Hepinize cümleten iyi akşamlar arkadaşlar ismim Murat, Ankara'da oturuyorum, LYS'ye hazırlanıyorum. 1,5 aydır motosikletler hakkında araştırma yaparken burası en çok yararlandığım yerlerden birisi ve. Buradaki ortam çok güzel inşallah bende Eylül yada ondan sonra motosiklet alacağım ama cbr250r ile ninja 250r arasında kaldım (internetten bu iki motorun artıları ve eksilerine baktığımda ninja daha önde) gönlüm ninjadan yana ama alana kadar neler olur bilemeyeceğim şimdiden abilerim, ablalarım ve kardeşlerimle tanışmak istedim. Aslında ben lise 2'den beri motor hastasıyım ama ailem motora karşılardı ama babam ve annem bu sene yurtdışına gezmeye gitmişti.
Babam orada motora binmiş sonra sana motor alalım arada bende takılırım dedi. Bende hemen motor arayışlarına başladım gerçi hemen alamayacağım (malum ehliyet filan yok) ama şimdiden motorlar hakkında bilgiler ediniyorum. Size merak ettiğim sorular olacak.
1-)Ailem motora karşı olduklarından motosiklet ekipmanlarında hangi markalar güvenilir, hangileri değil hiçbir fikrim yok yani size sorum ekipman alırken hangi markalara bakayım tavsiyeleriniz neler?
2-)Ninja daha üstün o her açıdan belli ancak cbr250r ile fiyat farkı var bu farkı ödemeye değer mi daha sonraları sıkıntı çıkarır mı? ( ninja aklımda yokken cbr250r'nin forumunda takılıyordum orada kullanıcılar "zincirden sesler geliyor ve başka forumda da 7000'den sonra para şıngırtısına benzer ses filan geliyor" dediler çözümünü bulamamışlardı. Bu forumu baştan okuyorum 141. sayfadayımdaha şu ana kadar hiç şikayetçi olanı görmedim bir tek depodan ses geliyormuş onunda çözümü bulunmuş. )
3-)Bakımlarda ne kadar masraf çıkıyor? önceki sayfalarda hatırladığım kadarıyla 100-150 arasında bir şey tutuyormuş bu herkes için genel mi? Mesela cbr250r forumunda arkadaşların bakım masrafları bayiye göre 60-85 arasında değişiyodu (bana göre cbr250r'nin ninjadan üstün tutan birinci özellik)
4-)cbr250r'nin depoyu fulleyince tek silindir olduğundan daha fazla km yapıyor ninja fulleyince kaç km yapar. İkisinin arasında kaç km fark var bilen var mı? (bana göre cbr250r'nin ninjadan üstün tutan ikinci özellik)
5-)Benim boy 1.67 mi 168 mi neydi ninjada sorun yaşar mıyım?
çok konuştum kusura bakmayın merak işte![]()
selam kardeşim öncelikle zehiri almışsın aramıza hoş geldin..
şöyle kısaca cevaplamaya çalışayım sorularını,
1 - Başlangıçta motora karşı çıkmayan ailenin çocuk sevgisinden şüphe ederim!! zira tehlikeli ama sevgisi tehlikesinin önüne geçmeyi başarmış bir duruma aşığız.. benden önceki arkadaş çok güzel özetlemiş.. bence 200 liralık kask, 400 liralık mont, 300 liralık bot alcağına, crash test lerden 5 yıldız almış 500 liralık kask alıp geri kalan ekipmanı daha ucuz ürünlerden seçmeni tavsiye ederim.. (rakamlar örnektir sadece)
2 - bizim ninjalarımız elbette bir süre sonra motora yeni başlayacak başka arkadaşların eline gececektir. eğer ikinci el ninja alacaksan acele etmelisin zira motor şu an değil ama yakın zamanda piyasaya düşecektir. yani hala temizi varken piyasada bulup değerlendirmek gerekmektedir. ülkemizde mantık malesef bu şekilde işliyor. sonuçta honda da kawasaki de kalitesini kanıtlamış ve fiyatlarını hak eden motorlar asla pişman olmazsın benden sana garanti
3-bakım işin kolay kısmı, eğer 2 yasından büyük temiz bir ikinci el alırsan kendi dost edineceğin ustana bakımlarını yaptırabilirsin. ve rakam 100-150 lira civarı tutar hem bu sayede kendi istediğin parçaları, yağ markasını da koyabilirsin. bakımının biraz daha pahalı yada ucuz olması bir makinanın diğerine üstünlüğünü göstermez tamamen o firmanın ülke stratejisidir.
4 - CBR 250 nin depoyu fulleyince Ninja dan daha çok km yapması ve bunun sebebinin tek silindir olması CBR ın üstün tarafı dseğil sıralı iki silindir ciğeri olan ninjanın üstünlüğüdür
5 - benim boy 180 kilo 90 a dayandı :silent:hiç problem yok, eminimki senin içinde bir problem olmayacaktır. zaten yanlıs biliyor olabilirim ama CBR ın sele yüksekliği bizim makinalardan daha fazla..
Bir sevdaya bir tutkuya bağlanmak gibidir motor sevdası.. çok sevdiğin kız arkadasının, eşinin, dostunun, ailenin acaba gelebilecekmi? acaba ne yaptı simdi? diye sürekli seni düşünmelerini sağlayacak kadar zalim, ama senin için vazgeçilmeyecek bir sevda.. iyi düşün iyi tart.. ya normal insan gibi 4 tekere bineceksin yada 4 tekere bindiğin zaman bile motorunu düşüneceksin!! aradaki fark budur hocam
saygılar sevgiler
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:12 ----------
Selam Arkadaşlar, ,İbrahim ben 25 yaşımdayım ist avrupa yakası
Gün itibariyle aranıza katıldım, beni aranıza katın:cherry: artık benim de bir ninjam varilk motorum ve bugun ilk 30km mi yaptım
Allah hiçbirimize kaza bela göstermesin İnş.
Ha bide sorum var 70küsür tl ye dolan bir depo devrinde kullanırsak ne kadar gider yanıtlarsanız sevinirm:rendeer:
dostum hayırlı ugurlu olsun yeni sevdan.. tekerin hep düz bassın uzun uzun km ler nasip etsin yaradan.. aileye hos geldin..
yakıt bilgisi ile çeşitli şehir efsaneleri mevcut forumumuzda incelemek lazım.. ama kısaca bahsedecek olursam 300 ile 350 km ortalamasında bir mesafe gider full depo ve normal devrinde kullanım ile..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:16 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=6LzXAufM08E
birde bu gercek var