uzun zamandır ilk defa 100 km de 3.5 lt yaktırdım.kaplumbağa hızında kullanınca oluyo,max 110 la
bartu takma kafana fiyatı uygunsa km si gerçekse al derim ,zaten 50 bindeki bi gs çıkaracağı bütün problemleri çıkarmış ve tamiri yapılmıştır.çok çok benzin filtresi ister.belkide lastik.
Merhaba bu motoru almadan önce dikkat edilmesi gereken temel noktalar.
1. 30.000 km civarı gidon bilyelerinin değişimi
2. 35.000 km civarı devirdaim pompası tamir takımı değişimi
3. 50.000 km civarı benzin filtresi ( motor sağlığı için kesinlikle orjinali ile değişmeli)
Bu değişimler kesinlikle şart olup eğer değişmemiş ise kişiye açacağı masraf ortalama olarak işçilik dahil 1.000 TL civarıdır.
Tabi bunların dışında standart olan yağ ve hava filtresi ve yağ değişimi, zincir dişli durumu, lastik v.s gibi sarf malzemelerde motorun durumuna göre değerlendirilmelidir.
Bu masraflar standart olup her genç F 650 gs in başına gelebilir.
Herkese merhaba,
Ben de yeni bir motosiklet alma peşindeyim. yaklaşık 6 ay (yaklaşık 5000km) YBR125 kullandım. Sonra sattım onu. Ondan önce de biraz Scooter tecrübem var.
Motoru sattıktan sonra, sattığım arkadaşla giderken (ben artçı) bir kaza geçirdik ve sağ bilek kemiğim kırıldı. Ben yaza motosiklet alayım derken hayaller biraz suya düşmüş gibi olmuştu. Kolum iyileşince (2 ay önce çıktı alçı) biraz biraz kullanmaya başladım. Motoru mıcıra kaptırdığımız ve dönerken düştüğümüz için biraz korkum da var tabi. En son DL650'ye bindim artçı olarak ve o konforu görünce tekrar motosiklet alma hevesim arttı.
Konuya gelirsek;
Bu yaz kolum daha kuvvetlensin istiyorum o yüzden alma peşinde değilim ama kışa doğru bir motosiklet almak istiyorum. Önceden planım yazın Honda CBR250R almak idi. Fakat DL650'ye bindikten sonra DL650 almak geçti içimden. Onun yerine bana F650GS al dendi hep. Ben de burada yazılmış bütün yazıları okudum. Gerçekten çok yararlı bilgiler var.
Fakat karar veremedim hala. Sizce 125lik motosikletten 650liğe geçme 250lik al mı dersiniz. F650GS iyi olur mu dersiniz. Tabi burada işin içine 0 Honda CBR250R almak (10bin lira) ya da 2. el 12-15 bin arasına 2004 model ya da daha yeni bir F650GS almak var.
Uzun geziler yapmayı çok istiyorum. Ybr125 ile bile mümkün olduğunca dağ bayır gezmeye çalıştım. Normal asfaltta da gezmeyi seviyorum. Şu durumda da F650GS yi kendime uygun gördüm.
Yine de sizlere sorayım istedim. Sizce 2. el 40bin km civarında 2004-2006 model bir F650GS mi almak mantıklı yoksa 0 Cbr250r alıp sonra f650gs ye geçmek mi? Beni düşündüren cbr250r'nin Türkiye'ye gelen modellerinde ABS yok.
Umarım sorunsuz bir f650gs bulabilirim. Bir de kışa doğru fiyatlarda azalma olur mu? Yılda kaç km normaldir?
Teşekkürler
ben f650gs den biraz yeni honda nc700x ile 0 a yakın transalp700 arasına kaydım ama bütçeyi arttırabildim bu nedenle. kendime, motosikleti öğretme ve arada motosikleti paylaşma karşılığında bir sponsorluk buldum![]()
öNCELİKLE 220 kg lık ta650 yakıt konusunda 100 km en az 6 litre ile 190 kg lık f650 ye rakip olamaz,benim gs 2004 model ve 17. motorum f650 nin bu kadar keyifli bir motor olduğunu bilseydim çok önceden alırdım kısmet değilmiş .sırt ve bel ağrısı,yol yorgunluğu tarih oldu.32.binde aldım borusan onaylı.
aralık ayında aldım 3.5 ay önce her gün kullanıyorum uzun yolda şu an 42.200 km de,borusanın beceriksiz işçiliği sonucu marş dişlisinin kamasını kesti 300 kurtarıcı 300tl de parça,yağ,işçilikle hallettim,bunun dışında filitreler ve yağ değişimleri fren balataları lastiklere ödediğim normal harcamalar dışında 100 km 4.2 lt benzin parası harici ödemem olmadı 120-140 arası kullanırım.
unutmadan ön keçeleride 90 tl maliyetle kendim değiştim michelen aneke lastikleride 24 mart ta takıldı şürüş keyfi katlandı.
bu keyfin üzerindeki tek makina R 1200 gs dir diye düşünüyorum,hedefde o var.yakıtı ta650 ile aynı bilgine
[