Yıldırım düşmesi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar motorla seyir halinde iken veya arazide yakınınızda bir yere yıldırım düştümü ?

Arkadaşlar motorla seyir halinde iken veya arazide yakınınızda bir yere yıldırım düştümü ?
evet 100 metre önümde koyun sürüsüne düştü anında 3 koyun telef
babamla yolda yürürken 10 metre önümdeki direğe düştü trafo gümledi nasıl kaçıp 200 metre gittiğimi hatırlamıyorum

evet 100 metre önümde koyun sürüsüne düştü anında 3 koyun telef
babamla yolda yürürken 10 metre önümdeki direğe düştü trafo gümledi nasıl kaçıp 200 metre gittiğimi hatırlamıyorum

10 metre iyi atlatmışsınız tehlikeyi sıçrama riski var malum
o durumda koyunları ne yapıyorlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------

eve düşen yıldırım var şimdi show tv de olur mu?

ne o dizimi

özellikle kırsal kesimde yaşayan arkadaşlar bu konuyu yabana atmasın ..bu tip havalarda biyerde durup hava düzelene kadar kapalı mekana girsin

Moderatör tarafında düzenlendi:
dünyamız için yıldırımın faydalarındanda biraz bahsediyim

Ozon (O3) gazının oluşumu yıldırımlar sayesinde olmaktadır.
Ozon tabakası dünyayı UV (morötesi) ışınlarından korumaktadır. Gökyüzünün mavi görünmesi bu gaz sayesindedir. Aynı zamanda havanın temizlenmesinde ozon büyük rol oynamaktadır.

Yıldırım Düştüğü Anda Yapılan ölçümler sonucu elde edilen elektrik Dünyanın ihtiyacının 3 Katı kadar enerji açığa çıktığı tespit edilmiştir. Keşke depolayabilecek teknolojiye sahip olsaydık

Yıldırım Bir dağda bulunan metalik(Metal atomları bulunan) kayaların üzerine düştüğü zaman O kayaları mıknatısa dönüştürür ,Doğal mıknatıs denen şeyde budur,İşi ilgiç tarafı yaşadığımız süre içerisinde bu mıknatısların gücünü yitirdiği görülmemiştir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Paratonere düştü... Camlar,duvarlar ve televizyon nar gibi kırmızı bir renge büründü. Şimşekler göğü yararcasına ses çıkarıyordu. Havanın kötü olmasından dolayı televizyonu kapatmıştık,açık olsa belki de patlayacaktı. Paratoner sayesinde hiç bir sorun olmadı ve değişimler çok kısa sürdü,anlık gibi... Çocuktum o zamanlar.

Dün feci yağmur vardı.. Sitedeki paratonere düştü, tam sevdiğim hava olduğu için koltukta uyukluyordum..

O düşüş anı.. Yok böyle bi şey. Önce bi ışık, hafif pembemsi bi ortam.. Ben ışıkta hafif gözlerimi araladım, ardından 5 sn sonra bir gürültü geldi..

Üh ananı avrupanı... diye koltuktan fırladım. Ama niye kalkıp televizyonu kapamadığımı hala bilmiyorum..

Küçükken de yağmurlu havalarda başımı öne eğerek gezerdim. Yıldırım düşmesin diye. :)

Yıldırımın elektirik enerjisine çevrilmesi, bir bilim kurgu filminde oldu.Hepiniz belki hatırlarsınız Geleceğe Dönüş I.'de 1955'den 1985 yılına geri dönmek isteyen Marty Mcfly ve Doktor arasındaki yıldırımı enerjiye dönüştürme planı film icabı gerçekleşmişti ve Marty 1985 yılına geri dönmüştü.Film'in II. serisinde doktor işi büyütüp soğuk füzyonu bulmuştu...

Belki ilerde birgün yıldırımı elektriğe dönüştüren bir teknoloji bulunur.Bilim ve Teknoloji çok hızlı ilerliyor.

k-Emir ERTEN

ben yildirimin dustugune degil yukari ciktigina inaniyorum..

[YT]m7WLKLUwEHw[/YT]

F54

2007 yılında çalıştığım fabrikaya düştü kantar ın üzerine ve arıza verdiği cihazlar 1 hafta da zor tamir edildi.
eğer bi insan ın üzerine düşse ne olacağını tahmin ediyorum saniyeler içersinde kül haline getirir yani:pale:

bence bulutlardan negatif elektrik asagi iniyor yildirimin yere temas ettigi yerde negatif elektrik pozitif elektrigi yukari cekiyor..

bulutta negatif ve pozetif kutuplaşma oldu için hareketin yönü duruma göre değişiyor

Gecen bir simsekte 2 cep telefonuda kapandi. Nasil bir enerji nasil bir manyetik etkidir, inanilir gibi degil.

bence bulutlardan negatif elektrik asagi iniyor yildirimin yere temas ettigi yerde negatif elektrik pozitif elektrigi yukari cekiyor..

Evet hemen hemen o şekilde oluyor, bulutlardan buluttan bir filiz çıkıyor yere doğru, sonra bu kademe kademe ilerliyor yere doğru, yere yaklaşınca yerden de büyük bir filiz yukarıya doğru çıkıyor ve birleşiyorlar, sonra :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar