Herkese selamlar,
Forumu genel olarak okudum mc 150 kullanıcıları için gerçekten çok faydalı bilgiler var. Herkesin emeğine sağlık.
Geçen sene bir mc 150 aldım. Çoğu haftasonu İstanbul'dan Yalova'ya gidip geliyorum. Motor gerçekten çok işime yarıyor.
Evet cbf kalitesinde değil ama parasının hakkını fazlasıyla veriyor.
Kendi zevkim ve ihtiyacım doğrultusunda motorda bazı değişiklikler yaptım. Kullanan arkadaşlara ve yeni alacak olanlara fikir vermesi açısından yaptığım değişiklikler şöyle;
İlk olarak, arka lastiği sığabilecek en büyük ölçü olan 110/90/18 ile değiştirdim ki bunun için bile bazı modifiyeler gerekti. Genelde uzun yol yaptığımdan ön dişliyi 16 ile değiştirdim. 100/3,4-4lt olan yakıtım 3-3,5 arasına indi ve daha düşük devirde gittiğinden sesi azaldı. Merak edenler için performans; serilik biraz düştü, vites araları uzadı, max hız değişmedi çünkü daha üst devirlere çıkmaya gücü yetmiyor. Sadece çok dik inişlerde 15 li dişliye göre biraz daha hızlı olabilir. Şuana kadar gördüğüm max hız 128-130km. düzde 115.
Zinciri, kaliteli Çek menşeli zincirle değiştirdim. Sürekli uzama sorunum bitti. Oringli almadım çünkü ağır olduğundan dişlileri bozacağını düşünüyorum. Sonuçta 600 700 lük makina değil. Bunların dışında Ön cam taktım çok işime yarıyor ve motora enduro havası verdi. Park ve gösterge ampüllerini led ampüllerle değiştirdim.
Herşey güzel de tek sorun ki herkes muzdarip, koltuğun rahatsızlığı. Aslında akıllı bir döşemeci içindeki kalıbın üzerine daha rahat bir döşeme yapabilir düşüncesindeyim ama gidip araştırmaya vaktim olmadı. Umarım yakında bir çaresini buluruz..
---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:44 ----------