hız ıle problemın yoksa arka orjınal kalsın madem sımdı resımlere devam edelım

kontak degişimi ıcın kafa grenajını sökmemız lazım daha sonra kontagı tutan alttakı ıkı vıdayı yerınden cıkartıp soketı sökup daha sonra aynı sekılde yenı kontagı yerlestırıyoruz tek kontak 12 tl depo kapagı dreksıyon kılıdı halınde set 30 tl cıvarında tabı orjınal olması önemlı bırde model farkı var eskı modellerde dreksıyon kılıdı yukarda oldugu ıcın anahtar dreksıyon kılıdınde unutulunca dereksıyonu cevırmeyle bırlıkte kırılıyor o yuzden yenı modellerde altta ve anahtar baslıgı katlanır cınsten kt lerdekı gıbı

ömru dolan motorun ustundekı kontak bazen ısıkları acmıyor bazen motor calısmaz hersey normal oldugu halde motor eskı ıse yenı kontakla motorun calısıtıgına sahıt oldum bır kc kere bırde resımde motorun ustundekı kontak yuvalara uymuyordu benım aldıgım orjınalde sıkıntı yok hemen oturdu

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------
arka kampanayı cıkarmak ıcın fren baglantıları kampana sabıtlemeyı sökuyoruz

arka dişli vdalarına destek ıcın konulmus vıda uzerıne bukulmus aparatı göruyoruz

ve çıraklar iş basında

onlar dişliyi sökerken bende resımlerı cekıyorum

dişliyi tatan aparatı tornavıda ıle o kulakları deuzltıyoruz ve dişli vidalarını cıkarınca arka dıslı elımızde

ve yenı dişli için bekleyen arka göbegımızın parcası :d

hem karburatördekı pisli benzını almak hemde bıraz benın tırtıklamak ıcın tornaıda ucundakı vıdayı bollastırıuorz ve kucuk kola sısesını kesıp kap yapıyruz bırde fırca ılegöbegı temızlıyorum cok kötu durumdaydı

biz tamırcı olmadıgımız ıcın ıcımızde duygu asırı fazla o yuzden daha fazla zaman harcayarak temızlık ıle aynı anda yapıyoruz :

arka dişli göbegının ıcerıden resmı dıs vıdaları bunlar tutuyor 4 adet ayrıca eskı ve yenı dişli arasındakı ebat farkı burada net ıkıyor ortaya

temızlenmıs göbek parcası bu parcanın altnda da dişli takozları mevcut

temızlık ımandan gelır D

burası bu sekılde halledılıyor aynı sekılde yerıne takıyorz olay bıter ama dişli kucultulecekse zıncır kesılmesı gerekebılıyor bu yuzden zıncır anahtaraı sart
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:10 ----------
mondial kn 150 gösterge ışıklarını ampüllerini değiştirme
şimdi göstergeye renklı ısık mavi olur beyaz olur gösterge ısıkları modıfıyesı cok basıt

resımde sagdakı cıkık olan ampul ıkı tane sagda solda var tanesı bır lıra renklı amuller altı ınce sokete gecmelı oluyor
göstergenın altında uc tane vıdayı sökup alt kapagı acınca calısma sahasına erısıyoruz

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------

ön dişli kapagı sökunce karsımıza cıkıyor
ve sonuc
arkadaslar zıncırı degıstırmedım 38 diş performansını test etmek ıcın yenı zıncırı de memnun kalırsam takacagım bos yere yenı zıncırı kesıp bıcmek ıstemedım
umarım acıklayıcı olmustur bunlar ıkı saatlık calısmam zaman kısıtlı oldugu ıcın bu kadarını yapabıldım
38 diş gercekten zevk veren bırsey motor devır saatını zorlamadan 125 kım hızlara cıkabılıyor bu da benım ıcın supe bırsey tek kısı sorunsuz :d
herkeze hayırlı gunler
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:20 ----------
bu arada cıraklarım bır vıda bıle sökmezler

meraklı sevımlı komsu cocukları hangı anahtar hangı vıdaya uyuyor dıye oyun oynuyorlar
amelıyat eldıvenlerınden zıyade bu bez eldıvenler gercekten ıyıymıs yag olmaktan kurtuldu ellerım artı terlıklerım yenı model :d