]senin birşeyden haberin yok.Cinsellik tercih edilemez.Herkesin kendi tercihi diye bir şey yok.
Millet şehit olsun gitsin,sen gel burda böyle konuş.işe bak.kim korusun BU ÜLKEYİ ?
Olayın özünden yine çıkılmış..mesele yapılan zulümde...
öncelikle şunu sorayım...cinsellik tercih edilemez derken...hani bu asker ocağındaki...sola dönülecek...dön...veya ışığı söndür..veya motor stop şeklindeki komutlardan birinemi uymalı bu insanlar...

senin kafa o kafa...
wcde zıçılacakk...zıç...

askeriye ve saçmalıkları sadece...ben asker ocağını hiç sevmedim...nedeni bu tarz komutlarla insanlığın varoluşuna aykırı olan bir kural silsilesi...aynı kurallar üniversiteyede mayoyla girilemeyeceğini ama başörtüsüylede girilemeyeceğini emretti...koca koca sistem profları ellerinde foto makinalarıyla fakülteye giren öğrencileri fişlemeye çalıştı...ama hangi dangalak okuluna mayoyla gelirdi ki...
bu sistemin içinde olana hayat güzel...hele ki rütbeliysen ohooo...bir elin toschakta bir elin balda gibi bişey...sorumluluklar tabi var ama bizim vergilerimizle yedirilip içirilen 1 milyon asker...servisin benzini bedava...emrinde asker...yaptığın iş traş...yalandan güçlü türkiyenin güçlü ordusunun yalandan bir dişlisisin...2.5-3 bin gaymenin bir lirasını haketmiyosun...tek bir kuruşuna layık değilsin...ülkenin %70 i açlık sınırında yaşarken sana istihkak adı altında don bile veriyor...rütbeliler ayrı bir cumhuriyet...kendilerini kurtarmışlar...rütbesiz bu işi seve seve yapmak zorunda olan 20 lik ana kuzularını en verimli çağında hayata adım aşamasında alıp ölüm vadilerin içine yapılmış karakola seni ölüme gönderiyor...bir savaşa gönderiyorlar...
ülke toprağı denen verimsiz çorak topraklar...itin kedinin kuşun olmadığı verimsiz alanlar vatan toprağı diye savunulmaya çalışılıyor...sana bu öğretildi çünkü...asker çapulcuyla savaşıyor...elinde 35 kiloluk rus doçka ve kaleşli aval aval gezen terörist dediğimiz suriyenin kuzey ırağın bizim kürtlerin işsiz gençleri...düşman dediğimiz bu ne idüğü belirsiz hedefsiz amaçsız gençler...
adamlar geliyor sınırı karakolumuzu basıyor...sınırı geçmeleri ayrı bir tartışma konusu...demek ki sınırlarımızı koruyamıyoruz...sınırlarımızı kandilin ötesi ilan edemiyoruz...siyasilerin acziyeti nedeniyle sınır ihlali yapamıyoruz...abd ye verdiğimiz söz yüzünden...şehitler veriliyor...ne ordu komutanları ne tabur komutanları ne tugaydakiler ne gnkur başkanı istifayı düşünmüyor...anne babalar vatan sağolsun diyor...şerefli subaylarımız şerefli bir şekilde yıldız cilalamak yıldız almak peşinde...ağustos ayında ne olacaz sevdasında...Angarada kaz tüyü yastıklarında huzur içinde uymaktalar...
3 tarafı denizlerle çevrili melmeketimizin jeopolitik konumundan dem vurulup herkes düşman dendi...güçlü ordu güçlü türkiye dendi...trilyonlarca lira savaş uçaklarına yatırıldı alındı savunma sanayine hep önem verildi...ne oldu..eğitimde gümledik...sağlıkta gümledik...alınan hizmetler halen yetersiz...alt yapımız yetersiz..yollarımız eğitim seviyemiz...kentleşmemiz...hep savunma sanayiye vergilerin gelirlerin yarısından fazlası ayrıldı diye...hep şişirilmiş askeri kadrolar ve gereksiz teknolojisiz ordu gücü yüzden...lağvedilmesi gereken azaltılması gereken çok birlik var...konumlamalar görevlendirmeler yanlış...kandil dağı ötesi ve düzlük alanlara doğru sınırlarımızın genişlemesini ilan etmeliyiz...sorunun çözümünde en önemli adım bu olmalı...abd ve ırak hükümetlerine bağımlı olmadan boyun bükmeden adımlar atabilmeliyiz..inanın talabaninin usa için değeri bizlerden fazla...sizlere yemin ederim bu böyle... 3-5 milyar dolarlık ımf borcu için reddedilemeyen imzalar attık...sözler verdik...
güçlü ülke demek saldırgan ülke demek benim için..Amerika da silah sanayi lobisi hükümetleri sanal savaşlara yönlendiriyor ve toplumun istemediği adımlar atabiliyor hükümet...gözdağı verebilmeliyiz...bu AB normlarına uyalım diye hak hukuk demokrasi diye olan mill kimliğimize oluyor...adalate olan güven sarsılıyor...hem iç politika hem dış politika yanlış...
ama biz yüzyıllarca savaş yapmış kan kokusuyla büyümüş bir toplumun çocuklarıydık...tarihimiz savaşlarla kanla yazıldı...vurduk vurulduk öldük öldürüldük...üzerinde şu an pc başında huzurla yazdığım için cephede tor mermisi taşıyan atalarımıza ecdadımıza minnet duymamız istendi...tarihimizin her dönemimde savaş oldu...yayılmacı istila politikalarıyla dünyada namımız barbara çıktı...ama biz bildiğimizi okurduk hep...o sınırlarıda koruyamadık...mantığa göre bütün dünya bize düşmandı...bütün dünya müslüman olmalıydı...Türke Türkden başka dostda yoktu...
sorun aslında dünde...
millet şehit oluyorsa bu hükümetlerin ve genelkurmayın zaafı gamsızlığı kendilerine verilen emanete hıyanet etmeleri nedeniyle oluyor...ülkeyi kim korusun dersen başaramadığımız profesyonel ordu diyebilirim...bilincli 25 yaş üstündeki paralı askerler...güneydoğudaki savaş amerikanın israilin bize hediyesi aslında...halen bu savaşın galibini onlar belirliyor...sana sorarım 20-25 bin gerillayı yok edemeyen bir ordu neden var..sana sorarım...siyasilerin elini kolunu bağladığı askerlerin varlığını tartışırım...asker olmasa bu terör şehre mi iner sence...hayır...devlet pkk ile anlaşma yaptı savaşını bölgende yap diye..inan şehitler hiçbir siyasinin umrunda değil vey ahiçbir üst düzey komutanın...asker zihniyeti sığdır..biri gider biri gelir diye düşünür...
en azından askerden milleti soğutmayalım diye bir yasa ve yaptırımı bile var düşünsene...

askeriyeyi eleştirdiğinde çükünü kesiyorlar...bu Laik Türkiyenin laik ordusuna güvenmiyorum kimse kusura bakmasın...
böyle bozuk bir sistemden bozuk bir hiyerarşiden herkes kaçar...veya gördüğü şeylerden sonra soğur...
askerlik dünyanın en eski mesleği..ama bu memlekette sistem çürümüş kokuşmuş diyebilirim...
keşke gerçek bir savaşın içinde olsak da askerlik gurur verse...ama savaşa hazır misyonu olan bir ordunun içinde maalesef er erbaşa bildiğin zulüm...
tek keyif aldığım komut Rahman ve Rahim olan Allh'ın adıyla OKU komutudur...diğer emir komuta hiyerarşi ve silsileri pek umursamıyorum...peygamber efendimizin komuta ettiği savaşlarda şehit olsam keşke...bu soysuzların kurşunlarına hedef olmaktan daha onurlu ve şereflidir...