Yola Çıkarken Olmazsa Olmazlarımız?

Kafama takılan şeyler oldu konuyu danışmalıyım dedim.

Yaz geldi sürekli gezerim.Kısa mesafe çok nadir genelde uzun yol çıktığımdan acaba benmi fazla tedbirciyim yoksa eksikmiyim karar veremedim.

Motorsikletimde sürekli bulunan şeyler ;

* Yedek kayış veya zincir.
* Mini el pompası
* Lastik tamir sıvısı
* Buji ve buji anahtarı
* Kuvvetli japon yapıştırıcı,elekrik bandı.
* Yıldız tornavida ve mini lokma anahtar
* İngiliz anahtarı,mini pense
* Bir miktar batikon pamuk,yara bandı ve sargı bezi :)

Uzun yol tecrübesi olan abilerimiz,arkadaşlarımız hep beraber değerlendirelim.Nelerimiz eksik nelerimiz fazla ?

honda cbf 150 ile bir litre 10/40 yağ :p :D

şaka bir tarafa yedek telefon bataryası.. acil ulaşım numaralrı ... buji... lastik tamiri için gerekli takım.... ampüller.... gaz teli...

8-10 yıldız anahtar, 10-11, 12-13, 14-15, 16-17 anahtar, ayarlı anahtar, tornavida-alyan çakısı, Çok amaçlı çekiç çakı, Buji-Buji anahtarı. Elektrik bandı, Bir avuç da motorun hayati yerlerine uygun civata somun. Bunların hepsi bir bisiklet çantasına sığıyor. Motorumun ilk yardım çantası :)

Ben pompa yerine lastik tamir köpüğü taşıyorum, işimi görür herhalde ( daha kullanma fırsatım olmadı, inşallah da olmaz) :)

kayışa takıldım.

ön ve arka varyatörü sökmek için havalı tabanca gerekmiyor mu? 17 ve ya 22 diye hatırlıyorum, havalı tabancayla sıkıldığı için elle açmak zor gibi.

varyatörleri sökmeden kayış değiştirme yapılabiliyorsa amenna.

zincir ek bakla olabilir fener gunduz yolda kaldın ısın uzadı karanlk bastırdı tamır yapabılecegın yada elektrık kablosunu gece görmek ıcın lazım olabilir scooter hava hortumları cıkması durumunda grenajları vs sökmek ıcın anahtar usbli çakmak girisi su gecırmez şarj aleti :D

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çekici telefon numarası :queen:

ayrıntılı bide resimli olsa
img00053201204132358.jpg

Tekirdağa giderken yanıma aldıklarımdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar