Kurye de Çalışmış Motor Almak

ygk

Selamın aleyküm öncelikle herkese, her zaman ki gibi direk konuya giriyorum;

arkadaşlar şehir dışındayım ve 1.5 ay kadar kalmayı düşünüyorum. Bu 1.5 ay içerisinde binip, sonrasında otobüsle kendi şehrime götüreceğim motor bulabilir miyim diye internette dolaşırken 2 3 seçenek buldum. Ne hikmetse hepside kurye motoru;

1i boyalı. direk eledim çünkü komple boyalı olması çok düşündürdü.
ikincisi ve asıl kafama yatan, sormak istediğim konuda bu. motor önceden kurye de çalışmış ve 60000 kmde gözlerimle anladığım kadar km orjinal değil. silindir yeni değişmiş ve bu haliyle satışa çıkarılmış satan arkadaşın ifadesine göre. 2008 model tvs apache. bu şekilde motor alıp tecrübe yapmış arkadaşlar olabilir, ya da tecrübeli arkadaşların kendi yorumlarını alabilirim başlarına gelmemişte olsa, astarı kumaşını geçer mi yoksa dikiş tutar mı hiç bilmiyorum.

şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler

Motosiklet tamamiyle temiz olsa bile şahsen benim içime sinmezdi. Eğer alacaksan ybr den başka motorlara bakma. Yaptığı km'ye bak oynanmış da olabilir o yüzden sağlıklı olurmu tartışılır.

bakınca hor kullanılmamiş bir motor al mümkünse motoru açılmamiş,kazası yan yatmasi olmamış masrafsiz bir motor al kurye motoru da olsa temizini bul al

ygk

teşekkürler yorum için. ybr asla düşünmüyorum, zira ben torku seven bir insanım. kmsiyle oynandığı zaten aşikar birde üstüne silindir yemiş, ancak suzukinin yan fabrikası sonuçta, takılan silindirde serviste takılmış. 0 motor gözüyle bakılabilir mi onu merak ediyordum

Sıfır alıp açılışını benim yapmam lazım :p:queen:

Altın elbiseli adamın 2 el alırken dikkat edilmesi gerekilenler youtube dan izle

Faydası dokunur

ygk

ordaki yorumların hepsi motorun açılmamış olmasına dikkat edilmesi yönünde. bende diyorum ki motor zaten açılmış, segman atıılmak yerine silindir değişmiş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
teşekkürler yorum için. ybr asla düşünmüyorum, zira ben torku seven bir insanım. kmsiyle oynandığı zaten aşikar birde üstüne silindir yemiş, ancak suzukinin yan fabrikası sonuçta, takılan silindirde serviste takılmış. 0 motor gözüyle bakılabilir mi onu merak ediyordum
Dostum,sorduğun sorulardan anladığım kadarı ile teknik bilgin zayıf ve saf yüreklisin,
çakallar için hemen yutulabilecek kıvamda bir ceylansın,senden iyi müşteri bulamazlar.
Bu piyasada öyle çakallar vardır ve öyle bir motor verirler ki sana yeniyi bile gecer maliyeti.
sen motor bakmaya yanına güvendiğin ve motordan anlayan biri ile git en iyisi.Olmadı yeni motor al ,Yoksa parana yazık olur,motor üzerinde gecireceğin zamandan fazlasını tamirhanelerde tüketirsin.Maalesef,senin gibi müşterileri elini ovuştura ovuştura bekleyen ustalar da çok miktardadır.
Dertli motor alıp üzülmekten yeni motor alıp borçlu olmak çok daha iyidir.Borcunu öderken sıkılırsan eş dosttan takviye istersin ama motora binersin,dertli motoru ise hep sen taşırsın,kimse de yardıma gelmez.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Kurye apache 1000 lira eder herturlü gidiyosa fazla parça değişmesi gerekiyorsa 500 600 zaten harcarsın ama ben yinede ybr deil kralı olsa kurye motoru almam o kadar zamanım yok tamircide laklak yapamam

5 lira kar yapacağım derken 555 lira zarara girme:cat:

Belkide iyidir

Ama bilen biriyle bak anlayan bir ustaya göster hatta :cat:

bence iş için kullanılan araçlara hiç bulaşmamak lazım düzgün kullanan ya yok ya da çok nadir

ygk

teşekkür ederim yorumlar için. kendimi tam anlatamışım sanırım, verin elime anahtarı supap ayarından tutun normal birinin yapabileceği her türlü ayara kadar yaparım. ben motoru görünce, km si ile oynanmış ve açılmış neden diye soru yönelttim, adamda gayet açık yüreklilikle anlattı, ben kuryeyim zamanla ya yaktı silindir değişti, fautraları mevcut servis bakımlı dedi. ve kmsiyle oynanmadığını idda etti.

benim sormak istediğim silindiri orjinal parça olmak üzere değişmiş bir tvs ayar tutar mı

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Ozaman iş değişir tutar kardeşim tvs beton gibidir eskimez kolay kolay yeterli bakımı yaparsanız tabi işi biliyorsanız alın derim bi zincir lastik balata devam

al motoru güvendiğin bir ustaya götür ufak tefek masraf tabiki çıkar ağır bir durum yoksa piyasasından en az 1000tl ucuzsa neden alınmasın kuryedir muryedir sonuçta adam dürüstçe söylemiş durum bu diye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar