Cbr125 uzun yolda stop etti ?

Merhaba beyler. Bugün 120 kmlik bir gezi düzenledim. Gezinin 50. kmsinde depo yarı şekilde dolu olmasına rağmen motor sanki benzin bitmiş gibi boğularak stop etti 70 km/h gibi bir hızdayken.

Durdum. Önce kötü ihtimalleri aklıma getirdim ( hararet, yağ kalmaması) ikisini de kontrol ettiğimde motoru çalıştırmayı denemeye başladım.

Önce jikleyle biraz boğarak marş gaz jikle üçlüsü ile 5 dakika sonunda çalıştırdım. Sorunsuz çalıştı.

20 km sonra aynı sorun yine başgösterdi.

Bu sefer benzin deposunun kapağını açtım. depoya üflerken marşa ve gaza bastım. tek marşta çalıştı hiç uğraşmadan.

Sonra geziyi problemsiz tamamladım. Şuanda sorun yok. Amma velakin birdaha bu olayın cereyan edebilitesi beni korkutmakta.

Sizce sorunu nedir bizim meretin, şimdiden teşekkür ederim.:rendeer::rendeer:

depo hava almadığı için benzin aşa inemiyo arkadaşım. Benzin kapağında hava alması için delik olması lazım ama cbr ın kapağını hiç bilmem. Kapağı aç bak. Varsa öyle bi delık tazikli hava, komrasör tut açılsın. Bu sorunun cevabını cbr kullanıcıları benden iyi cvp verecektir.

Bujiyi kaç km önce değiştirdiniz?

Orjinal NGK bujisi değişeli en fazla 4000 km oluyor hocam.

depo hava almadığı için benzin aşa inemiyo arkadaşım. Benzin kapağında hava alması için delik olması lazım ama cbr ın kapağını hiç bilmem. Kapağı aç bak. Varsa öyle bi delık tazikli hava, komrasör tut açılsın. Bu sorunun cevabını cbr kullanıcıları benden iyi cvp verecektir.

kapağı kontrol edicem yarın hocam. :)

şayet bidaha şöyle yap. Yolda stop ederse gene, hemen depo kapağını sök, 1 dk bekle, sonra bas marşa. 1 veya 2 marşta alıyosa depo kapağından hava almıyodur, sorunu orada ara.

Eğer depo kapağı açıkken sorunsuz çalışıyorsa depo hava almadığından olmuştur. Depo kapağını açınca içerde yanda bir delik var. O delik deponun altındaki havalandırma hortumuna bağlı. Bakımdan yeni çıktıysan veya son zamanlarda depoyu söküp taktıysan o hortum kat yapmış olabilir. Ona bir bak. Veya kısa yoldan deliğe hava tabancasıyla giriş, hortumun çıkış yerinden (alttaki diğer tahliye hortumlarıyla aynı yerden çıkıyordu sanırsam) hava gelip gelmediğine bak. Geliyorsa hortumdan değildir.

honda yolda kalmaz hondacılar seni döver kaldır bu konuyu:jocolor: honda hayat onda :flower:

honda yolda kalmaz hondacılar seni döver kaldır bu konuyu:jocolor: honda hayat onda :flower:

harbiden ha yolda kalan ilk honda tarihe geçer :p benzinin kalitesiz olması geldi benim aklıma ama arkadaşlar ihtimalleri yazmış zaten, kolay gelsin kazasız belasız arızasız sürüşler

Beyler benim aklıma gelen tek şey açıkçası yakıtla alakalı bi durum olması.

Depo kapağını ilk seferdede açtım çalıştırmayı denedim yine çalışmamıştı. 2.de üflediğim için çalışmış olmalı.

Ya yakıt düzgün bi şekilde karbüratöre gidemedi, yada karbüratörde pislik var veya sulu benzin aldık :)

cbr larda musluk yok benzin emişle gidiyo karburatore
benzin diagramı bozuluyo onlarda senınkıde sınyalı vermıs
tamamen bozulunca benzını koyverıyo asagıya
yakıt motora doluyo 200 tl nı alırlar o halde
sımdı baktırırsan daha uygun olur

arkadaşlar. Onur arkadaşımız cbr ı satıp cbf 150 aldıya. Cık cık cık. Hiç takip etmiyosunuz yav. :santa:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar