Haydan Gelen Huya Gider

Bugün iş yerime geldim.
Sabah sabah motorun şöyle sağına soluna bi göz gezdireyim dedim.
Sallanan bir parça var mı ? Eksik bir şey var mı ? Derdi tasası var mı ? Mutlu mudur :cherry:
Sonra Mondial Xtreme motorumun tekerleklerini SüperCross tekerlekleri ile mi değiştirsem diye düşünürken bir yandanda tekeri okşarken :mrgreen:
Tekere saplanan çiviyi fark ettim. Çivinin üzerine bi hakkk puuu yaptım. Baktım kabarıyor. Koca çevre yolunda bir tane çivi vardı da herhalde o bana denk geldi dedim.
Tekerin havası inmeden servise bırakayım dedim. iş yerime 5 km uzaktaydı. Hazır gitmişken yağıda değişsin dedim. Yağ, iç lastik değişimi, ilk bakım 90 TL tuttu.
Sonra dün oynadığım 10 numaraya bakayım. Belki Süpermoto Cross parası çıkmıştır dedim. Pekde ümidim yok. Yıllardır amorti bile çıkmıyor.

6-7-8 tuttu gidiyor. Anammm artık zenginim derken 8 de kaldım. Çıkan Parada Servis parasına gitti.
Arta kalanla da soğuk bir dondurma yedik :p Haydan gelen huya gitti :king:

Merak ettim. Böyle sağdan soldan eline para geçipte aynı gün buna benzer şekilde kaybeden var mıdır ?

bu pek haydan gelen huya gider olmamış.bakış açısı, kişiye göre değişir tabi ama sen o bakımı nasılsa yaptıracaktın ve o para cebinden çıkacaktı.gelen parayı orda kullandığın için aynı para cebinde kaldı :) ortada bir kayıp falan yok yani aksine kazanç var :)

Evet bi yandan haklısın. Yamalı yedek iç lastiğim var :p , Birde bedava dondurmalar. Zaten dondurmaları da sıcaktan bunalan arkadaşlara dağıttım.
Bakım + Yamalı Yedek iç Lastik + Hayır Duası aldım. Günün şanslısı benim diyorum da inanan yok. Çevre yolunda çivi, sayısalda teselli :santa:
En kötü günlerimiz böyle olsun. :cat:

Ne kar ne zarar var ortada gerçi dondurma karın var:cat: Aynı şekil bendede var ama bende motora değil gelen para kuşa gidiyor:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiyede milli piyango büyük ikramiyesi kazanan 10 kişiden 6sı intihar ediyor, 2si 0 ı tüketiyorMuş..

Ne kar ne zarar var ortada gerçi dondurma karın var:cat: Aynı şekil bendede var ama bende motora değil gelen para kuşa gidiyor:queen:

Güvercin mi bakıyorsun yoksa, ben zor kurtuldum. İnsanı deli eder.

Türkiyede milli piyango büyük ikramiyesi kazanan 10 kişiden 6sı intihar ediyor, 2si 0 ı tüketiyorMuş..

Zaten ömrümüz boyunca evimiz olsun diye uğraşıyoruz. Çıkan paraya hemen bir ev, bir enduro, Bir tane boş beyaz kağıt alırım (istifamı yazacağım :p )
Türkiyedeki bütün illeri gezerim. Ondan sonra yine asgari ücret malak gibi çalışırım :queen:

Aynen abi güvercin besliyorum katılıyorum çok illet bişe yapıştımı bırakmak istesende bırakamıyorsun:mrgreen:

boş beyaz kağıda para verirseniz bu mantıkla sıfırı tüketmeniz normaldir :p
(bu arada latife yaptım)

Aynen abi güvercin besliyorum katılıyorum çok illet bişe yapıştımı bırakmak istesende bırakamıyorsun:mrgreen:

8 yaşından 2o yaşına kadar baktım.
Güvercin yüzünden çıkmadığım çatı, yemediğim dayak, etmediğim kavga kalmamıştır.
Üstüne atmaca, kedi ve çatıda kalan kuşu aşağıya insin diye bekleyerek geçen zaman.
Askerden gelince sigarayı bırakmış kadar oldum. Ne sinir ne stres kaldı. Bi rahatladım sorma.

yav bu kus isi harbiden hastalik bizim bir komsu vardi bildim bileli catisinda guvercin var..adam kuslar havada takla atarken agliyordu ya herifin kus kafesi saray gibiydi yaw.

haydan gelen huya gitmez, Huu ya gider. Huu nedir? Hadi bilin bakalım?

haydan gelen huya gitmez, Huu ya gider. Huu nedir? Hadi bilin bakalım?

Hayy da Huu da Allah'ın (c.c) bir sıfatıdır, kısacası Allah'tan (c.c) gelen Allah'a (c.c) gider.
Ama işin diğer bir boyutu da helalden mi haramdan mı gelip-gittiği? helal ise sorun yok ama haram ise sorun çok
:)

doğru cevap. Allahtan gelen allaha gider. Güzel bi cevap arkadaşım. :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayy da Huu da Allah'ın (c.c) bir sıfatıdır, kısacası Allah'tan (c.c) gelen Allah'a (c.c) gider.
Ama işin diğer bir boyutu da helalden mi haramdan mı gelip-gittiği? helal ise sorun yok ama haram ise sorun çok
:)

vay be, bilmiyordum bak :cat:

8 yaşından 2o yaşına kadar baktım.
Güvercin yüzünden çıkmadığım çatı, yemediğim dayak, etmediğim kavga kalmamıştır.
Üstüne atmaca, kedi ve çatıda kalan kuşu aşağıya insin diye bekleyerek geçen zaman.
Askerden gelince sigarayı bırakmış kadar oldum. Ne sinir ne stres kaldı. Bi rahatladım sorma.

babam 30 senelik kuşçu eee ondanda bana geçti bizde az kavga etmiyoruz az hırsızla bogusmadık en sonki hırsızı dogo argentino cinsi köpeğim yakaladı dolabı kolay kolay patlatamıyorlar ama hırsızla yüzyüze gelmek bile insanı biraz korkutuyor

kalan parayla bıraz dondurma ıle hayır dua demıssınde ah be kardesım o para keske helal olsaydı da dedıgın dogru olsaydı haramdan hayır mı olur? neyse aynı sey basınıza geldı mı demıssın evet benım basıma geldı dugunden bır hafta once on numarada 9 bıldım 2 yıl once 1650 lıra para aldım sonra bu para benden 3500 tl olarak cıktı nasıl mı patlak bır motor alarak o gundur oynamam o para ıse yaramaz 10 bılsen ne olur

F54

vay hain toprak hani bize dondurma:queen:
ama işte şans oyunu oynarsan o e 5 teki tek çivi de senin tekere girer:p

Bu milli piyangonun çıkması iyi değil bence çünkü helal para değil ama çıkıpta ihtiyacın kadarını alıp kalanını Yurt ve cami gibi yerlere bağışlarsan sevaba girersin :)

Not:İhtiyacın derken borcun falan varsa anlamında.

Ulem bende kuşa gidiyor deyince ne anladım:p içim fesat olmuş arkadaş içimmm :queen: @tolga can azimle devam et hiç belli olmas bakarsın bi enduro parası yakalamışsın :cherry: gerçi ben 4 senedir şans topunda aynı kuponları yatırıyom verdiğim enduro parası olmuştur :sunny: aldığım ise enduronun lastiğini bile alamaz ama umut dünyası işte :wiinkk:

O zaman sahip olduğunuz herhangi bir cisme sigorta yaptırmayın. O da haram. Yıllık 100 lira veriyorsun bişi olursa dünya parayı geri ödüyor. Devlet neden zorunlu sigorta yaptırıyor, işine geliyor çünkü. Para akıyor. Hani haramdı? Allah rızası için yapıyorlar değil mi?. Kandırmayalım kendimizi. Siz oynayın loto falan, çıkarsa bize verin parayı. İtinayla harcarız :flower:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar