Servisler!!!

Öncelikle tüm MT ailesine iyi akşamlar diliyorum..Gelelim konuma. Cumartesi günü 8-9aydır özlemle ve hasret ile beklediğim motorumu almaya gittim. Başlangıç motoru olarak kuba
xr 125 siparişi verdim. Konuşmamızda pazartesi günü, motoru almaya gidicektim. Saat 15.00da servise veririz 17.00da gelip alırsın dediler motoru, bende tamam dedim ve 17de
gittiğimde plaka bazı sebeplerden dolayı çıkmamış, ona eyvallah dedik. Adam servisi aradı ve 2saat sonra hazır olacağını söyledi, yani 3ten beri daha bakımına başlamamışlar.
Önemli değil yarın bu saatte motoru almaya gelirim diyip bayiden ayrıldım. Serviste 2 sokak aşağıda, yolum gereği servisin önünden geçerken birde baktım 15-16yaşlarında bir genç
benim motora ayar yapıyor. Daha 1km bile yol gitmemiş olan motoru ciyak ciyak bağrıttırım aragaz filan veriyor. Şaşırdım ve yoluma devam ettim. Bir ilerki sokağa geçtiğimde
arkamda bir ses, bir baktım alacağım motor üstünde daha okul formasını bile çıkartmamış bir genç ile bağıra bağıra gidiyor. Tabi doğal olarak benimde içime bir kurt düştü...
Acaba boşunamı tedirginlik yarattım kendi kendime anlamadım, ilk motor ayarlarında motorun zorlanmasımı gerekir onuda bilmiyorum. Bu konu hakkında sizinde görüşlerinizi almak
istedim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim. :)

yoğurtçuoğlundan aldın motoru?? direk gidip paranı iade isteseydin böyle şeymi olur. ben ilk motorumu yoğurtçuoğlunun karşı arasındaki ali abiden almıştım motorun montajını gözümün önünde yaptı kullanmayı bilmiyorum diyede kamyonete motoru atıp 40 km giderek eve bırakmıştı allah razı olsun hiç unutmam

yoğurtçuoğlundan aldın motoru?? direk gidip paranı iade isteseydin böyle şeymi olur. ben ilk motorumu yoğurtçuoğlunun karşı arasındaki ali abiden almıştım motorun montajını gözümün önünde yaptı kullanmayı bilmiyorum diyede kamyonete motoru atıp 40 km giderek eve bırakmıştı allah razı olsun hiç unutmam

Yok yoğurtçuoğlundan değil, can oto'dan aldım bayinin birşeyi yok ama servis garip ::23343::

F54

sen servis e gidince eğer motor 1km den fazla gezdiyse motoru teslim alma çünkü sıfır alınana araçlar da 1km olabiliyor ama 1 den fazla ise alma yok tecrübe ettik vs derseler ben anlamam arkadaş dün bi çocuk bağırta bagırta geziyordu de:jocolor:

sen servis e gidince eğer motor 1km den fazla gezdiyse motoru teslim alma çünkü sıfır alınana araçlar da 1km olabiliyor ama 1 den fazla ise alma yok tecrübe ettik vs derseler ben anlamam arkadaş dün bi çocuk bağırta bagırta geziyordu de:jocolor:

Zaten yalovada yol tadilatı yüzünden yollar çamur içindeydi, yarın inşallah çamur içinde verirde motoru ozaman görsnler bağrıtmak nasıl oluyor :pl:

kısaca motorunun agzına sı.... Daha yaglaması bıle tamamlanmayan canım sıfır makıneyı bagırttırma off offf ulkemın ınsanlarından utanıyorum:s

öncelikle hayırlı olsun. umarım km. saatinin telini çıkarıp sizin motorla ekşın aramaya kalkmamışlardır... keşke motoru teslim alıp eve götürseydiniz plakayı kendiniz de takardınız...

yepyeni motor, üstelik daha ısınmamış... resmen katletmişler.

F54

Zaten yalovada yol tadilatı yüzünden yollar çamur içindeydi, yarın inşallah çamur içinde verirde motoru ozaman görsnler bağrıtmak nasıl oluyor :pl:
ya işte serviste oraya buraya gezmiş motor belli olur ama eğer dükkanın içinde içeri dışarı yapıldıysa lastikler bile tozlanmaz...

arkadaşım hakkını yedirme sen para verdin sonuçta alma o motoru 0 km motor bağırtılır mı ya? :silent: nasıl bir mantıktır, umursamazlıktır. böyle yaparsa 10.000 de biter motor tabi bundan karlı çıkacak olan servis olduğu için bu işin içinde servisin de parmağı olabilir düşünmüyor değilim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu nasıl serviski çocuğa motor veriyor.ben arkadaşlarıma vermeye korkuyordum bir yere girer düşer diye.

öncelikle hayırlı olsun. umarım km. saatinin telini çıkarıp sizin motorla ekşın aramaya kalkmamışlardır... keşke motoru teslim alıp eve götürseydiniz plakayı kendiniz de takardınız...

yepyeni motor, üstelik daha ısınmamış... resmen katletmişler.

doğru diyorsunuz ama önce serviste civaya kontrolü,yağ,benzin,gaz,debriyaj ayarları gibi ayarlarının yapılması lazımjmış galiba

F54

doğru diyorsunuz ama önce serviste civaya kontrolü,yağ,benzin,gaz,debriyaj ayarları gibi ayarlarının yapılması lazımjmış galiba
bu senin bahsettiğin bakımlar 500 bakımda oluyor fabrikadan gelen motora sadece 1 lt yağ koyar sende benzin koyar servis senin yanında çalıştırır bakar bi aksaklık yoksa bakıma gittiğinde herşeyini ayarlar

arkadaşım hakkını yedirme sen para verdin sonuçta alma o motoru 0 km motor bağırtılır mı ya? :silent: nasıl bir mantıktır, umursamazlıktır. böyle yaparsa 10.000 de biter motor tabi bundan karlı çıkacak olan servis olduğu için bu işin içinde servisin de parmağı olabilir düşünmüyor değilim.
Bak bu açıdan hiç düşünmemiştim, doğruluk payı olabilir ama ona götüreceğime bursaya kadar gitmeyi yeğlerim..

Bende mondial 100lük cup var.Km teli taktırırken çatır çatır kırmıştı adam kafalığı.öğle bende yaparım dedim 5 yıldır bütün bakımlarını kendim yapıyorum.(kibarca anlattım:))a dan z ye her bişeyini kendim yapıyorum.motor tamircisi değilim ama servisler yüzünden oldum.Kısmetse cuma günü 0 km alıcam.Sermismi Allah korusun.

tcs

benim mondial servisi allahtan çok iyi ustasından çalışanına hepsi iyiler. bugün 500 km ilk bakıma götürdüm ben bir şey demeden motorun heryerini kontrol ettiler gerekeni yaptılar hatta motoru yıkayalım dediler, sağol dedim yeni yıkattım :D

Bende mondial 100lük cup var.Km teli taktırırken çatır çatır kırmıştı adam kafalığı.öğle bende yaparım dedim 5 yıldır bütün bakımlarını kendim yapıyorum.(kibarca anlattım:))a dan z ye her bişeyini kendim yapıyorum.motor tamircisi değilim ama servisler yüzünden oldum.Kısmetse cuma günü 0 km alıcam.Sermismi Allah korusun.

sizinle galiba daha önce konuşmuştum uzun süredir aynı motoru kullandığınızı söylemiştiniz merakıma yenik düşerek size bir soru sormak isterim :) alacağınız motorun marka ve modeli nedir rica etsem söyleyebilirmisiniz :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------

Bak bu açıdan hiç düşünmemiştim, doğruluk payı olabilir ama ona götüreceğime bursaya kadar gitmeyi yeğlerim..

milletin cebinden para çalmak için 100 takla atar bu tarz insanlar :pr: aman dikkat edin :)

Bunların adı servis ama birçoğu eski bisiklet tamircisi. Motosiklet tamircisinin kibarcası servis oluyor. :)

Bu konuyu konuşmanın gereği yok.. bi de senin bunu görüp yoluna devam etmen ise garip.. benim aldığım sıfır motor üzerinde bir velet ve basıp gidiyor anında U dönüşü, para iadesi veya gözümün önünde kutusundan çıkarılmış sıfır araç toplamanız için 2 saat ve motor teslim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar