Benzine Yağ konurmu?

Merhaba arkadaşlar, ben daha çaylak olduğum için sizlerin yardımına ihtiyaç duydum. Benim Ramzey 2500 cc Chopper motorum var. Bazı motor kullanan arkadaşlar benzine bir miktar yağ karıştırmanın motorun performansını artırdığını iddia ediyorlar. Bu ne kadar doğrudur. Eğer bunun gerçek payı varsa kaç litre benzine ne kadar yağ karıştırılıyor. Ha bu arada ben benzine yağ falan karıştırmadım. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

4 zamanlı olduğu için motor kendini yağlıyor zaten ,2 zamanlılarda geçerlidir o, hatta yararından çok zarar verebilir. sen sadece 1-2 litre(ne kadar alıyorsa) motor yağı koy yeter. Bu arada 250cc.

Ne geri adamlar var, 4 zamanlı motorlardan haberleri yok daha.

iki zamanlı motorlarda yapılan bi uygulama ve evet performansı artırır...

Ne geri adamlar var, 4 zamanlı motorlardan haberleri yok daha.

bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp dostum, böle bi cümle kullanman çok yanlış, bu tarz forumlardan neden var insanlara bilmedikleri şeyleri öğretebilmek yardımcı olabilmek için.

bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp dostum, böle bi cümle kullanman çok yanlış, bu tarz forumlardan neden var insanlara bilmedikleri şeyleri öğretebilmek yardımcı olabilmek için.
Yok bende çok sık karşılaşıyorum "benzine yağ da koyuyorsun di mi" gibi laflarla. Onun verdiği bıkkınlıkla yazdım. Arkadaşa da demedim zaten, ona böyle öneride bulunanlara...

Tineri duymuştumda yağı ilk defa duydum :).Sen en iyisi arkadaşlarına kulak asma foruma danış. :cat:

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyiki bu forum var.

zeytin yağı koy duman atsın :) şaka şaka. Koyma yağ mağ. Benzin kalınlaştığından devri düşer. Ama 10 lt ye 50 gr koysan bişey farketmezsin. Enjeksiyonlu motora koyarsan yolda kalırsın :sunny:

Evet herkezin dediği gibi 2 zamanlı motorlara benzin içine belli oranda yağ karıştırılır. 4 zamanlı motorun böyle birşeye ihtiyacı yok motor kendi motor yağından yağlar.

Arkadaşlar sizleri yakalamışken daha doğrusu bulmuşken bir konuyu daha sorayım. Ramzey 250 cc lerde vibrasyon(Titreme) normalmidir? bu olay bu motorlarda varsa giderilmesi mümkünmüdür? En azından benim motorum yolda baya bir titriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar