- Konu Yazar
Çok canım sıkıldığında kontağı çevirip 2 tanede olta alıp baraj gölünün yukarı taraflarına geziye gidiyorum.:bounce:Malum 1 Haziranda yani yarın sabah av yasağı kalkıyor.Hazırlık yaparken aklıma geldi resim çekip foruma yollayim dedim.Arada kaçamak yapanların işine yarar:thumleft:.Neyse malzemeleri yazayıp konuya geçeyim.
Yarım kilo mısır unu,
Yarım kilo buğday unu,
200 gr irmik
1 avuç mısır unu nişastası.
2 küçük paket vanilin.
4 yumurta
Eski küçük tencere
Ameliyat eldiveni ( yumurta kokusu için : )
Ve operasyon başlar. Mısır unu,buğday unu,irmik.

Karıştırıyoruz...

Diğer malzemeleri ekleyip yumurtaları kırıyoruz..

İyice yoğuralım..

Hamurumuzu avuç içi kadar parçalara bölüyoruz.Sonra kullanacağımız kadarını resimde görüldüğü gibi uzatıyoruz.

Uzattığımız hamurları göz kararı kesiyoruz.Küçük olmasın ama büyükde olmamalı.

Kestiğimiz parçaları unlayıp yuvarlayalım...

Suyumuz kaynadıktan sonra yuvarladığımız hamurları içine atıp kaynatalım.Kaynama süresi 10 & 15 dakika.

Kaynama bittikten sonra hemen sudan çıkarıyoruz.

Gazete kağıdının üzerine koyup 1 gün kurumasını nemini yitirmesini bekliyoruz.Kalan hamurlarıda poşet veya jelatine sarıp havasını alıp saklıyoruz.
Resimdeki 70 adet boilimiz hazır...

Normalde mısır küspesi ve kırmızı gıda boyasıda katılması lazım.Ben onları karışıma eklemiyorum.
Yarım kilo mısır unu,
Yarım kilo buğday unu,
200 gr irmik
1 avuç mısır unu nişastası.
2 küçük paket vanilin.
4 yumurta
Eski küçük tencere
Ameliyat eldiveni ( yumurta kokusu için : )
Ve operasyon başlar. Mısır unu,buğday unu,irmik.

Karıştırıyoruz...

Diğer malzemeleri ekleyip yumurtaları kırıyoruz..

İyice yoğuralım..

Hamurumuzu avuç içi kadar parçalara bölüyoruz.Sonra kullanacağımız kadarını resimde görüldüğü gibi uzatıyoruz.

Uzattığımız hamurları göz kararı kesiyoruz.Küçük olmasın ama büyükde olmamalı.

Kestiğimiz parçaları unlayıp yuvarlayalım...

Suyumuz kaynadıktan sonra yuvarladığımız hamurları içine atıp kaynatalım.Kaynama süresi 10 & 15 dakika.

Kaynama bittikten sonra hemen sudan çıkarıyoruz.

Gazete kağıdının üzerine koyup 1 gün kurumasını nemini yitirmesini bekliyoruz.Kalan hamurlarıda poşet veya jelatine sarıp havasını alıp saklıyoruz.
Resimdeki 70 adet boilimiz hazır...

Normalde mısır küspesi ve kırmızı gıda boyasıda katılması lazım.Ben onları karışıma eklemiyorum.