Acil yardımmm ! !

Ya uzun zamandır araştırıyorum en sonunda deli olucagım. Bu ybrlerdekı sıstemı yapmak ıstıyorum. kanunı wındy s motorum var ybr lerdekı gıbı anahtarı acınca parklar yansn motoru calıstırınca da ısıklar yansın ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım :pale:

O değil de ben motoruma, marş butonuna basınca ön farı kapayan sistem yaptım fazlasıyla işe yarıyor. Motorun çalışıp çalışmadığını algılayıp farı açıp kapamak için baya elektronik devre gerekli ama marşa basınca farı kapamak için basit bir elektrik rölesi yeterli.

Ya uzun zamandır araştırıyorum en sonunda deli olucagım. Bu ybrlerdekı sıstemı yapmak ıstıyorum. kanunı wındy s motorum var ybr lerdekı gıbı anahtarı acınca parklar yansn motoru calıstırınca da ısıklar yansın ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım :pale:

Sende motorunu calıstırmadan park lambalarını yak öyle calıstır zor birsey deyil millet kapatmaya bakıyor siz acmaya :) yeni motor alın :)

_w_

O değil de ben motoruma, marş butonuna basınca ön farı kapayan sistem yaptım fazlasıyla işe yarıyor. Motorun çalışıp çalışmadığını algılayıp farı açıp kapamak için baya elektronik devre gerekli ama marşa basınca farı kapamak için basit bir elektrik rölesi yeterli.
@Mengu16
hocam o sistemi nasıl yaptınız ? şekil olarak çizip koyabilirmisiniz ?

@Mengu16
hocam o sistemi nasıl yaptınız ? şekil olarak çizip koyabilirmisiniz ?
scaled.php

Rölenin bacaklarına bağladığım kısa farın kablosu ters olabilir onun dışında aynı böyle. Ya üst yada alt bacağa bağlayınca röleye elektrik verince bağlantıyı kesiyordu. Sadece kısa far açıkken işe yarıyor çünkü elektrik tesisatında kesme işlemi yapmadan bu kadarını becerebildim. Yada 2 tane röle kullanacaksınız 2 kat iş demektir. Sadece marş butonunun bi kablosunun üzerini sıyırdım elektrik almak için, başka kesme yapmadım.

Bu arada lüften moderatörler konuyu kapamasın, düzgün bir başlık koysun gerekliyse, 10 dakika uğraştım şema çizdim boşa gitmesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar