Japonlar?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Japonlar neden fotoğraf çekerler? İstanbulda özellikle yazın hergün onlarcasını görürüz..
"Bu Japonlar niye sürekli fotoğraf çekerek gezerler" diye merak ederiz ya, meğer bu olayın aslı sandığımızdan çok başkaymış. Her Japon'un yılda 2 kez yurtdışına çıkması mecburiymiş. Ancak Japonlar'ın gittikleri her ülkede fotoğraf çekmeleri de zorunluymuş!

Yüzbinlerce insanın çektiği milyonlarca fotoğraf, devletin sırf bunun için kurulmuş bi biriminde incelenip arşivleniyomuş. Meğer adamlar giyimden kuşama, alet edavattan binalara kadar her şeyin fotoğrafını çekip son trendleri, eksikleri gedikleri inceleyerek ona göre teknoloji üretiyolarmış..

aman çinlilerin motorlarını cekip örnek almasınlar. Yanarız valla :sunny:

Bir teori diyelim buna..benim kanaatimce meraklı bir millet olmaları açıklanabilir buna sebep olarak..hayranlık duyduğum bir toplum...asyanın en asil ırkı bence onlar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
bir dergide okumuştum, okurken bilgisayarıma kaydettim ve şimdi paylaşıyorum, google veya vikipedia da incelenirse benzeri kaynaklara ulaşılabilir.

Sonucta bu japon istihbaratını bağlayan bi durum iç meseleleri yani..:) o mantıkla bakarsak bizim tarihi değerlerimizi çekip durmaları anlamsız...bi ayasofyanın milyarlarca karesi hangi japonun işine yarar ki...biz komplo teorilerine bayılırız...hani bir türk japonyaya gitse bu teoriyi anlaım ama japonların dünyadan alabileceği ne olabilir sence...adamlar herşeyin ilkini icat etmiş..:)

asil ırk meselesine katılıyorum...
benim çalıştığım yere daha önce bir çekik gözlü gelmişti...tabiki biz ne anlarız çekik gözlü işte zaten hepsi birbirine benziyor...
çinlimisiniz dedim kadın bir bozuldu anlatamam utanmasa beni dövecekti...onlar la bir japonu nasıl bir tutarsınız vs vs başladı verip veriştirmeye..
sana bana hepsi aynı görünüyor ama kültür vs vs aralarında dağlar var...

Bir japon türkiyeye gelir ve heryeri gezer. Bu arada binlercefotoğraf çeker ve ülkesine geri döner.

Döndüğünde bir arkadaşı yanına gelerek " Türkiye nasıl beğendin mi?" diye sorar. japonda :" Bilmiyorum henüz fotoğraflara bakmadım" der.

Bir millette merhamet yoksa yemişim asaletini...Çinle savaşında çinli kadınlara teçavüs ettiler hep astılar,kestiler...Asaletmiş hıh Asalet arıyorsan dünyada Türk ırkına bak.Biz savaşta ve barışta ne bir kadına teçavüz ederiz ne bir yetimi aç bırakırız gerekirse kendi yemeğimizi veririz.Bizim için önemli olan insan olmalaı ırk değil...

japonlar geçmişte abdde askeri istiharat için ve almanya gibi sanayi ülkelerinde bilgi çalmak için böyle yöntemlere başvurmuşlar ama günümüzde casusluk daha ileri yöntemlerle yapılıyor zaten. ayrıca bunu neredeyse her devlet yapar.
japon turistlerin fotoğraf çekme merakı ise teknolojiye olan ilgilerinden ötürüdür diye düşünüyorum. hem istanbul gibi güzel memlekette fotoğraf çekmeyecekler de ne yapacaklar :)

Bir iş için japon davranış şekli:

"Eğer biri bunu yapabiliyorsa, ben de yapabilirim. Eğer kimse yapamıyorsa, ben yapmalıyım."

Bir iş için orta doğulu davranış şekli:

"Vallahi eğer biri yapabiliyorsa, bırak yapsın. Eğer kimse yapamıyorsa, Ben nasıl yapayım?" :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Asya'nın değil Dünya'nın en asil milleti bence.

Dünyanın en asil milleti Türkler'dir.Tarihi boyunca 14 tane devlet kurmuş , dünyaya hükmetmiş bir millettir.Doğuda çin seddi , batıda Avrupa'nın güçlü kaleleri Türkleri durduramamıştır.Kuzeyde sibirya buzulları , güneyde afrikanın çölleri artık fethedilecek yer kalmamış.Türkler avrupanın ortasına kadar geldikten sonra avrupalılar g.t kokusundan denizlere açılmış ve Amerika'yı keşfedip oraya göç edip Türklerden g.tü kurtarmıştır.

Caponlarda ikinci dünya savaşında Çinlilere az eziyet etmemiş.Bol bol katliam yapmışlar.Üzerlerinde kimyasal silahlar denemişler.Amerikadan iki tane atom bombasını yiyince hırslanmışlar.Köpek gibi gece gündüz çalışıp elektronik , ıvır zıvır cihazlar , araba , motosiklet gibi ....üretme konusunda uzmanlaşmışlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar