16.5 litrenin ne kadarı yedek ne kadarı asıl depo? benimki o zaman aşırı tüketiyo benzini.
ben mondialin sitesindeki 16,5L+0,3L yazısına göre hesabı yapmıştım
yedege düşmeden tüm depo 14litreyse yeniden hesaplıyorum
370kmde 14litre bitirdiyse , 100kmde 3,78litrelik yakıt masrafınız var
önceki hesaba göre daha iyi tabi ama yinede çok
1kez daha normal şekilde ölçüm yapıp sonrasında bende yedege düşene kadar kaç km gidecek o şekilde bir ölçüyüm
---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:37 ----------
tabi bunda rüzgar, şehir içinde isen trafik, trafik ışıkları, hızın, devirin, ve çıktığın yokuşlarında etkisini koyarak bi tahmin yürütmek gerek bence. örneğin istanbul çanakkale arası 320km 80km/h ile 4saatte giderim dersin ama yollarıda kısaltarak 285km'ye düşürdüğün yolu 6saatte anca geçersin =))
koşulların degişikliginin etkisi büyük o kesin
eger okula gidiyosam kontagı açıp okula gelene kadar ayagımı yere koymuyorum , ışık yok dur kalk yok ama bol yokuşlu inişli çıkışlı kullanım
okula gitmedigimde gittigim yerler bol dur kalklı
her ikisinide yaptıgımdan ölçümüm ikisinin ortalaması gibi çıkıyo ortaya
ayrıca aydınlatma konusundaki cevap içinde teşekkür ederim , şuan xenonla h4 ampul arasında tercih yapmayı düşünüyorum
ampulle tesisata yüklenmek istemiyorum siste takacagım için
55likte tas eritme durumuda olabilir diyenler çok, ilk başta 35W h4 ampulü denemeyi düşünüyorum memnun kalmazsam diger seçeneklere yöneliyim
ayrıca merak ettigim bişey ; yedek depo vanasını açtık gidiyoruz o zaman sadece yedek depodaki benzinimi kullanıyo yoksa yedegi kullanırken bir yandanda depodan yedege takviye saglıyomu ?