000 lira fazla söyler sana gider senedi bankaya kırdırır sen bankayla devam edersin yoluna.

Bence al direk, bir şey olmaz merak etme.Ama ilk zamanlar kask ve koruma takma; çünkü hareket alanı kısıtlandığı için hakimiyette zorlabilirsin.1000-2000 km motora alıştıktan sonra tak.Hatta hiç takmana gerek yok bence.Tek dikkat etmen gereken durum yavaş giderken dönüşlere dikkat et; Ağır motosiklet olduğu için devrilebilir.O yüzden mümkün olduğunda yüksek hızlarda gitmeni tavsiye ederim.Bunun dışında hiçbir tehlikesi yok.

Ama bence ciddi olarak Hayabusa öneririm.1000rr dan daha güçlüdür ama daha uysaldır.Çok kolay alışırsın o motora.Kaza yapmak imkansız gibi birşey.

eod

taşıt kredisi olarak çekmeyip ihtiyaç kredisi olarak çekebilirsin.

maaş bordron önemli , senin aldığın paranın belli bir % sini ödeyebileceğini varsayarak sana verebilecekleri kredi miktarını söylüyor bankalar.

Bence al direk, bir şey olmaz merak etme.Ama ilk zamanlar kask ve koruma takma; çünkü hareket alanı kısıtlandığı için hakimiyette zorlabilirsin.1000-2000 km motora alıştıktan sonra tak.Hatta hiç takmana gerek yok bence.Tek dikkat etmen gereken durum yavaş giderken dönüşlere dikkat et; Ağır motosiklet olduğu için devrilebilir.O yüzden mümkün olduğunda yüksek hızlarda gitmeni tavsiye ederim.Bunun dışında hiçbir tehlikesi yok.

Ama bence ciddi olarak Hayabusa öneririm.1000rr dan daha güçlüdür ama daha uysaldır.Çok kolay alışırsın o motora.Kaza yapmak imkansız gibi birşey.

Bu nasıl bir tavsiyedir arkadaşım adamı direk mezaramı göndericeksin :farao:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Aynen katılıyorum,yerinde tespitler..

tavsiyeler için sağol abicim hayabusa pek hoşuma gitmiyo gerçi yani 1000rr daha bi vahşi gibi geliyo bana topspeed falan arada en fazla 40 50km fark eder diye düşünüyorum ki onda benim gözüm yok kararım cbr kredi işine gelirsek bi kaç yerde okudum motorlarda 2.el taşıt değilde ihtiyaç daha mantıklı gibi geldi banada bakalım allah büyüktür inşallah olur:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------

tavsiyeler için sağol abicim hayabusa pek hoşuma gitmiyo gerçi yani 1000rr daha bi vahşi gibi geliyo bana topspeed falan arada en fazla 40 50km fark eder diye düşünüyorum ki onda benim gözüm yok kararım cbr kredi işine gelirsek bi kaç yerde okudum motorlarda 2.el taşıt değilde ihtiyaç daha mantıklı gibi geldi banada bakalım allah büyüktür inşallah olur:)

Yazışmalarından anladığım kadarı ile misal 250 likle 600 lük arasında fark yok demenden motor tecrüben sıfır gibi görünüyor sana tavsiyem öle 1000RR dan daha kaslı daha hızlı bi motor alman
Direk cehennem havayollarına uçuş bileti

Uploaded with ImageShack.us

sanırsam benimde bi hayabusa alma zamanım geldi. Devletin ana petrol hattına hortum salıp hüüp lücem. Sonra 350 km ile öbür tarafa yolculuğa gitcem.

Yazışmalarından anladığım kadarı ile misal 250 likle 600 lük arasında fark yok demenden motor tecrüben sıfır gibi görünüyor sana tavsiyem öle 1000RR dan daha kaslı daha hızlı bi motor alman
Direk cehennem havayollarına uçuş bileti
[url]http://img14.imageshack.us/img14/9701/mtty2ksuperbike2.jpg[/URL]

Uploaded with ImageShack.us
ben 250cc ile 600 arasında pek fark yok demiyorum diyorum ki arkadaşım bunları söyledi 1000cc olan motoru 250cc gibide kullanabilirsin ki bu şahsa kalmış bişey

ben 250cc ile 600 arasında pek fark yok demiyorum diyorum ki arkadaşım bunları söyledi 1000cc olan motoru 250cc gibide kullanabilirsin ki bu şahsa kalmış bişey
Bak işte bu dahada kötüsü arkadaşınbilmese bile sallamış sen demekki onu bile blmiyorsun ki ark söylediğini buraya yazıyorsun
Sen al bi 125max 250 cc Mini ss yeterli olur sana bence bi üzerine bin gez bi 1000lik diyorsun boru değil

kim kandırıyo sizi böyle anlamıyorum ki, evet 1000 cc motoru 250cc gibi kullanabilirsin ama yeterli eğitimi alıp yeterli tecrübeyi kazanıp motora bir parçanmış gibi adapte olduğun zaman :wiinkk:
ha yok ben kendime hakim olurum gaz açmam yavaş gezerim diyorsan, 200 kilo motorla sokak arasına dönerken bisikletli bi velet çıksa önüne naparsın DAN diye yatırırsın motoru, şansın varsa ayağın altında kalmaz 500-600 liraya kapatırsın mevzuyu... yada filtreleme taktiğiyle araçları geçerken-dur kalk yaparken- aralardan derelerden geçerken debriyajı kaçırırsın elinden, veya ağırlık dengeni kaybedip tutunayım derken gazı açarsın sonuç: etiket olursun bir taraflara...
demem o ki, kazın ayağı öyle değil, trafikte düşündüğün şeylerden çok aklına hayaline gelmeyenler geliyor başına

motor tecrübem azda olsa var en azından direk 125den 1000 geçen arkadaşlar gibi pek acemi sayılmam kısaca demek istediğim çevremdeki motorla olan genel kazalar hep kızlara artistlik olsun hareket yapalım gibisinden oluyo ki bu çoğu yerde böyledir kendime hakim olabilirim motorun huyunu suyunu öğrenmeden bi kaç iş yapmaya kalkışmam pek bi sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar