Merhaba arkadaşlar,sizlere Kocaeli İzmitteki Sofuoğlumotor Honda hakkında birşeyler yazıcam lütfen dikkatle okuyun.
27.05.2012 tarihinde Sofuoğlu motor a gidip nakit 3920 tl ödeyip vitrindeki beyaz cb125E yi satın aldım. Motorun ön çamurluğu çizikti ve teslim ederken yeni çamurluk ile değiştireceklerini söylediler.Plaka ruhsat işleri bitti motoru teslim almaya gittim fakat çamurluk değişmemişti,ha bugun ha yarın dediler ve nihayetinde dün değiştirdiler.
Ayrıca dün 1.000 km bakımına gittim,gevşeyen dikiz aynasını gösterdiğimde usta aynen şunları söyledi; ''Ayar somunu yok,bütün motorlarda var ama seninkinde yok herhalde fabrika unuttu koymayı,aynalarını çıkartıp sepete koydum git sanayide 1-2 liraya alırsın'' dedi.
Sanayiye gittim ve ayna sapı ters diş olduğu için somunu bir türlü bulamadım o güneşin altında bütün sanayiyi dolaştım ve tornacıda yaptırmak zorunda kaldım,tahmin ettiğiniz gibi büyük geldi ve çirkince sırıtıyor orada.
Şimdi ben sırf sorun yaşamamak adına sıfır km bir motor aldım,çamurluğu çizik,aynaları kullanılamaz durumda eksik parçalı bir motosiklet almışım haberim yok.bunu aldığım yere söyledğimde ''hadi hadi zaten çok pazarlık yaptın bedavaya aldın motoru'' dediler.
Arkadaşlar ben motor için 3620 tl ödedim ve plaka ruhsat için önce 300 tl istediler sonra anlaşma harici 20 tl daha istediler ve aldılar,ben bu parayı vermez plakamı kendim çıkartırdım fakat bana bi günde plaka çıkacağını ve ''41 RR'' plaka çıkacağını söylediler sırf bu yüzden bu fahiş ücreti ödedim lakin plakam 3 günde çıktı ve ben 2 kere trafiğe gitmek zorunda kaldım ve sıkı durun plaka ''41 GD'' olarak çıktı :S madem 320 lira ödedim neden ben 2 kere trafiğe gittim ve plakam GD çıktı?(bu arada İstanbula göre hesap yapmayın benim sigortam 50 tl tutmuş,eğer Allianz'tan yaptırsalardı sormayı lutf edip 40 lira olacaktı)
Ayrıca bana motoru çok ucuz aldın hadi hadi diyen bu adama istanbul ümraniyede 3320 tl ye bu motorun satıldığını ve kendisinin bana 3620 tl ye sattığını yani ucuza vermediğini de söyledim çok bozuldu ve bana karşı tavrı değişti.Çünkü bu adam bana motoru bana satarken yemin etti ''40 lira para kazanıyorum'' diye, artık ne kadar imanı sağlam biri siz düşünün gerisini.
1.000 km bakımında motora iphone yağ koyulmasını istedim, castrol yağ 25 tl iphone 42 tl, bu işlemde sadece yağ fiyat farkı alınıyor ama illede 45 lira aldılar yani haksız olarak söylememe rağmen 3 lira fazla para aldılar ki o esnada yaptıklarının terbiyesizlik olduğunu yüzlerine vurma amaçlı ayna somunlarının olmadığını ve haziran sıcağında sanayi de cıvatacıları gezip arayacağımı da söyledim fakat 3 liranın cazibesi daha etkili oldu üzerlerinde..
Şimdi benim yanlışım varsa buyrun hiç çekinmeden söyleyin arkadaşlar,bu insanlar ağızlarından selamın aleykümü ve Allahın adını düşürmeyen,sorsanız en dürüst esnaf olduklarını idda eden kişiler. benim hatam ise istanbula gidip sıfır KM motorumu oradan almak yerine,bir hata yapıp sırf ''Sofuoğlu'' ismine güvenerek izmitten motosiklet almak oldu.
Aynı şikayeti Honda Türkiye'ye de göndericem,Bakalım ne cevap verecekler..