Boili Yapalım ( Sazan için özel yem ) Resimli.

Çok canım sıkıldığında kontağı çevirip 2 tanede olta alıp baraj gölünün yukarı taraflarına geziye gidiyorum.:bounce:Malum 1 Haziranda yani yarın sabah av yasağı kalkıyor.Hazırlık yaparken aklıma geldi resim çekip foruma yollayim dedim.Arada kaçamak yapanların işine yarar:thumleft:.Neyse malzemeleri yazayıp konuya geçeyim.

Yarım kilo mısır unu,

Yarım kilo buğday unu,

200 gr irmik

1 avuç mısır unu nişastası.

2 küçük paket vanilin.

4 yumurta

Eski küçük tencere

Ameliyat eldiveni ( yumurta kokusu için : )

Ve operasyon başlar. Mısır unu,buğday unu,irmik.

Karıştırıyoruz...

Diğer malzemeleri ekleyip yumurtaları kırıyoruz..

İyice yoğuralım..

Hamurumuzu avuç içi kadar parçalara bölüyoruz.Sonra kullanacağımız kadarını resimde görüldüğü gibi uzatıyoruz.

Uzattığımız hamurları göz kararı kesiyoruz.Küçük olmasın ama büyükde olmamalı.

Kestiğimiz parçaları unlayıp yuvarlayalım...

Suyumuz kaynadıktan sonra yuvarladığımız hamurları içine atıp kaynatalım.Kaynama süresi 10 & 15 dakika.

Kaynama bittikten sonra hemen sudan çıkarıyoruz.

Gazete kağıdının üzerine koyup 1 gün kurumasını nemini yitirmesini bekliyoruz.Kalan hamurlarıda poşet veya jelatine sarıp havasını alıp saklıyoruz.
Resimdeki 70 adet boilimiz hazır...

Normalde mısır küspesi ve kırmızı gıda boyasıda katılması lazım.Ben onları karışıma eklemiyorum.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
ben balık tutmaya gittiğimde hep çekirge yakalıyorum abi...
gittiğimde ilk 30-40 dakıka bayagı bir çekirge yakalarım...
bacaklarını kopartırım...yoksa suya batmıyor:p
şuana kadar kaç defa balık tuttum hatırlamıyorum ama hepsınde de çekirge ile yakalamısımdır...

VIA

Eline sağlık diyelim iştah açıcı bişeye benziyor :) Aslında diğer küçük balıklar tarafından oltadan kolay alınamadığından sazanda kullandığım en favori yem solucandır. Peki bu boili denen aperatifin suya dayanımı nasıl ? Çabuk çözülmüyordur ve oltadan kolay kurtulmuyordur umarım. Bu hafta sonu bizde balıkta olacağız, size bolşans dilerim.

Karışım oldukça güzel hemen hemen bizim buradaki karışımımızın aynısı sadece ilave olarak teneke peynirlerin suyunu karışıma ilave ediyoruz(market tanıdığınız varsa isteyebilirsiniz)peynir suyu sazanı oldukça cezbediyor ve yemin daha uzun süre şeklini korumasına yardımcı oluyor.

Teşekkürler.Dayanımı iğneye geçirirken zorlayacak kadar ama sert değil plastikimsi,suda çabuk erimiyor.Aslında bu iğneye takılmıyor iğnenin üstüne pop-up yapıp atıyorsun,biraz üşendirici olduğundan ben iğnenin arkasına geçirip atıyorum.Sizede bol şans.

Karışım oldukça güzel hemen hemen bizim buradaki karışımımızın aynısı sadece ilave olarak teneke peynirlerin suyunu karışıma ilave ediyoruz(market tanıdığınız varsa isteyebilirsiniz)peynir suyu sazanı oldukça cezbediyor ve yemin daha uzun süre şeklini korumasına yardımcı oluyor.

Peynir altı suyunu duymuştum.Ekşimiş yoğurt ve asidi bitmiş bira ile yapılan tariflerde vardı.

ne şanslı balıklar yav yakalanmak için özel sipariş yem istiyorlar. hayatımda bir defa nasıl bir zevk diye denedim tabi aatıığım tüm ekmekleri balıkalr yedi ama oltama bir tanesi takılmadı.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Balik yakalamak icin boyle bir formule kafa yoran zihniyete ancak yuh artik denir ama ben sapka cikariyorum.
Valla bravo ne diyeyim.

balıktan pek anlamam ama aklımın kıyısında dursun belki bir gün lazım olur. :) paylaşım için teşekkürler.

gülmeyin ama, boğazına düşkün adamım ben son 2 resmi görünce canım cezerye çekti be biraz renkli olsa aynı cezerye :cherry:

Dostum tavuk göğsüle kuru üzüm denedinmi hiç,tavuk göğsünü solçan şeklinde parçalara ayırıosun sonra yay gibi takıosun oltaya s şeklinde en sonunada kuru üzüm tak ben yamula barajına giderm hep kayserideki,kolum büyüklüğünde yakalarım hep en küçük balığım bileğimden dirseğime kadardır.:cat:

:) dusunsene ustune samisakli yogurt, biberli tereyagini kaynar kaynar dokuceksin offf anam off :)

Hic tatli suda balik tutmadim, sirf bu yuzden ahmetN yi ziyarete gidicem.

Dostum tavuk göğsüle kuru üzüm denedinmi hiç,tavuk göğsünü solçan şeklinde parçalara ayırıosun sonra yay gibi takıosun oltaya s şeklinde en sonunada kuru üzüm tak ben yamula barajına giderm hep kayserideki,kolum büyüklüğünde yakalarım hep en küçük balığım bileğimden dirseğime kadardır.:cat:

İğneye canlı yem takmıyorum onun için bende tavuk göğüsü takıyorum levrek için.Tavuk göğüsünü kurt şeklinde kesmek iyi fikirmiş yapıcam bunu :)

Eline saglik , canim cikti yaw tadi nasil denedinmi :)

Denedim. Tadı şekerli iç lastik gibi.çok kötü ;)

bende buna benzer yapıyorum ama peynir suyu ilave ettiğim oluyor.. hatta birinde az kaynamış tavuk suyuda ilave ettim....

Kocaeli İl Temsilcisi
bu karşımı bizde yiyebiliyormuyuz hocamm :cherry: içinde her şey var maşallah :cherry: ulen ne şanslı sazanlar yauuu :cherry:

şaka bi tarafa peynir suyu , yumurta, mısır unu , hepsinden aynen dediğin gibi defalarca yapmışlığım ve balık tutma uğruna yem yapmaya hazırladığım paralarla balıkçıya gidip balık alabilirdim ciddiyim

fakat hemen yanıbaşımda olta sallamış elemanların resmen sarı renkte boncukla kocaman sazanları çektiklerini gördükten sonra (evet bayağı bildiğimiz misket büyüklüğünde ortası delik sarı renkte boncuk ) o günden sonra bu yem işlerini bıraktım :) ne yemler ne karşımlar hazırladım ?

meğersem işin sırrı boncuktaymış yada bizim barajın sazanları harbi çok sazanmış ağızlarının tadını bilmeyen kertoroşlar ......

meradaki balıkların neye alışkın olduğuna göre değişir yem olayı,zamanında (13 yıl önce) ömerlide ekşimiş buğdayı toprak ile kar topu şekline getirip oltayı atabileceğimiz noktalara atarak yemleme yapardık.iğneye ise konserve mısır'ı bir ters bir düz takarak (suda parlaması için) 7 kg lık aynalı sazan almışlığım var.yakın geçmişte gittiğimizde yanlış balık salımı yüzünden israil sazanı deilen bir balık tüm barajı istila etmiş duruma gelmiş.

sazan yakalamak bu kadar zor ve zahmetliyse niye her lafa atlayana sazan gibi atladın denir.

neyse balık işi hastalıktır. bir yakalandın mı kurtulamazsın.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
71 dene var orda :)
ben eskiden balığa gideriken börtü böcük kullanırdım, hamurişi seven balığı sevmezidim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar