Henüz motorsiklet almadığım için arabamla olan tecrübemi aktarıyorum.
Ben aracıma ismi Ankara'da sadece iki istasyonda olan, nakit alacaksanız 105 liralık benzini 100 liraya alabildiginiz istasyondan 1 kereye mahsus 100 liralık benzin aldım. İstasyondan ayrıldıktan bir kaç dakika sonra motorum artık eskisi gibi tepki vermiyordu. Anlık performans artışı ve düşüşleri içerisinde eve ulaştım. Sonra ustaya götürdügümde benzinin yogun solventli oldugunu ögrendim. Benzin pompasını söktük, depoyu boşalttık vs. Usta, benim anlamadıgım bir sesten sorunu anladı. Bu arada aynı istasyondan Honda civic'i olan bir arkadaşım sürekli alır ve hiç bir kötü yanını hissetmedigini söylerdi iki senedir, geçenlerde motor yaptırdı. Benim aracım ise benzin seçer, oktanı düşük benzine bile EPC ışıgı yakar sagolsun. Benim aracın motoru direk tepki koydu benzine. EPC ışıgını yakamadı ama motor bariz anormal çalıştı.
Epdk adına ölçüm yapan denetmen birinden ögrendigime göre, her firmanın benzininde, sadece o firmaya özel bir marker varmış. Bu marker Epdk tarafından mı yoksa başka bir kurum tarafından mı, denetlenerek veriliyor Petrol firmasına hatırlamıyorum. Marker'in oranı %8 ila %13 arasında olması gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ölçümlerde bu deger aralıgında çıkmazsa, benzine ekstra birşeylerin karıştırıldıgı hemen ortaya çıkıyor. Ayrıca siz örnegin yakıt aldıktan sonra eger şüphe duyuyorsanız, kaçakçılık şubesine numune götürebiliyormuşsunuz.
Epdk adına denetim yapan kişinin bana tavsiyeleri. 5 büyükler dışında başka yerden benzin alma, 5 büyükler hem kötü benzin satmıyorlar, hemde denetimleri iyi dedi. Mümkünse hep aynı marka ve hatta istasyondan benzin al. Benzin kaynaklı sorun oluşursa, markanın ve istasyonun sigorta kapsamında olmayan bir yer olsa bile aracın tamir masraflarının ödetilebilecegini söyledi.
Ayrıca solventli benzin aldıgımı söyledigim istasyonun markasını söyledigimde, onların izmirdeki rafinerilerine 3-4 yıl önce çok iyi bir ceza yazdıklarını söyledi.