faydalı bir konu olmuş.... teşekkürler..
çok teşekkür ederim cevabınız için konuyu yazan arkadaş ehliyeti de yazmışda ondan tırstım bende önce motosikleti alıp sonradan ehliyeti alanlardan olduğumdan :cherry:
Sıfır motora plaka alırken zorunlu sigortayı emniyete ek-1 ve diğer belgeleri vermeden önce mi yaptırıyoruz yoksa emniyete belgeleri verip plaka numarası aldıktan sonra mı zorunlu sigortayı yaptırıyoruz ?
Birde plaka bastırınca plakayı basan yer mı damgalıyor yoksa eskisi gibi emniyete götürüp herşey tamamsa damgalatıyoruz.
Çok oldu plaka alalı, randevu sistemiyle uğraşacak zamanım olmadığından muameleciye para verdim sadece emniyette bi imza attım o kadar, adamlar yolunu bulmuş randevu almıyor hemde sıradan vatandaşın bilgisayarda doldurtmak zorunda olduğu kağıtları eliyle dolduruyor, bu nedenle görevli memur kağıdı düzgün okuyamadığından motosikletimin silindir hacmi ruhsatta 95 diye geçiyor halbuki 97.Emniyete gitmeden önce ilk yapacağın iş zorunlu trafik sigortasını yaptırmak.Sıradan boşta olan bir plakaya sigorta yapıyorlar daha sonra emniyete gidip işlemleri halledip kullanacağın plakayı bastırdığında tekrar sigorta yaptırdığın yere gidiyorsun söylüyorsun 2 saniyede değiştiriyorlar.
Yada diğer seçenek yaşadığın ilin emniyetinde plaka rezervasyon var ise ordan yaptırırsın internet üzerinden istediğin plakayı alırsın sigorta yaptırırken söylersin...
Arkadaşlar bende forum kirliliği yapmadan bir soru sorayım.Motosiklet çok eski olsun.Ama hiç plaka çıkmamış olsun.Eğer faturası varsa elimizde.(O da motor alınırken kesilmiş olsun.)
O zaman plaka çıkar mı? Ya da hiç bir şekilde trafikle alakası olmayan faturası olmayan motosiklete plaka çıkar mı?
Arkadaşlar ilginç bir sorum olucak.
Şimdi bir motorsiklet beğendim ve almayı planlıyorum. Ancak motorsiklet 2 yıldır yaklaşık plakasız kullanılmış ancak faturası vs kesilmemiş. Bu durumda motoruma sıkıntısız biçimde evrakları kendi adıma düzenletip plaka alabilir miyim. İlginize teşekkürler.